Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΟΣΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο πρόσφατος σεισμός 4,7 ρίχτερ που έγινε στις 12 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη και ανησύχησε έντονα τους κατοίκους της, είχε και μια άλλη παρενέργεια που προκαλεί αγωνία, καθώς συνδέεται με την ίδια την τύχη, όπως αναφέρεται, της Πόλης.
Πρόκειται για την χαμένη Πριγκηπόννησο Βόρδωνες, που πριν από λίγα χρόνια για πρώτη φορά έγινε αναφορά στα τουρκικά ΜΜΕ καθώς είχε παρατηρηθεί η επανεμφάνιση της λίγο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, μετά από κάποιους σεισμούς.



Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet έχει ένα μεγάλο δημοσίευμα για το «μήνυμα», όπως αναφέρει της νήσου Βόρδωνες, που θα είναι το μήνυμα του επικείμενου μεγάλου σεισμού που θα καθηλώσει την Πόλη των Τούρκων.



Είχαμε γράψει και σε παλαιοτέρα άρθρα μας για την χαμένη Πριγκηπόννησο, την εντεκάτη χαμένη Πριγκηπόννησο που είναι γνωστή από την ιστορία με την ονομασία Βόρδωνες. Το νησί αυτό ήταν γνωστό από ένα μοναστήρι όπου είχε ταφεί ο γνωστός Άγιος της Ορθοδοξίας, Μέγας Φώτιος. Λέγεται ότι χάθηκε από την επιφάνια της θάλασσας γύρω στο 1010 μ Χ μετά από ένα σεισμό της περιοχής.
Πάνω στο νησάκι αυτό υπήρχε μεγάλο μοναστήρι που φιλοξενούσε αρκετούς μοναχούς καθώς και προσκυνητές από την γύρω περιοχή. Το μοναστήρι αυτό άκμασε από τον όγδοο μέχρι στις αρχές του εντέκατου αιώνα. Το 1010 ένας μεγάλος σεισμός έπληξε το νησάκι το οποίο το βύθισε μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με αποτέλεσμα το μοναστήρι και τα κτίσματα του να βυθιστούν κάτω από τα νερά της θάλασσας του Μαρμαρά.


Να σημειωθεί ότι οι πρώτες έρευνες των Τούρκων άρχισαν από σεισμολογικό ενδιαφέρων καθώς η περιοχή βρίσκεται στο μεγάλο ρήγμα που προκάλεσε τον μεγάλο φονικό σεισμό του 1999, με χιλιάδες νεκρούς. Οι έρευνες αυτές οδήγησαν στην ιστορική ανακάλυψη με τεράστια σημασία για τον Ελληνισμό και τη Ορθοδοξία.
Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή παρατηρείται, (Hürriyet 17/1/2020), μια μεγάλη «κινητικότητα» με ανάδυση τμημάτων της νήσου και αυτό προκαλεί μεγάλη ταραχή στους Τούρκους.

Οι τελευταίες παρατηρήσεις με την ανάδυση της νήσου συνδυάζονται με έντονους φόβους καθώς θεωρείται προμήνυμα για μεγάλο σεισμό που θα γκρεμίσει μεγάλο μέρος της Πόλης και θα θάψει στα ερείπια του χιλιάδες Τούρκους.
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...