Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Η αποστολή σου δεν τελείωσε Χριστόδουλε


Ήμασταν λίγοι και δεν σε αξίζαμε τελικά Αθάνατε Αρχιεπίσκοπε. Για αυτό σε χάσαμε. Εν τέλει ο Θεός επέτρεψε να πετύχουν και να σε βγάλουν από την μέση οι φονιάδες των λαών αμερικανοί. Όπως δεν αξίζαμε τον ανεπανάληπτο Κυβερνήτη και την ανάσταση του Ρωμαίικου που επιχείρησε, όπως δεν αξίζαμε την Μεγάλη Ελλάδα και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, έτσι δεν αξίζαμε και εσένα.
Τώρα έχουμε αυτούς που μας αξίζουν, κάτι πρώην Θηβών που τότε σε χτυπάγανε αλύπητα και κυνηγούσαν τις κάμερες για να εκφραστούν εναντίον σου και άλλους που μετά το θάνατό σου ηρέμησαν και έγιναν πράοι και σιωπηλοί. 
Εσύ είσαι ο Αρχιεπίσκοπός μας. Εσύ είσαι ο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και από τον Ουρανό εσύ θα μας καθοδηγείς και εσύ θα μας δείχνεις τον δρόμο. Το Γένος μας χρειάζεται την ευχή σου, τις προσευχές και τις πρεσβείες σου. 
Η αποστολή σου δεν τελείωσε Χριστόδουλε. Έχεις ακόμα πολλά να προσφέρεις σε αυτόν το τόπο.
Μπορεί εν σώματι να λείπεις αλλά μην νομίζεις ότι δεν ξέρουμε ότι με την Χάρη του Θεού μας βλέπεις, μας πονάς και προσεύχεσαι για εμάς. Το ξέρουμε και για αυτό Αθάνατε Αρχιεπίσκοπε περιμένουμε από εσένα πολλά.  Εσένα έχουμε. Εσένα που έδωσες και την επίγεια ζωή σου για την Πατρίδα μας. 

Γιώργος Θαλάσσης 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...