Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας από κάθε γωνιά της Ελλάδας


Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: «Το πολύ» 60.000 διαδηλωτές «είδε» η αστυνομία!

Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ αρχικά μίλησαν για 45-50.000 διαδηλωτές και λίγο αργότερα ανέβασαν τον αριθμό αυτό στις 60.000

Τουλάχιστον... περίεργη είναι η εκτίμηση που δίνει επισήμως η Αστυνομία για το πλήθος των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο του Συλλαλητηρίου για την Μακεδονία. Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ αρχικά «είδαν» μόλις 45-50 χιλιάδες κόσμου περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ μια ώρα αργότερα ανέβασαν την εκτίμησή τους στις 60.000!
 

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εξήντα χιλιάδων (60.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος». Σε σχέση με τα λεωφορεία που έφτασαν στην Αθήνα, η Αστυνομία κατέγραψε συνολικά 326 οχήματα.


 

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς οι διαδηλωτές είχαν κατακλείσει ολόκληρη την πλατεία Συντάγματος, την Ερμού, την Βασιλίσσης Σοφίας και όλους τους γύρω δρόμους.
 

Ενδεικτικό είναι άλλωστε πως όλοι οι συμμετέχοντες στην μεγαλειώδη διαδήλωση έκαναν λόγο για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, ενώ οι οργανωτές από το βήμα του συλλαλητηρίου μίλησαν για δύο εκατομμύρια ανθρώπους που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας από κάθε γωνιά της Ελλάδας.


 

https://www.protothema.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...