Αν και σπούδασε οικονομικά στη νομική σχολή, ζει από τα χειροποίητα τρόφιμα και δεν τη λυγίζει η κρίση!
Εδώ και 20 χρόνια η Χριστίνα Παντελεημονίτη, που σπούδασε οικονομικά
στη νομική σχολή Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία
στον κλάδο παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας και εμπορίας
χειροποίητων, ποιοτικών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων. Το 65% της
παραγωγής της το διαθέτει στο εξωτερικό και παρά την οικονομική κρίση η
εταιρία της συνεχίζει να αναπτύσσεται.
Λέει η ίδια: “Η πρώτη γραμμή παραγωγής που είχαμε θύμιζε περισσότερο… νηπιαγωγείο. Βοηθοί μου ήταν και οι τέσσερις γιοι μου. Σιγά σιγά έμαθα να φτιάχνω ζυμαρικά. Αρχισα να ταξιδεύω, να ρωτάω, να μαθαίνω και να πηγαίνω σε εκθέσεις, αλλά πιο πολύ διάβαζα. Δοκίμαζα αυτό που έφτιαχνα. Μαζί με τα τέσσερα παιδιά μου φτιάχναμε ζυμαρικά. Οπως άλλες μαμάδες παίζουν με πλαστελίνες παρέα με τα παιδιά, εμείς στο σπίτι φτιάχναμε ζυμαρικά στην αρχή στον κήπο του σπιτιού μα, Σήμερα παράγουμε 250 διαφορετικά είδη χειροποίητων προϊόντων (ζυμαρικά, σάλτσες ντομάτας, τουρσιά, εκλεκτά ελληνικά τυριά συντηρημένα σε ελαιόλαδο με αρωματικά βότανα, μαρμελάδες, αρωματικά ξίδια και ελαιόλαδα) και εξάγουμε το 65% της παραγωγής μας σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία και η Κύπρος, ενώ από 2002 έχουμε πιστοποιηθεί από την TUV Austria με HACCP και ISO όχι μόνο ως εταιρεία αλλά και για κάθε προϊόν χωριστά. Ηταν επιλογή μου τα προϊόντα μας να διατίθενται μόνο σε μικρά καταστήματα delicatessen και όχι σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Όσο για την προβολή των προϊόντων, αυτή έγινε και συνεχίζει να γίνεται με μάλλον μαγικό τρόπο, αφού τη διαφήμιση την κάνουν εκείνοι που τα γνωρίζουν και τα γεύονται. Έτσι μας ανακάλυψαν οι πρώτοι πελάτες μας, έτσι μας προσέγγισαν οι συνεργάτες μας από το εξωτερικό, με τον ίδιο τρόπο κάναμε και τη συνεργασία μας με τα Duty Free».
Λέει η ίδια: “Η πρώτη γραμμή παραγωγής που είχαμε θύμιζε περισσότερο… νηπιαγωγείο. Βοηθοί μου ήταν και οι τέσσερις γιοι μου. Σιγά σιγά έμαθα να φτιάχνω ζυμαρικά. Αρχισα να ταξιδεύω, να ρωτάω, να μαθαίνω και να πηγαίνω σε εκθέσεις, αλλά πιο πολύ διάβαζα. Δοκίμαζα αυτό που έφτιαχνα. Μαζί με τα τέσσερα παιδιά μου φτιάχναμε ζυμαρικά. Οπως άλλες μαμάδες παίζουν με πλαστελίνες παρέα με τα παιδιά, εμείς στο σπίτι φτιάχναμε ζυμαρικά στην αρχή στον κήπο του σπιτιού μα, Σήμερα παράγουμε 250 διαφορετικά είδη χειροποίητων προϊόντων (ζυμαρικά, σάλτσες ντομάτας, τουρσιά, εκλεκτά ελληνικά τυριά συντηρημένα σε ελαιόλαδο με αρωματικά βότανα, μαρμελάδες, αρωματικά ξίδια και ελαιόλαδα) και εξάγουμε το 65% της παραγωγής μας σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία και η Κύπρος, ενώ από 2002 έχουμε πιστοποιηθεί από την TUV Austria με HACCP και ISO όχι μόνο ως εταιρεία αλλά και για κάθε προϊόν χωριστά. Ηταν επιλογή μου τα προϊόντα μας να διατίθενται μόνο σε μικρά καταστήματα delicatessen και όχι σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Όσο για την προβολή των προϊόντων, αυτή έγινε και συνεχίζει να γίνεται με μάλλον μαγικό τρόπο, αφού τη διαφήμιση την κάνουν εκείνοι που τα γνωρίζουν και τα γεύονται. Έτσι μας ανακάλυψαν οι πρώτοι πελάτες μας, έτσι μας προσέγγισαν οι συνεργάτες μας από το εξωτερικό, με τον ίδιο τρόπο κάναμε και τη συνεργασία μας με τα Duty Free».
πηγή: Τρελο-Γιάννης