Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Γνωστός στην Ασφάλεια από τους "κύκλους των Εξαρχείων" ένας από τους Τούρκους προσαχθέντες


Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στο Σύνταγμα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία
Εντολή διοικητής απέλασης από την Ελλάδα εκδόθηκε για τον έναν από τους δύο Τούρκους κουρδικής καταγωγής που προσήχθησαν την Κυριακή με ακόμα τρία άτομα, για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι οι δύο Τούρκοι καθώς και μία Γερμανίδα που είχαν εντοπιστεί στα Εξάρχεια είχαν αφεθεί ελεύθεροι μαζί με τους υπόλοιπους προσαχθέντες. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Μιχάλη Τεζάρη και του Newpost.gr ο ένας από τους δύο Τούρκους, ο 50χρονος Α. Κ. που δεν είναι άγνωστος στην Κρατική Ασφάλεια, δεν αφέθηκε ελεύθερος.
«Είναι ιδιαίτερα δραστήριος και με επαφές σε ακτιβιστικές ομάδες και δραστήριες συλλογικότητες των Εξαρχείων» ανέφερε πηγή της Ασφάλειας.
Ο 50χρονος Τούρκος είχε απασχολήσει, στο παρελθόν, τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ με τη δράση του. Είναι αριστεριστής και διαμένει σε καταλήψεις. Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ «είναι άτομο ιδιαίτερα επιθετικό». Σύχναζε σε στέκια αντιεξουσιαστών και εργαζόταν για να συνεργαστούν «Έλληνες, Άραβες, και Τούρκους στις συλλογικότητες». Ο Τούρκος φέρεται να έχει πάει με 44χρονο Έλληνα, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο επίσης, σε εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή. 


http://www.pontos-news.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...