Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Προβοκάτσια: Μια χούφτα κουκουλοφόροι παίζουν θέατρο με την Αστυνομία για να διαλυθεί το συλλαλητήριο


Οι αστυνομικοί πέταξαν χημικά για να διαλύσουν τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή - Άγνωστοι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στα ΜΑΤ
- Άρχισε να βρέχει στην πλατεία Συντάγματος - «Βροχή» και τα χημικά - Ηλικιωμένοι λιποθύμησαν, αναπνευστικά προβλήματα για πολλούς διαδηλωτές και κυρίως μικρά παιδιά

Επεισόδια έξω από τη Βουλή, στις σκάλες που οδηγούν στο βασικό κτίριο, σημειώθηκαν λίγο πριν τις 14:30, με την αστυνομία να κάνει αδικαιολόγητη και ευρεία χρήση χημικών αδιακρίτως, με συνέπεια ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών που βρισκόταν στο σημείο, να απομακρυνθεί εσπευσμένα, με κίνδυνο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Με αφορμή την επίθεση από μία μικρή μερίδα περίπου 20-30 διαδηλωτών, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, προκαλώντας τη διάσπαση της μεγάλης συγκέντρωσης ακριβώς μπροστά στη Βουλή.

Αρχικά, μία ομάδα διαδηλωτών θέλησαν να ανέβουν τη σκάλα, βρίσκοντας αντίσταση από μία διμοιρία των ΜΑΤ, οι οποίοι τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους.

Για αρκετά λεπτά υπήρξαν συγκρούσεις, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν νέες συγκρούσεις, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, διαλύοντας τον λαό που είχε κατακλύσει τον Άγνωστο Στρατιώτη, ακριβώς έξω από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Πώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ


Από την αστυνομία λένε ότι περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, καδρόνια και μάρμαρα και ότι οι αστυνομικοί που ήταν στα σκαλιά της Βουλής, ενημέρωσαν ιεραρχικά μέσω ασυρμάτου ότι δεν αντέχουν να κρατήσουν τον κόσμο. Τότε έλαβαν οδηγία από τους ανωτέρους τους, να κάνουν χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση και με φωτοβολίδες.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τη ρίψη χημικών


Αυτόπτες μάρτυρες λένε στο protothema ότι αστυνομικοί, κάποιοι εξ αυτών με πολιτικά, πετούσαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές, ακόμη και σε γέροντες.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα σε όλες τις πλευρές έξω από το κτίριο της Βουλής, αναγκάζοντας τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν. Ο ρεπόρτερ του protothema.gr Χρήστος Χατζησπύρου μεταδίδει ότι πολλοί διαδηλωτές, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και μικρά παιδιά είχαν αναπνευστικά προβλήματα και απομακρύνονταν για να βρουν τρόπο να ξεφύγουν από τη βροχή των χημικών.



https://www.protothema.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...