Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τζούλιαν Ασάντζ: Το Facebook είναι το τελειότερο εργαλείο κατασκοπείας και παρακολούθησης παγκοσμίως!


Πριν μερικούς μήνες ο Τζούλιαν Ασάντζ, ο ιδρυτής  των  WikiLeaks,  που ως γνωστόν είναι ένας  διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός ΜΜΕ ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας,  δήλωσε ότι το Facebook  είναι το ....τελειότερο εργαλείο κατασκοπείας  και παρακολούθησης των ανθρώπων παγκοσμίως   που εφεύρε ο ανθρώπινος εγκέφαλος, που  εκμεταλλεύονται όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών του κόσμου και ιδιαίτερα η CIA και η NSA, όπου έχουν απευθείας πρόσβαση σε όλα, τα τεράστια σε όγκο,  δεδομένα του Facebook.  

Ως γνωστόν το Facebook είναι ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, από τον φοιτητή τότε Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος  ίδρυσε το Facebook ως μέλος του πανεπιστημίου του Harvard.



Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να δουν το μέρος που αποθηκεύονται τα δεδομένα του Facebook αλλά και πως μπορεί να είναι οι server του μεγαλύτερου site κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι αποκαλυπτικές και συνάμα εντυπωσιακές.



Αλήθεια πόσοι Έλληνες έχουν προφίλ στο γνωστό facebook ; Σύμφωνα λοιπόν με τις στατιστικές, ο ελληνικός πληθυσμός του Facebook έχει ξεπεράσει, τα 3.500.000 εγγεγραμμένους, καταλαμβάνοντας το 0,49 % του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού του δημοφιλούς site Facebook.

Οι περισσότεροι είναι άνδρες, ενώ η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα είναι από 25 έως 34 ετών (32% των Ελλήνων χρηστών), ακολουθούμενοι από τους νεαρότερους, ηλικίας 18-24 (26,5%). Τρίτη είναι η ομάδα των 35-44 με 17%. Οι πιο πολλοί χρήστες του Facebook παγκοσμίως προέρχονται από την Αμερική, την Ινδονησία, την Ινδία, τη Βρετανία και την Τουρκία, ενώ η Ελλάδα, καταλαμβάνει την 30η θέση.

Το ερώτημα που τίθεται από τους μη γνωρίζοντες είναι πως μας παρακολουθούν και σε τι θα τους χρησιμεύσει αυτό. Μας παρακολουθούν από την στιγμή που θα ανοίξουμε τον υπολογιστή μας και κάνουμε το πρώτο κλικ. Εκτός από τα κρυπτογραφικά κλειδιά της NSA και άλλα καλούδια, δεν γλυτώνετε την αναγνώριση με βάση την μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας. Κάθε πλακέτα έχει ένα μικροσκοπικό τσιπ κάπου που επικοινωνεί και σας καρφώνει.  Οπότε φανταστείτε πόσο αστείο είναι  με το Facebook όπου πολλοί χρησιμοποιούν ψευδώνυμα και άσχετες φωτογραφίες, νομίζοντας ότι ξεγελούν τα κοράκια των μυστικών υπηρεσιών !

«Εάν κοιτάξω αρκετά καλά 14 φωτογραφίες σας, τα μηνύματα σας, την τοποθεσία σας, και χρησιμοποιήσω Τεχνητή Ευφυΐα», είπε ο Eric Schmidt,  ο πρόεδρος της Google , «μπορώ να προβλέψω που θα πάτε, τι θα κάνετε ΠΡΙΝ το κάνετε.»Μιλώντας  στο συνέδριο Techonomy στην λίμνη Tahoe , τον Αύγουστο 2010  έριξε  και μερικές ακόμη ρητορικές βόμβες, όπως   «Οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι για την τεχνολογική επανάσταση», που θα πρέπει να μας  προβληματίσουν.

Μέσα στο Διαδίκτυο είμαστε αυτά που πληκτρολογούμε στον υπολογιστή μας. Τα μηνύματα που στέλνουμε είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μας γνωρίσει το 100%των ανθρώπων που συνομιλούμε. Αλλά όπως και να το κάνουμε η  χρήση του διαδικτύου είναι συναρπαστική, υπέροχη, επιμορφωτική, ενημερωτική και τα ταξίδια του μοναδικά και ανεπανάληπτα. Έτσι είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τα καλά και τα κακά του και με την γνώση να είμαστε σε θέση να προστατευθούμε από τις κακοτοπιές του.



anti-ntp

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...