Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Προειδοποιήσεις Πούτιν στο Κίεβο

Νέες προειδοποιήσεις προς το Κιέβο απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέροντας πως αν οι ουκρανικές αρχές χρησιμοποιήσουν το στρατό εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας θα υπάρξουν συνέπειες.

Ο κ. Πούτιν χαρακτήρισε σοβαρό έγκλημα εναντίον του λαού της Ουκρανίας την επιλογή του Κιέβου να καταφύγει στα όπλα.
«Πρόκειται για μία επιχείρηση τιμωρίας και καταστολής και ασφαλώς θα έχει συνέπειες για εκείνους που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις, και ιδίως στις διακρατικές μας σχέσεις», επεσήμανε ο Πούτιν σε τηλεοπτική του συνέντευξη που μεταδόθηκε ζωντανά.
«Εάν οι σημερινές αρχές του Κιέβου το έκαναν αυτό, τότε πρόκειται απλά για μια χούντα, για ένα είδος εγκληματικής συμμορίας», πρόσθεσε.
 
Ουκρανία: Αυξάνουν την πίεση Ρωσία και ΗΠΑ
Ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τις κυρώσεις επιζήμιες για όλους, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν μεγάλη ζημία στην παγκόσμια οικονομία και να πλήξουν και εκείνους που τις επιβάλουν. Την ίδια ώρα, τα ουκρανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από ένα σημείο που είχαν καταλάβει νωρίτερα σήμερα βόρεια της πόλης Σλαβιάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, και οι φιλορώσοι αποσχιστές το έθεσαν εκ νέου υπό τον έλεγχό τους και άρχισαν να το ενισχύουν τοποθετώντας αμμόσακους.
Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters μετέδωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα, που υποστηρίζονταν από ελαφρά τεθωρακισμένα, αποσύρθηκαν από το φυλάκιο, σε έναν δρόμο κοντά στο χωριό Χρέστιστσε, δύο ώρες αφότου το κατέλαβαν με μια αιματηρή επιχείρηση η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο, είχε αποτέλεσμα «έως και πέντε» άνθρωποι στις τάξεις των φιλορώσων αποσχιστών να βρουν το θάνατο και να τραυματιστεί ένα στέλεχος των ουκρανικών δυνάμεων.
 
Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters
http://www.naftemporiki.gr/story/799214/proeidopoiiseis-poutin-sto-kiebo

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...