Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Τράγκας: Η χώρα στα πρόθυρα εθνικών υποχωρήσεων- Ποιο ποδόσφαιρο;

Ενισχύεται η αποσύνθεση από παράγοντες του Ποδοσφαίρου, της τηλεόρασης και από ολιγάρχες που επηρεάζουν την εκάστοτε κυβέρνηση ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, την κρίσιμη ώρα που τα εθνικά ζητήματα "βράζουν".

Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα εθνικών υποχωρήσεων, επανα-διατύπωσης του χάρτη κατά μήκος των συνόρων και στο Αιγαίο και σε άμεσο κίνδυνο διαμελισμού, λόγω οικονομικής κατάστασης και κοινωνικών εκρήξεων.
Είναι ασύλληπτη μωρία να ενισχύεται η αποσύνθεση από παράγοντες του Ποδοσφαίρου, της τηλεόρασης και από ολιγάρχες που επηρεάζουν την εκάστοτε κυβέρνηση ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κατοχής.
Ο κόσμος δεν έχει να φάει, δεν έχει δουλειά, δεν έχει φάρμακα, δεν έχει να πληρώσει τα έξοδά του. Και ασφαλώς έχει την πατρίδα του πριν από το ποδόσφαιρο και πριν από τα μεγάλα ονόματα των ημερών μας.
Των ημερών που έφεραν δυστυχία, ανεργία, μετανάστευση, Πρέσπες και την Τουρκία να απειλεί πόλεμο ή διανομή των νήσων του Αιγαίου. Εχέσθη η Φατμέ στο Γενί Τζαμί για τις ποδοσφαιρικές ομάδες του τόπου, αν πρόκειται να υποσταλεί η ελληνική σημαία από διάφορες περιοχές μας, αναφέρει το crashonline.gr.

Πρέπει να κυκλοφορούν ηλίθιοι στο τρίγωνο του εθνικού πάρκου – πρώην βασιλικού κήπου – αν πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν μουτζώνει ή προτιμάει τη μπάλα στα δίχτυα από την ελληνική σημαία.
Ο πόλεμος Βορείων και Νοτίων είναι πανηλίθιος, ενώ η χώρα βρίσκεται υπό την απειλή πολέμου ή του συνυποσχετικού της Χάγης. Ουδείς ενδιαφέρεται για τον κο Πανόπουλο, τον κοΣυγγελίδη, τον κο Σαββίδη και τον κο Μαρινάκη, όταν η πατρίδα του βρίσκεται σε τέτοιο κίνδυνο.
Θα έπρεπε τυχόν παραβάσεις να έχουν ελεγχθεί εκ προοιμίου, την ώρα που συμβαίνουν και όχι την ώρα που πάει ο Μητσοτάκης να εκλιπαρήσει το Μακρόν για βοήθεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η μωρία, ο φθόνος και η έλλειψη πολιτικής υπευθυνότητας κυριαρχούν αυτές τις ημέρες.

Δεν υπάρχουν αντιγριπικά φάρμακα στα ράφια των φαρμακείων.

Δεν υπάρχει πολιτική ηγεσία στον τομέα της Υγείας, να ενημερώσει σωστά, ότι ο νέος σχιστομάτης κινέζικος ιός είναι μεταλλαγμένος και δεν έχει ουδεμία σχέση με τους ιούς της γρίπης που γνωρίζαμε. Προέρχεται, όπως διαβάζω στα τηλεγραφήματα, από άγνωστη νυχτερίδα ή κόμπρα ή άλλο φίδι που ήρθε σε επαφή και μόλυνε τον πρώτο φορέα.

Δυστυχώς η Ελλάδα δεν διαθέτει αρμόδιο υπουργό ικανό να ενημερώσει τον πληθυσμό, προκειμένου να πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Ο αρμόδιος πολιτικός επόπτης, ασχολείται μόνο με το πόσο καλή είναι η προσωπική επικοινωνία του, αγνοώντας τους κινδύνους της εποχής.

Το Μαξίμου πρέπει να λάβει υπόψη του, ότι η ασθένεια θα περάσει και στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχουν αρμόδιοι δημοσιονομικοί έλεγχοι κατά μήκος των ακριτικών νησιών, όπου φθάνουν μετανάστες. Είναι πολύ καλό να έχετε κάνει αντιγριπικό εμβόλιο και εμβόλιο πνευμονιόκοκκου. Είναι επίσης καλό, να υπάρχει απόλυτη καθαριότητα και αποφυγή των χώρων όπου συνωστίζονται πολλοί, αλλά πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, ότι ο ιός αυτός είναι αερόβιος, μεταδίδεται από απόσταση ακόμη και δύο μέτρων και μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζεται από συνήθη αντιγριπικά εμβόλια. Όπως διαβάζω έχει κύκλο 14 ημερών και σε αυτό το διάστημα, είτε νοσήσει είτε όχι ο φορέας, μπορεί να τον μεταδώσει.
Το υπουργείο Υγείας λόγω μνημονίου και ελλιποβαρούς πολιτικά υπουργού είναι αδύνατον να φτιάξει μια καλή άμυνα και ας ευχηθούμε να έχουμε καλή τύχη. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας στον τόπο μας, ως αριθμός και επάνδρωση κατάλληλου προσωπικού είναι ανεπαρκείς σε περίπτωση που έχουμε μαζικότητα στην επιδημία.

Ο κος πρωθυπουργός και οι άνθρωποι του Μαξίμου πρέπει να γνωρίζουν ότι η πολιτική συμπεριφορά στη περίπτωση που ο κοροναϊός διαβεί τα σύνορά μας, δεν μπορεί να είναι ανάλογη εκείνης που επέδειξαν στην υπόθεση του Παναγιώτη – Ραφαήλ.
Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν η γερμανική προσταγή, ο έλεγχος των δάνειων δυνάμεων για την επίτευξη των οικονομικών στόχων, να εμποδίσει το κράτος να δώσει τα απαιτούμενα ποσά για να αναχαιτιστεί η επιδημία.
Ας ευχηθούμε επίσης, να παραχθεί συντόμως το εμβόλιο και το φάρμακο, πράγμα που φαίνεται πολύ πιθανό, αφού έχει αποκωδικοποιηθεί το γονιδίωμα του ιού.

Πριν πάμε μαζί σήμερα στα εθνικά θέματα και στο τι συμβαίνει στο παρασκήνιο της επιχειρούμενης διανομής στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, θα σας μιλήσω λίγο για τη μωρία, την ψυχασθένεια και την πλήρη νοσηρότητα που επικρατεί στην οικονομία της χώρας και στις σχέσεις μεταξύ διαφόρων γνωστών στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένων επιχειρηματιών.
Η χώρα αυτή δεν μπορεί να δει προκοπή, αν όλες οι δουλειές μπορούν να γίνουν, μόνο αν περάσουν από την έγκριση διαφόρων ομίλων ή διαφόρων γνωστών ονομάτων της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Ούτε μπορεί να πάρει τα πάνω της μία οικονομία, όταν πρωθυπουργοί, υπουργοί και τοπικοί άρχοντες ζητάνε μπροστά τα λεφτά για να γίνει η δουλειά του επιχειρηματία.
Ούτε είναι δυνατόν, επειδή ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι του άλλου και η συμπεριφορά τους ανήκει στη σφαίρα της ψυχιατρικής, να δημιουργηθούν ανέλεγκτες και εκρηκτικές καταστάσεις στην κοινωνία μας και να διαμελιστεί η χώρα.

Θα πρέπει ο πρωθυπουργός ή η αντιπολίτευση ή οι διάφοροι υπουργοί να είναι περισσότερο σοβαροί και εγκρατείς, όταν ακούνε αιτήματα που έχουν σχέση με την εξόντωση των οικονομικών αντιπάλων. Είτε αυτά είναι επιχειρηματικά, είτε αυτά είναι ποδοσφαιρικά, είτε προέρχονται από δεξαμενές προσωπικού μίσους. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος στο κράτος, ούτε κοινωνική ισορροπία με τη διαιώνιση μιας ατμόσφαιρας βεντέτας μεταξύ μιας χούφτας επιχειρηματιών που τα έχουν πάρει όλα και το μόνο που δίνουν ως αντάλλαγμα στη χώρα είναι οι μίζες των πολιτικών.
Φυσικά αναλογική και μεγαλύτερη είναι η ευθύνη του πολιτικού κόσμου, είτε αυτός είναι γαλάζιος, είτε βυσσινί, είτε πράσινος.

Επιχειρηματίας ήρθε και μου ζήτησε κάποτε να «δολοφονήσω» την προσωπικότητα ενός αντιπάλου του γράφοντας ένα βιβλίο. Έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια αρκετούς να μου ζητάνε να λειτουργήσω κριτικά επί μη υπαρκτών θεμάτων αλλά απλά και μόνο για να πλήξουν τον απέναντι.
Το εκπληκτικό και παρανοϊκό είναι ότι τη Δευτέρα ανακαλύπτεις ότι είναι μαζί με τον τάδε και την Τρίτη σου ζητάνε να «σφάξεις» ηθικά και κοινωνικά τον «φίλο» της χθεσινής ημέρας. Η τρέλα στην Αθήνα είναι ασύλληπτη τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα πεδίο ληστών που ζητάνε λύτρα σιωπής ή λεφτά για μορατόριουμ μη επίθεσης.

Τα τελευταία 24ωρα μου συνέβησαν γεγονότα μεταξύ δύο επιχειρηματιών, τα οποία αξιολογούνται μόνο από μέλη ψυχιατρικής επιτροπής. Καναλάρχης, ο οποίος έπαιρνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από σοβαρή και διακεκριμένη επιχείρηση παροχής αισθητικών και ιατρικών υπηρεσιών, αγόρασε μικρή μη ανεπτυγμένη ανταγωνιστική εταιρία και επιχείρησε να «απαγάγει» την κυρία που πρόβαλε τις υπηρεσίες της γνωστής εταιρίας. Της εταιρίας που του έδινε χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή είχε ένα διαφημιζόμενο επιχειρηματία στο κανάλι του και επιχείρησε δολίως να τον πλήξει, ενώ τον διαφήμιζε. Ατμόσφαιρα ψυχιατρείου σε μια πολύ μικρή χώρα που σπρώχνεται από δάνειες και φιλικές δυνάμεις, να διανείμει τα εδαφικά ιμάτιά της. Να μοιράσει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Η τελευταία σύσταση του κουΤραμπ προς τον κο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του είναι να τα βρει με την Τουρκία του Ερντογάν. Δηλαδή να υπάρξει συμφωνία στην ανατολική Μεσόγειο σε όλα τα αιτήματα της Τουρκίας γύρω από την ΑΟΖ με τη Λιβύη και τη διανομή του φυσικού πλούτου. Να αποδεχτούμε εμείς και η Κυπριακή Δημοκρατία τα τετελεσμένα γεγονότα της συμφωνίας Ερντογάν – Σάρατζ και γεωτρήσεις τόσο σε οικόπεδα της Κύπρου, όσο και νοτίως σε απόσταση αναπνοής από την Κρήτη. Φυσικά, η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη καλείται να μοιράσει και το Αιγαίο.

Μέχρι στιγμής υπάρχει σιγή ιχθύος από μία κυβέρνηση διάτρητη και έμφορτη από Ροζάκηδες, διαποτισμένη και ελεγχόμενη από μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ και αφηγητές των ευτυχισμένων ημερών που πέρασαν οι Έλληνες επί Τουρκοκρατίας. Σιγή ιχθύος για το πώς θα πάμε στη Χάγη. Σιγή ιχθύος για το τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό. Σιγή ιχθύος για όσα λέει η αδελφή του κου Πρωθυπουργού. Δηλαδή να δώσουμε Καστελόριζο, να πάρουμε Λήμνο. Σιγή ασυρμάτου για το θέμα του μεταναστευτικού, το οποίο έχουν παραλάβει 3 άνθρωποι εμφανιζόμενοι ως ανήμποροι να ανακουφίσουν την άρρωστη ατμόσφαιρα που βιώνουν οι νησιώτες.

Τι να κάνει ο κος Μηταράκης σε μια περιοχή, όπου δεν θα ξαναβγεί βουλευτής. Σε μια περιοχή όπου τον γιουχάρουν όταν εμφανίζεται. Τι να κάνει ο κος Στεφανής όταν δεν υπάρχει η βούληση να ανακοπεί η απόβαση της εμπροσθοφυλακής του Ερντογάν. Τι να κάνει ο δυστυχής κος Κουμουτσάκος; Ο κος Μητσοτάκης λέγοντας ότι θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας είναι εκτός τόπου και χρόνου αν πρόκειται να διαμελιστεί η Ελλάδα και να έχουμε το μισό ή λιγότερο Αιγαίο, την ανεξάρτητη Μακεδονία, την αυτονόμηση της Κρήτης και όλα αυτά που φέρνουν και επιδιώκουν οι σύμβουλοί του, τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ και του OpenSociety. Δηλαδή, τι φταίνε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να γίνονται θεατές ψυχασθενών και ανισόρροπων προσωπικοτήτων που έκαναν λεφτά και νομίζουν ότι μπορούν να διοικούν την Ελλάδα και να δημιουργούν συνθήκες διαμελισμού της. Οι Έλληνες κακά τα ψέματα, όσο και αν αγαπούν το ποδόσφαιρο, χεστήκανε για τις διαφορές γνωστών παραγόντων ή το μίσος μεταξύ τους, αν πρόκειται να διαχωριστεί η Βόρειος από τη Νότια Ελλάδα. Ήδη φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι έμφορτη όχι μόνο εθνοτερμιτών και μελών του ΕΛΙΑΜΕΠ αλλά και ανοήτων.

Δεν μπορεί Βόρειοι και Νότιοι ολιγάρχες, Βόρειοι και Νότιοι λεφτάδες, να δημιουργούν καταστάσεις εθνικού διχασμού, ενώ σε αντάλλαγμα δεν προσφέρουν ούτε καλό ποδόσφαιρο, ούτε ειρηνική ατμόσφαιρα στις κερκίδες, ούτε συμβάλλουν στην αναχαίτιση του χουλιγκανισμού. Θα ήταν ευχής έργον, όλοι αυτοί οι πλούσιοι να ασχοληθούν περισσότερο με την εθνική άμυνα, να βοηθούν περισσότερους Παναγιώτηδες – Ραφαήλ και να μην επιτρέπουν σε κάποιους Κικίλιες να περνούν μέσω των καναλιών τους απόψεις, ότι οι μικροί ασθενείς είναι καταδικασμένοι οπωσδήποτε σε θάνατο.

Αυτά βέβαια συμβαίνουν όταν ενημέρωση, ποδόσφαιρο και ψυχαγωγία, εφημερίδες και μέσα ελέγχου της κοινής γνώμης πηγαίνουν σε λίγα χέρια και γίνονται μονοπωλιακά. Τότε προκύπτουν ελαττωματικές δημοκρατίες, νοσηρές πολιτικές καταστάσεις και το αμέσως επόμενο βήμα είναι ο αφανισμός του κράτους και ο διαμελισμός μιας χώρας.

Συνιστώ προς όλες τις κατευθύνσεις ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και λιγότερη βουλιμία. Η ζωή είναι μικρή και η αποσύνθεση της σάρκας εντός χρυσού κιβωτίου, δεν διαφέρει καθόλου από εκείνη που σήπεται σε απλό ξύλινο φέρετρο. Δεν μας απασχολεί ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε καμία ομάδα αν πρόκειται η χώρα μας να γίνει Γιουγκοσλαβία και να διαμελιστεί σε κομμάτια. Πράγμα που επιθυμούν κάποια κέντρα. Τα ίδια κέντρα που εργάζονται κάποια χρόνια για να μας πείσουν για την ευτυχισμένη συνύπαρξη που μπορεί να έχουμε ως μικρότερη χώρα με την Τουρκία.

Επίσης, θέλω να πω προς την κυβέρνηση και προς τις τράπεζες, ότι ο χείμαρρος των πλειστηριασμών θα δημιουργήσει κοινωνική περιδίνηση, απύθμενο μίσος, τεράστια πολιτική φθορά στην κυβέρνηση, απόσπαση μεγάλου τμήματος της αστικής τάξης, από την άποψη ότι σήμερα είναι συγκριτικά καλύτερη η ΝΔ. Θα αποδειχθεί έτσι, αν συμβούν αυτά, ότι η ΝΔ είναι καρμπόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ήδη η άποψη ότι οι προβαλλόμενοι εδώ και χρόνια ισχυρισμοί τόσο του Τσίπρα, όσο και του Μητσοτάκη περί τήρησης της 4ετίας από όλες τις κυβερνήσεις, γίνεται για να φθάσουμε στη διανομή του Αιγαίου, στη νέα μειοδοτική συμφωνία, σε ένα συνυποσχετικό εγκατάλειψης εδαφικών δικαιωμάτων. Οι Γερμανοί και οι άλλοι χρειάζονται τον απαραίτητο χρόνο και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να επιβληθεί στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μία αντιγραφή του γερμανικού SPD-CDU, ώστε να απορροφηθούν οι κοινωνικοί και πολιτικοί κραδασμοί από τις παραχωρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...