Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Προσωρινά κρατούμενος ο π.Εφραίμ


 
Είχαμε ξαναγράψει για την υπόθεση του Βατοπεδίου και είχαμε εξηγήσει με πολύ απλά λόγια, ότι η όλη υπόθεση ήταν μια φούσκα και τίποτα παραπάνω.
 
 Διότι ένας μεγαλοεπιχειρηματίας, τον οποίο ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων είχε καταγγείλει ότι έδωσαν στην Εταιρεία του τα χρήματα τους και τα έχασαν, ή με συμβιβασμό πήραν περίπου στο 50%, όταν η Εισαγγελέας Εφετών έδωσε την εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του, κατά σύμπτωση το τηλεοπτικό του κανάλι ξεκίνησε την υπόθεση Βατοπεδίου!
 
Βέβαια κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ερευνήσει το ενδεχόμενο ο άνθρωπος αυτός να έχει διαπράξει εκβίαση.
 
Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αντί να βγει και να πει ανοιχτά ότι επρόκειτο για Πολιτική – Κυβερνητική απόφαση, δεδομένου μάλιστα ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ήταν οι πρώτοι που συνέπραξαν σ’ αυτήν την διαδικασία….άφησε τον Γιωργάκη να τον καπελώσει και να την εμφανίσει σαν σκάνδαλο!
 
Απέδωσαν στον ηγούμενο Εφραίμ ότι δήθεν έπεισε Υπουργούς να παρανομήσουν και να χαριστούν στην Μονή Βατοπεδίου, δίδοντας το Δημόσιο σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ( την Μονή) δηλα-δή σε μια δική του οργάνωση, κάποια ακίνητα, με αντάλλαγμα την λίμνη Βιστονίδα, που δήθεν υπολείπονταν σε αξία!….
 
Με άλλα λόγια το Δημόσιο χαρίστηκε ουσιαστικά στο Δημόσιο και έτσι ζημιώθηκε από τους Υπουργούς του που συνέπραξαν και για να κάνουν αυτήν την παρανομία οι Υπουργοί, τους έπεισε ο Ηγούμενος Εφραίμ!
 
Ο άνθρωπος δηλαδή που βρήκε ένα Μοναστήρι, ετοιμόρροπο και το αναστήλωσε, και που είχε μονοψήφιο αριθμό μοναχών και το έ-φτασε σήμερα στο να έχει ξεπεράσει τους 100!.
 
Ο άνθρωπος αυτός, που μέχρι προχθές στεκόταν δίπλα στον Ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ με την ίδια κοινωνική άνεση που έχει δεχθεί στη Μονή του τον πρίγκιπα Κάρολο, τον Κώστα Καραμανλή, υ-πουργούς, τραπεζίτες, καθηγητές και πολλούς πλούσιους επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο…… τον άνθρωπο αυτό η δικαιοσύνη της Χώρας μας τον έκρινε σαν προσωρινά κρατούμενο!
 
Καμία από τις νομικές προϋποθέσεις για προσωρινή κράτηση δεν συνέτρεξαν στον πρόσωπο του.
 
Έφτασαν μέχρι τα αυτιά μας φήμες ότι «πίεσε» προς την κατεύ-θυνση της προσωρινής κράτησης του ηγουμένου, ο κ Πεταλωτής!
 
Εμείς δεν τολμούμε να πιστέψουμε ότι δικαστές εκτέλεσαν εντολές της φυσικής τους ηγεσίας.
 
Επειδή όμως το ίδιο άρθρο με το οποίο διάταξαν την κράτηση του ηγούμενου Εφραίμ, το έχουμε διαβάσει πολλές φορές, και ξέρουμε καλά ότι δεν μπορούσε να έχει εφαρμογή στο πρόσωπο του, είμαστε βέβαιοι ότι στην απόφαση τους αυτή κατέληξαν οι δικαστές, από καθαρό φόβο, σε περίπτωση που θα αποφάσιζαν άλλως!
 
Όταν όμως έχεις τέτοια ευθυνοφοβία, δεν αδικείς ανθρώπους και μάλιστα στέλνοντας τους στην φυλακή, αλλά φροντίζεις έστω να ζητή-σεις την εξαίρεση σου, με οποιοδήποτε πρόσχημα.
 
Το καυτό δάκρυ πικρίας του ηγούμενου Εφραίμ, των Μοναχών της Συνοδείας του, αλλά και των άλλων πνευματικών του παιδιών, δεν θα μπορέσουν να το αντέξουν όχι μόνον αυτοί που διέταξαν την προσωρινή του κράτηση, αλλά φοβούμαστε ούτε και η Χώρα μας!
 
Διότι ίσως έχει εισπραχθεί και μια προκαταβολή, επειδή δεν ξέρουμε αν είναι απλή σύμπτωση, το ότι μόλις εφευρέθηκε η υπόθεση του δήθεν σκανδάλου Βατοπεδίου, ξέσπασε όλη η ιστορία για την πτώχευση της Χώρας μας, και ο Λαός μας σηκώνει τον Σταυρόν που σηκώνει σήμερα!
 
Ο Γιωργάκης εισέπραξε την εξευτελιστική καθαίρεση του την Πρωθυπουργία, ενώ το κόμμα του έπαψε ουσιαστικά να Κυβερνά και φθίνει μέχρι σημείου να παύσει να αποτελεί κόμμα εξουσίας!
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...