Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πατριάρχης Αντιοχείας: "Ψευδείς οι πληροφορίες των ΜΜΕ"

0-antioxeias
Για αναληθείς και ψευδείς πληροφορίες για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Συρία, έκανε λόγω ο Πατριάρχης Αντιοχείας π. Ιγνάτιος.
«Τα ΜΜΕ κατασκευάζουν ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες, σχετικά με τα γεγονότα στη Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ιγνάτιος.
Επίσης ο Πατριάρχης Αντιοχείας πρόσθεσε: «Στη Συρία, εμείς, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζούμε ειρηνικά και αδελφικά όλα τα χρόνια».
Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας, έκανε λόγω για συνωμοσία εναντίον της Συρίας, προκειμένου να υπονομεύσουν την εθνική της θέση.

«Κανένας Χριστιανός δεν τραυματίστηκε στη Συρία, σε αντίθεση, με ότι συνέβη σε άλλες αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας π. Ιγνάτιος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με Κινεζική Αντιπροσωπεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κινέζικη Αντιπροσωπεία, απευθυνόμενοι προς τον Πατριάρχη ανέφεραν ότι είδαν από κοντά τις παραπλανητικές πληροφορίες των ΜΜΕ, μετά από επίσκεψή τους στην Δαμασκό.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι την Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου υπεγράφει απο τους τρεις Πατριάρχες της Συρίας, κοινή δήλωση για ειρήνη στη χώρα.
Στη δήλωση εκφράζεται η ανησυχία για την παρατεταμένη αναταραχή στη χώρα, ενώ γίνεται έκκληση στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση να αντιτεθούν σε κάθε είδους ξένη επέμβαση.
Τη δήλωση υπέγραψαν ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας π। Ιγνάτιος, ο παπικός Γρηγόριος και ο Συρακωβίτης Ιγνάτιος Ζάκκα, οι οποίοι ιστορικά φέρουν τον τίτλο του Πατριάρχη Αντιοχείας.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...