Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

ΝΙΚΗ & Σπαρτιάτες για τους ήρωες που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος

ΝΙΚΗ: ΑΘΑΝΑΤΟΙ !

Μέρα εθνικού πένθους η σημερινή, μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δύο ήρωες πιλότους μας. Ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς 36 ετών και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης 27 ετών, έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, στη μάχη με τις φλόγες στη μεγάλη φωτιά της Καρύστου.

Με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο παρακολούθησε την υπερπροσπάθεια των πιλότων μας να σβήσουν την φωτιά που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της. Όμως η ρίψη επρόκειτο να είναι η μοιραία για τους δύο ήρωες.  

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούμε τους ήρωές μας. Θα τους ευγνωμονούμε αιώνια. Αθάνατοι!

Τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους των δύο επί γης αγγέλων. Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού στους δύο ηρωικούς πιλότους, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΙΚΗΣ θα αφιερώσει μέρος του πρώτου μισθού της στις οικογένειές τους.

Αιωνία η μνήμη αυτών.

Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗ

Σπαρτιάτες: Με ηρωισμό και αίσθημα ευθύνης στην ώρα του καθήκοντος έπεσε το πλήρωμα του μοιραίου Canadair

Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την Πατρίδα μας. Ανείπωτος είναι ο πόνος για το πλήρωμα του μοιραίου Canadair CL 215 που κατέπεσε το μεσημέρι στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο. Πονάμε σαν να είναι μέλη της οικογενείας μας.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με τον πιο τραγικό τρόπο για την πρόσφατη ανάδειξη των ελλείψεων στα σύγχρονα μέσα αεροπροστασίας.

Τα Canadair CL-215 επιχειρούν αποστολές αεροπυρόσβεσης και έρευνας και διάσωσης σε όλη την Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 1975 έως σήμερα, ενώ στην κυριολεξία πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι είναι οι σωτήρες της πατρίδας μας.

Επιτέλους μέχρι εδώ!

Η πυρόσβεση πλέον στην Ελλάδα – εξαιτίας των εγκληματικών παραλείψεων της Κυβέρνησης- έχει φθάσει στα όριά της με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μετράμε νεκρούς στο έδαφος και στον αέραα.

Στους οικείους των δύο ηρώων, της 355ης Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112ης Πτέρυγας Μάχης, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας, καθώς και την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλα θύματα στα πύρινα μέτωπα.

Γραφείο Τύπου Σπαρτιάτες

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...