Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Μήνυμα μέσα από τη φυλακή του Μητροπολίτη Παύλου, Καθηγούμενου της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου

Μήνυμα μέσα από τη φυλακή απέστειλε ο Μητροπολίτης Παύλος, Καθηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου.
Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου έχει ως εξής:

Ειρήνη υμίν, αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί,

Σας γράφω από τον χώρο προφυλάκισης Λουκγιάνοφ του Κιέβου, όπου τη δεκαετία 1920-1930 κρατήθηκαν αδελφοί της Αγίας μας Λαύρας.

Απαίτησαν από μένα να εκκενώσουμε τη Λαύρα, να προδώσω εσάς και τους δικούς σας με σκοπό τον μελλοντικό εκβιασμό και τους ελέγχους από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, κάτι που δεν έπραξα.

Όλες οι κατηγορίες είναι απόλυτα ψευδής...

Οι πονηροί μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων και εκ των αδελφών, αδυνατούν να μου προσάψουν κάτι ως κατηγορία.
Οι δικηγόροι είναι ικανότατοι, όμως δεν τους ακούει κανείς. Το λέγω αυτό, επειδή στις εγκαταστάσεις που κρατούμαι όλοι είναι οι πολιτικοί κρατούμενοι.

Οι δικαστικές αποφάσεις είναι προ πολλού προετοιμασμένες. Ο εισαγγελέας, ο ανακριτής και ο δικαστής είναι οι ίδιες τρόικες, που κάποτε καταδίκασαν τον Μιχαήλ Σεμιόνοβιτς Λιτβινένκο (μακαριστός διευθυντής χορωδίας της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου – σ.τ.μ.) και άλλους ομολογητές και μάρτυρες της πίστεως.

Άκουσα στο διάδρομο της προφυλακίσεως, ότι τελώ υπό ειδική επίβλεψη: τρεις κλειδαριές και προφανώς τα κλειδιά τους τα έχουν τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, τους οποίους με τη σειρά του ελέγχει ο πρώτος της χώρας.

Παρακαλώ πολύ τις άγιες σας προσευχές. Δεν χρειάζεσθε κάποιους ξενόφερτους καθηγουμένους, όλη η αδελφότητά μας είναι αντάξια, μόνον όσα κάνετε κάντε με ευλογία, με υπομονή και με βαθιά πίστη, τότε ο Θεός, η Παναγία και οι Όσιοι πατέρες δε θα εγκαταλείψουν ούτε εσάς, αλλά ούτε εμένα τον ευτελή.

Ήθελαν να με απαγορεύσουν την πρόσβαση όχι μόνον στην Αγία Λαύρα, αλλά και σε οποιοδήποτε ναό προφανώς όλης της πολυβασανισμένης Ουκρανίας.
Είμαι άνθρωπος της Αγίας Εκκλησίας, θρησκευόμενος, και με τη βοήθεια του Θεού θα τα αντέξω όλα.
Επικαλούμαι επί όλους σας την ευλογία του Θεού. Η ελπίδα μου μετά τον Ιησού Χριστό, την Παναγία και τους Οσίους πατέρες των Σπηλαίων του Κιέβου είναι εσείς.
Ο Θεός να φυλάξει όλους σας.

Ο υμέτερος ευτελής δέσμιος και ευχέτης,
† Μ. Παύλος
Όλους σας αγαπώ πάρα πολύ και εκτιμώ, Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...