Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Μπορεί να ψωμολυσάνε να πεθαίνει ο κόσμος από την πείνα ωσάν τα κοτόπουλα αλλά ή προτεραιότητα της δαιμονικής τους ελίτ ειναι ο φασισμός και η δυστοπία

 Η Αιθιοπία θα καταστήσει υποχρεωτική την ψηφιακή ταυτότητα για τραπεζικές συναλλαγές

Η χρήση της εθνικής ψηφιακής ταυτότητας της Αιθιοπίας, Fayda, για όλες τις συναλλαγές με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα είναι σύντομα υποχρεωτική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινής πρωτοβουλίας της Εθνικής Τράπεζας της Αιθιοπίας, της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας και του προγράμματος Εθνικής Ταυτότητας, το σχέδιο είναι να εγγραφούν όλοι οι πελάτες της τράπεζας για την ψηφιακή ταυτότητα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2023/2024, μια κίνηση που επιδιώκει να επιταχύνει τη φιλοδοξία της κυβέρνησης για χρηματοοικονομική ένταξη. Οι πελάτες της τράπεζας θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια το Fayda ως τραπεζικό τους αναγνωριστικό για να πραγματοποιήσουν τους ελέγχους KYC και να ολοκληρώσουν την εξ αποστάσεως ενσωμάτωση.

Η χρήση του Fayda θα διευκολύνει την επαλήθευση της ταυτότητας για τους χρήστες των τραπεζών σε ένα σύστημα το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εγγυάται το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων. Η κεντρική τράπεζα έχει επίσης διαβεβαιώσει ότι το σχέδιο χρήσης του Fayda ως κύριου αναγνωριστικού για τραπεζικές εργασίες θα βελτιώσει σημαντικά τη διαφάνεια, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Αιθιοπίας.

Η προσέγγιση έρχεται σε κάποια αντίθεση με εκείνη της Νιγηρίας, όπου οι τράπεζες μπορούν να εκδίδουν κάρτες που χρησιμοποιούνται τόσο ως εθνική ταυτότητα όσο και για οικονομικές συναλλαγές.

Η Αιθιοπία υλοποιεί ένα έργο ψηφιακής ταυτότητας που βασίζεται στο MOSIP, υποστηριζόμενο από την Παγκόσμια Τράπεζα, το οποίο σκοπεύει όλοι οι δικαιούχοι πολίτες να έχουν εγγραφεί έως το 2025. Η χώρα επίσης πρόσφατα υπέγραψε σύμβαση με την IrisGuard για την υποστήριξη παροχών πληρωμών σε πολίτες χρησιμοποιώντας τα βιομετρικά στοιχεία της ίριδας.

biometricupdate

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...