Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ξύλο και χημικά - Παρακρατικοί και ΕΛ.ΑΣ. διέλυσαν τη συγκέντρωση

 
Εκτεταμένα επεισόδια έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα - Ποιοι και γιατί θέλουν να διαλύσουν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο;

«Παρακρατικοί» δημιούργησαν στημένη ένταση με την αστυνομία - Πρωτοφανής η χρήση χημικών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - LIVE BLOG TOY NEWSBOMB.GR
Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη, Λευτέρης Παρτσάλης

Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο ύψος του προαυλίου της Βουλής στη Βασιλίσσης Σοφίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και προσπαθούν να απωθήσουν ομάδα ατόμων που έχει συγκεντρωθεί μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας και πετά αντικείμενα και καπνογόνα προς την πλευρά τους.

Οι αστυνομικοί πέταξαν χημικά για να διαλύσουν τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή - Άγνωστοι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στα ΜΑΤ.

Από τα χημικά και την ένταση αρκετοί διαδηλωτές έχουν αρχίσει να υποχωρούν προς την Ηρώδου Αττικού, ενώ άλλοι έχουν βρει «καταφύγιο» στα στενά της Πανεπιστημίου και της Βασιλίσσης Αμαλίας.






Μάλιστα, από τα επεισόδια υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Νωρίτερα ξέσπασαν μικρής έκτασης επεισόδια όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές πέταξαν προς τη μεριά των αστυνομικών μπογιές και μπουκάλια με νερό. Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

Από τα επεισόδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τραυματίστηκαν 9 αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στα Προπύλαια «αντιεθνικιστική» συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων, η οποία διεξάγεται παράλληλα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι προσερχόμενοι στη συγκέντρωση των Προπυλαίων, φώναξαν συνθήματα όπως «η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα», «κόκκινα Βαλκάνια, σοσιαλιστικά χωρίς πολέμους χωρίς αφεντικά». Στα Προπύλαια, μεταξύ άλλων έφθασαν μετά από προσυγκεντρώσεις τους, οργανώσεις της άκρας Αριστεράς (από την πλατεία Κάνιγγος) και ένα ισχυρό μπλοκ Αναρχικών (από την πλατεία Εξαρχείων).

https://www.newsbomb.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...