Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο νέος εφιάλτης: Εναέρια παρακολούθηση όλων των πολιτών σε πραγματικό χρόνο.

 Είναι πλέον δυνατή η εναέρια παρακολούθηση όλων των πολιτών ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο;
Στις Η.Π.Α τα νέα υπερ-εξελιγμένα συστήματα εναέριου ελέγχου της κάθε κίνησης των πολιτών φέρνουν ολοένα και πιο κοντά τον εφιάλτη της απόλυτης παρακολούθησης.
Ειδικότερα, ένας αμερικανός βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Ross McΝutt, δημιούργησε μία εταιρεία με έδρα το Ohio με την ονομασία Persistent Surveillance Systems (σ.σ. pentapostagma.gr– Συστήματα Επίμονης Παρακολούθησης).
Ταυτόχρονα κατάφερε να πείσει τον Σερίφη της Κομητείας του Los Angeles να χρησιμοποιήσει την νέα υπερεξελιγμένη τεχνολογία παρακολούθησης ώστε να ελέγξει με εναέρια μέσα τους δρόμους του Compton. Με αυτόν τον τρόπο κάθε «ύποπτος» θα εντοπίζεται απευθείας την «στιγμή της σύλληψής του», και παράλληλα όλοι οι κάτοικοι της πόλης θα παρακολουθούνται συνεχώς.
Το σύστημα αυτό, που είναι ευρύτερα γνωστό ως παρακολούθηση εκτεταμένων περιοχών, αποτελεί τρόπον τινά μία «μηχανή του χρόνου» – ολόκληρη η πόλη καταγράφεται σε βίντεο και εγγράφονται οι κινήσεις εντός των ορίων αυτής σε πραγματικό χρόνο. Προσομοιάζει με το Google Earth με την προσθήκη του κουμπιού και της δυνατότητας rewind καθώς και της ικανότητας να «αναπαράγονται ξανά» μέσω βίντεο οι κινήσεις των αυτοκινήτων και των ανθρώπων καθώς μετακινούνται εντός της πόλης.
“Παρακολουθήσαμε κυριολεκτικά ολόκληρη την πόλη Compton κατά τη χρονική στιγμή της πραγματοποίησης της πτήσης, ούτως ώστε μπορέσαμε να ζουμάρουμε σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης και να ακολουθήσεις τις κινήσεις των αυτοκινήτων και των ανθρώπων” ανέφερε ο McNutt. “Ο στόχος μας ήταν, βασικά, να κατευθύνουμε τις «ενέργειές» μας στα σημεία όπου συνέβαιναν τα αναφερόμενα ως εγκλήματα και να αποφασίσουμε ποιες πληροφορίες θα μπορούσαμε να παράξουμε ώστε να βοηθήσουμε τους επιθεωρητές να λύσουν τα εγκλήματα”.
Ο έλεγχος της εγκληματικότητας αποτελεί, για μία ακόμη φορά, την πρόφαση για την εγκαθίδρυση ενός συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης που με τη χρήση εναέριων μέσων θα παρακολουθεί και θα καταγράφει τις κινήσεις κάθε πολίτη στο άμεσο μέλλον.

pentapostagma.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...