Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Εάν ένας μουσουλμάνος τηρεί τις Δέκα Εντολές;

ΕΙΠΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ. Όταν είμαστε μαζί - είμαστε ισχυροί, η αγάπη του Θεού μας συνδέει!

Αν στο χωριό υπάρχουν τρεις δίκαιοι, το χωριό θα σωθεί. Εάν υπάρχουν πέντε δίκαιοι στην πόλη, η πόλη θα σωθεί. Και αν υπάρχουν 30 δίκαια στη χώρα, τότε ακόμα και η χώρα θα σωθεί!
ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ

Εάν ένας μουσουλμάνος τηρεί τις Δέκα Εντολές, το μεγάλο έλεος του Θεού κατεβαίνει σε αυτόν η αλήθεια θα αποκαλυφθεί σε αυτόν και θα γίνει Ορθόδοξος. Αυτός που αναζητά βρίσκει αυτό, και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. (...)

Η προσευχή είναι μια συζήτηση με τον Θεό. Όταν, είμαστε κουρασμένοι και σχεδόν κοιμισμένοι, νικήστε τον εαυτό σας, σηκωθείτε και διαβάσετε τον κανόνα σας, μια τέτοια προσευχή διπλασιάζεται ενώπιον του Θεού.
ΑΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ



Είπε γέρων.
Έχετε 500 φίλους στο Διαδίκτυο. Στο γάμο - 100. Στα γενέθλια - 10 ... Και όταν έχετε πρόβλημα - μόνο 1 ...
Και πιθανότατα θα είναι –η σύζυγος!


Τα γυμνά κόκκαλα πείθουν όσους τα βλέπουν ότι τίποτε από τα γήινα δεν είναι δικό μας...
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Όταν η σόμπα είναι ζεστή και πυρακτωμένη από τα ξύλα που καίγονται, δεν μπορεί κάποιος να την κλέψει. Πρέπει να σβήσει η φωτιά και μετά...
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την ψυχή, που έχει Χάρη μετανοίας όταν ζει με την ευχή του Χριστού και κάνει έργα μετανοίας... Την ψυχή αυτή,ο διάβολος δεν μπορεί να την πλησιάσει,διότι θα κατακαεί.
Αυτήν την Χάρη μετανοίας να μας χαρίζει ο Κύριος σε όλους, μέχρι το τέλος της ζωής μας, ώστε να παραδώσουμε την ψυχή μας στα χέρια του Χριστού! Αμήν.
Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα



ΕΙΠΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ. Μερικές φορές το μόνο που πρέπει να κάνετε για να καθησυχάσετε κάποιον είναι να του υπενθυμίσετε ότι είστε εκεί ...

Είπε προσκυνήτρια. Όταν μια γυναίκα κοιμάται, μπορεί να μην ακούσει το κουδούνι του τηλεφώνου ..... την ενδοσυνεννόηση, κλπ ... ... αλλά θα ακούσει την αναπνοή του παιδιού της ακόμη και σε ένα όνειρο ....

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...