Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Θρίλερ στα Σκόπια – VMRO: «Καταγράψαμε συνομιλίες, χρηματίστηκαν βουλευτές για τις “Πρέσπες”» – «Θα βάλουμε φυλακή τον Ζάεφ»

Συγκλονιστικά στοιχεία μας έρχονται από τα Σκόπια, για τα «βαλιτσάκια» που πηγαινοερχόντουσαν για να ψηφίσουν οι Σκοπιανοί βουλευτές την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και άλλες σοβαρές αξιόποινες πράξεις της νυν κυβέρνησης.

Μάλιστα τοπικά ΜΜΕ μιλούν για «λεηλασία» του κράτους από τους «πραιτοριανούς» της κυβέρνησης Ζάεφ, οι οποίοι έχουν διαπράξει σωρεία παραβάσεων και ιδιαίτερα αξιόποινων πράξεων, κακουργηματικού μάλιστα χαρακτήρα.

«Οι νέες τηλεφωνικές συνομιλίες είναι έτοιμες για δημοσίευση στο κοινό, μέσω του καναλιού «Skopje 1» αναφέρει ο σκοπιανός τύπος που πρόσκειται στο VMRO. Το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, κατέχει καταγεγραμμένες δεκάδες τηλεφωνικές κλήσεις από την περίοδο μετά το 2016 μέχρι και πριν μερικές ημέρες, οι οποίες θα «τινάξουν στον αέρα» το σοσιαλιστικό κόμμα του Ζ.Ζάεφ, και τις οποίες έδωσε στο συγκεκριμένο κανάλι .

Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες των τελευταίων τριών ετών, ακούγονται οι μυστικές συνομιλίες με τις φωνές των σημερινών πολιτικών, υπουργών με κάθε λεπτομέρεια.

Τα θέματα σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις για δικαστικές διαδικασίες, τη λήψη ψήφων από τους βουλευτές για την συμφωνία των Πρεσπών, τις δημόσιες προμήθειες, αλλά και άλλα σημαντικά ζητήματα του κράτους.

Αυτές τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και η ηγεσία του VMRO-DPMNE, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία για σοβαρές παρατυπίες και πράξεις της κυβέρνησης με χρηματισμούς βουλευτών κά, τονίζοντας παράλληλα ότι όλοι αυτοί θα καθίσουν στο σκαμνί και θα δικαστούν .

Το VMRO-DPMNE ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αρχίσει διαπραγματεύσεις για την υιοθέτηση νόμων που θα εμπόδιζαν όλες αυτές οι αξιόποινες πράξεις μελών του κυβερνώντος κόμματος και αυτές θα έρθουν στο ακροατήριο, για να αποδοθούν ευθύνες στους πολιτικούς-δράστες διαφόρων εγκλημάτων της σημερινής κυβέρνησης .

«Λαμβάνουμε καθημερινά υλικό και έγγραφα από την παράνομη λειτουργία του προσωπικού αυτής της κυβέρνησης, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Η χώρα δεν είναι πλέον αιχμάλωτη. Εγκληματίες κατέλαβαν την χώρα και αυτό είναι τρομερό για την χώρα.

Μπορεί να είναι παράνομη η καταγραφή και υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών, αλλά εμείς ως κόμμα έχουμε πάντα σαφή θέση ότι το παράνομο υλικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο σε δικαστικές διαδικασίες.

Για αυτό έχουμε συλλέξει και έγγραφα και άλλα στοιχεία για το κόμμα SDSM του Ζόραν Ζάεφ, το οποίο κατέστρεψε το κράτος δικαίου, παραβίασε το σύνταγμα για πολιτικούς σκοπούς, και τώρα θα προσπαθήσει να υιοθετήσει νομοθεσία που θα καλύψει τα εγκλήματα που καθημερινά κάνουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE στο κανάλι Skopje1.

Το ζήτημα του αν θα πρέπει να δημοσιευθούν φωτογραφίες, ή τι θα γίνει με το υλικό, η σκοπιανή αντιπολίτευση ανακοίνωσε: «Μετά την ήττα αυτή από την εγκληματική κυβέρνηση Ζάεφ, η πρώτη προτεραιότητα μας όταν θα έρθουμε στην εξουσία θα είναι η αποκατάσταση του κράτους δικαίου και η απόδοση δικαιοσύνης στους δράστες του εγκλήματος (αλλαγή ονομασίας σε Β.Μακεδονία), με την προσαγωγή σε δίκες όλων, ανεξάρτητα από το όνομα, το επώνυμο, το κόμμα ή τη λειτουργία».

Αυτό προμηνύει ότι και ο Ζάεφ ενδέχεται να καθίσει στο σκαμνί και να δικαστεί όπως ο Γκρουέφσκι.

Ο αξιωματούχος της ηγεσίας του VMRO-DPMNE δεν ήθελε να σχολιάσει εάν πρόκειται για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ή για άλλου είδους καταγεγραμμένες συνομιλίες.

«Υπάρχουν και συνομιλίες του Ζάεφ με το υπουργικό συμβούλιο, και εκεί έχουν καταγραφεί «βόμβες», οι οποίες εφόσον δημοσιοποιηθούν στον σκοπιανό λαό θα έχουμε εξελίξεις πραγματικά τρομερές», κατέληξε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, ο Δρ Γιοβάν Ντόνεφ, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των Σκοπίων, προχώρσε στις εξής σημαντικές δηλώσεις: «Χωρίς το διάταγμα του προέδρου Ιβάνοφ, η συμφωνία δεν μπορεί να έχει νομική ισχύ. Πιστεύω ότι οι Έλληνες νομοθέτες είναι επίσης, ενήμεροι σε αυτό.

Το γνωρίζουν καλά και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά, ωστόσο, η μεγαλύτερη ζημιά θα προκληθεί στη χώρα. Δυστυχώς η κατάσταση είναι τέτοια που δεν γνωρίζω γιατί η κυβέρνηση δεν έχει συγκεντρώσει δυνάμεις για να ξεπερασθεί το πρόβλημα αυτό. Αυτό που απομένει, είναι να δούμε πως θα ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και τι θα ακολουθήσει», λέει ο Ντόνεφ.

«Χωρίς την υπογραφή του Ιβάνοφ, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μετέωρη και ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες στο εσωτερικό της χώρας, εάν, δηλαδή, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές κερδίσει με συντριπτική πλειοψηφία μια άλλη πολιτική επιλογή.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα, όπου ενδέχεται σοβαρά να αμφισβητηθεί η Συμφωνία, εάν εκλεγεί ένα άλλο κόμμα που δεν συμφωνεί με αυτήν.»

Η πολιτική σκηνή σταα Σκόπια, όπως και στην Ελλάδα, θα διέλθει πιθανότατα μια πολύ δύσκολη και «βαριά» περίοδο μετά τον «οδοστρωτήρα» που ονομάζεται Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία όπως φαίνεται επιβλήθηκε από το έξωθεν κέντρα εξουσία.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...