Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ


-Ο Γέροντας Παΐσιος μου είχε πει ότι «οι κόποι σου δεν θα πάνε χαμένοι! Θα βρεθούν τίμιοι άνθρωποι, που θα αξιοποιήσουν και θα δικαιώσουν τον αγώνα σου» για τη Μακεδονία!
-Δηλαδή θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα;
-Βεβαίως!



ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ – Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Ο μεγάλος των Μακεδόνων έφυγε στις 12 Νοεμβρίου 2013, σε ηλικία 98 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο για την Μακεδονία, στην οποία είχε αφιερώσει τη ζωή του!
Νέος, πολέμησε τον Χιτλερισμό στην Μάχη των Μακεδονικών Οχυρών μας το 1941, ενώ αργότερα πήρε μέρος στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν και του Ρίμινι στην Ιταλία!

Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ώριμος, ανέλαβε προσωπικά τον αγώνα της υπεράσπισης της Μακεδονίας και της ιστορικής τεκμηρίωσης της ελληνικότητά της, με το περίφημο βιβλίο του «Η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας», το οποίοσυγκινεί κάθε Έλληνα και αφοπλίζει κάθε πλαστογράφο με την αυθεντικότητα, την πολυσυλλεκτικότητα των στοιχείων του και την σφαιρική θωράκιση της ελληνικότητας και μοναδικότητας της Μακεδονίας και των Μακεδόνων! 


 

Το βιβλίο αυτό αφύπνισε ολόκληρη την χώρα όπως και εμάς και αποτέλεσε αληθινό εγχειρίδιο κατά των πλαστογράφων, πολύτιμο εργαλείο στα χέρια διπλωματών, πολιτικών και της Ομογένειας, η οποία πρώτη αντιμετώπιζε ιδίως σε Αυστραλία και Καναδά την εντονότατη διεκδίκηση των σφετεριστών!
Το βιβλίο του Νίκου Μάρτη όμως, αποτέλεσε και ένα συνταρακτικό πειστήριο για πολλούς ξένους Πολιτικούς και Διπλωμάτες, μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τα όσα μάθαιναν στις σελίδες του για τους αρχαίους Μακεδόνες και την άγια αυτή γη της Ελλάδας, όχι μόνο από δικά μας αδιάσειστα στοιχεία και ευρήματα, αλλά και από την παράθεση αδιαμφισβήτητων δικών τους, ξένων, πηγών!

Ο Νίκος Μάρτης διετέλεσε παράλληλα σημαντικό στέλεχος σε διαφορετικές Κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Βορείου Ελλάδος 1955-1956, Υφυπουργός Εμπορίου 1956-1958, Υπουργός Βιομηχανίας 1958-1961 και Υπουργός Βορείου Ελλάδος 1974-1981, ευτυχώντας να ζήσει επί των ημερών του την ανακάλυψη του Τάφου του Φιλίππου στη Βεργίνα το 1977, από τον Καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικο!

Ήταν κάτι που τον συγκλόνισε, έχοντας απόλυτη συνείδηση του εκτοπίσματος και της βαρύτητας των ευρημάτων για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, όπως και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής!
Έτσι και ενώ κανείς δεν περίμενε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την δημιουργία Ανεξάρτητου Κράτους «Μακεδονία», ο Νίκος Μάρτης μελέτησε, ερεύνησε, συνέλεξε και τεκμηρίωσε το υλικό του παραπάνω βιβλίου, έχοντας έτοιμες και γεμάτες τις φαρέτρες του Ελληνισμού για τα Σκόπια, σε ένα βιβλίο κατανοητό και προσιτό, το οποίο μπορούσε και να διαβάσει και να καταλάβει!
Και όταν ήρθε η ώρα με τα γεγονότα της Γιουγκοσλαβίας και τον Γκλιγκόροφ, οι Έλληνες είχαν γεμάτα «όπλα» να πολεμήσουν την προπαγάνδα!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ 


Ο Νικόλαος Μάρτης, η κορυφαία, αγνή και μαχητικά ασυμβίβαστη αυτή μορφή του Μακεδονικού Ελληνισμού, συνέχιζε τον Αγώνα ως την τελευταία στιγμή της πνοής του, γράφοντας δεκάδες επιστολές με ατράνταχτες αποδείξεις, πολιτικά, διπλωματικά και ιστορικά ντοκουμέντα σε ξένες προσωπικότητες, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Διεθνείς Οργανισμούς, αποδεικνύοντας την μοναδικότητα και ελληνικότητα της Μακεδονίας, των Μακεδόνων, αλλά και του Ονόματος! Οι επιστολές του είναι ιστορικό υλικό, γραμμένες με ευθύτητα και ρυθμό πολυβόλου και με την επίκληση ενός Βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που του άνοιγε σαν διαβατήριο τις πόρτες των Συμμάχων.

Δυστυχώς όμως, ενώ οι ξένοι έδιδαν βαρύτητα στις απόψεις του, οι ντόπιοι «χορευτές και θίασοι» πολιτικών, κομμάτων, ΜΜΕ, δυσαρεστούνταν από το ανυποχώρητο των απόψεών του και τον είχαν «αποσύρει» από την «κυκλοφορία», ώστε να μην εμφανίζεται καν σε τηλεοράσεις, εφημερίδες και ραδιόφωνα, παρότι εκείνος συνέχιζε απτόητος τη μάχη!

Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, υπηρετώντας από την πρώτη του στιγμή την Μακεδονία μας, το ίδιο ανυποχώρητα, θέλησε να ξαναφέρει τον μεγάλο Αρχηγό στο προσκήνιο, με μια συνέντευξη-ποταμό που του πήρε το 2005 και ήταν ίσως από τις τελευταίες που έδωσε, αν όχι η τελευταία…

Η αποκλειστική συνέντευξή του εκείνη, χάρη στην ψυχή και τα μηνύματά της, δίκαια μπορεί να θεωρηθεί «η Διαθήκη του Μάρτη για τη Μακεδονία», καθώς μας καλεί όλους να παραμείνουμε ανυποχώρητοι στο Όνομα!

Η συνέντευξή του δημοσιεύθηκε σε δύο συνέχειες στα φύλλα 30 και 31 της ηλεκτρονικής Εφημερίδας του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ:

ΜΕΡΟΣ Α’
ΜΑΡΤΗΣ: ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ
Με αποκλειστική του συνέντευξη στο Νοιάζομαι, ο μεγάλος αγωνιστής της Ιστορικής Δικαιοσύνης, ο τέως Υπουργός Β. Ελλάδος, ο συγγραφέας του περίφημου βιβλίου «Η Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας», ο ακούραστος Νικόλαος Μάρτης, στέλνει ένα ιστορικό μήνυμα στον απανταχού Ελληνισμό, σε μια κρίσιμη καμπή των εθνικών θεμάτων και ιδίως μιας διαφαινόμενης, ανεξήγητης και παράλογης υποχωρητικότητας στις διεκδικήσεις των Σκοπιανών, τη στιγμή που καταβάλλεται μια γενικότερη προσπάθειααυτοεπιχωμάτωσης των ιστορικών δικαίων, της μνήμης, της Αλήθειας, των αρχών και αξιών των λαών και των ατόμων!

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ 


Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Μάρτης, εξεδήλωσε καταρχήν την τεράστια δυσαρέσκειά του για τη μετάδοση από τον Ελληνικό Δορυφόρο Σκοπιανικών Μέσων, με την ονομασία «μακεδονικό-ή», όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ!!! (βλέπε εδώ τα σχετικά ντοκουμέντα)

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΙΜΙΤΣ
Σε ερώτηση του «Ν» σχετικά με τις προτάσεις Νίμιτς, τις χαρακτήρισε με μια λέξη «απαράδεκτες»!


 

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ 

Στο σημείο αυτό ο κ. Μάρτης τόνισε πως «δεν γίνεται να δεχτούμε τις προτάσεις του κ. Νίμιτς!» και θύμισε τονΚαθηγητή Μανώλη Ανδρόνικο, ο οποίος είχε κάνει την ανυπολόγιστης σημασίας ανακάλυψη των βασιλικών τάφων των Αιγών στη Βεργίνα, και ο οποίος σχολίασε κάποτε τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών λέγοντας: «Αντιμετωπίσαμε τις διεκδικήσεις των Σκοπίων με δειλία, σαν να είμαστε εμείς οι ένοχοι»!

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ…

«Αυτό κάνουμε και εμείς σήμερα» συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Μάρτης. «Ενώ έχουμε τέτοια στοιχεία, δεν τα χρησιμοποιούμε και δεν τα προβάλουμε!
Έχουμε ήδη 14 ομόφωνα ψηφίσματα από Πολιτείες της Αμερικής, που αναγνωρίζουν ότι είναι ελληνική η ταυτότητα των Μακεδόνων!
Έχουμε το πόρισμα μελέτης του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας που γράφει επί λέξη “οι Ευρωπαίοι Υπουργοί δεν γνωρίζουν Ιστορία! Δεν γνωρίζουν ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν Είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο”!
Έχουμε τη δήλωση του ίδιου του αειμνήστου Προέδρου όμως Γαλλίας Φρανσουά Μιττεράν, ο οποίος όταν είδε τα ευρήματα της Βεργίνας ομολόγησε συγκλονισμένος: «δενεγνώριζα για τις ανασκαφές!..»!
Έχουμε ήδη στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών μια συλλογή από 5.000 αρχαίες ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας μας! Επίσης έχουν συγκεντρωθεί 11.000 ονόματα Μακεδόνων! Όλα ελληνικά!
Αυτό γράφω και στην επιστολή μου προς τον κ. Όλι Ρέν, αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση της Ε.Ε.(δείτε ολόκληρη την επιστολή του κ. Μάρτη εδώ). Ας έρθουν όλοι οι Επίτροποι να τα δουν! Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες! Να κληθούν όλοι οι Πρεσβευτές των χωρών της Ε. Ένωσης να τα δούνε! Και ας μας δείξουν οι Σκοπιανοί από την άλλη μεριά, μονάχα ΜΙΑ, μόνο ΜΙΑ επιγραφή της δήθεν “μακεδονικής” γλώσσας τους»!

ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ! 


Ν – Παρόλα αυτά κύριε Μάρτη, όπως είπατε, δεν προβάλουμε αυτά τα συνταρακτικά στοιχεία… Και μάλιστα την ώρα που εξεδηλώθησαν οι προτάσεις Νίμιτς! Δεν είναι κάπως περίεργο αυτό;
Μ – «Οι Δήμαρχοι της Μακεδονίας πού είναι; Γιατί δεν κινούνται; Θα περίμενα να είχαν βγάλει κιόλας ένα κοινό ψήφισμα! Μου κάνει εντύπωση ότι δεν το έχουν πράξει ως τώρα!

Παλαιότερα, το 1992, η Ακαδημία Αθηνών, είχε πάρει επίσημα θέση! Είχε βγάλει με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου μια ανακοίνωση που έλεγε: “Η ψευδεπίγραφη “Μακεδονία” διεκδικεί την πραγματική Μακεδονία που είναι τμήμα της Ελλάδος και κατοικείται από Έλληνες. Η Δημοκρατία αυτή έχει δικαίωμα να γίνει ανεξάρτητο Κράτος. Δεν δικαιούται όμως να αποκτήσει με διεθνή αναγνώριση ένα πλεονέκτημα που δεν έχει κανένα Κράτος στον κόσμο. Να χρησιμοποιεί ένα όνομα, που και μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις”!.. Αυτά γιατί δεν τα προβάλουνε»;

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! 


Ν – Τι θα έπρεπε να είχαν κάνει;
Μ – «Πού είναι τα Πανεπιστήμια; Πού είναι η Σύγκλητος των Πανεπιστημίων να λάβει αποφάσεις! Αν τα Πανεπιστήμια, ως πνευματικές μονάδες δεν υπερασπιστούν την ιστορία, τότε ποιος; Ακούσατε κανένα Πανεπιστήμιο δικό μας να λάβει θέση; Να πουν πως είναι απαράδεκτες οι προτάσεις του Νίμιτς;»!..
Ν – Γι΄ αυτό και ο λαός μας είναι συχνά απογοητευμένος. Εσείς τι του λέτε κύριε Μάρτη; Εσάς σας εμπιστεύεται ο κόσμος, διότι βλέπει τον ασταμάτητο και αγνό αγώνα σας για τη Μακεδονία!
Μ – «Όταν ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσάτσος πήγε στη Βεργίνα, στις ανασκαφές των Τάφων, είπε με νόημα: “Οι Βασιλείς των Μακεδόνων δεν άντεξαν, αλλά βγήκαν να καταδιώξουν τους πλαστογράφους τους”!!! Και προσθέτω και εγώ: «και τους ανιστόρητους και τους αφελείς»!

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ!


Ν – Λέτε δηλαδή να μείνουμε ανυποχώρητοι στο ζήτημα της ονομασίας;
Μ – «ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ!!! Και να προβάλουμε τα ντοκουμέντα και τα δίκαιά μας και τις ατράνταχτες αποδείξεις μας»!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ 


Ν – Κύριε Μάρτη, το Νοιάζομαι, που συστηματικά πρωταγωνιστεί στην ενημέρωση και στήριξη του παγκόσμιου Ελληνισμού ιδίως στην υπεράσπιση της Μακεδονίας μας, βλέπεται και διαβάζεται από τους Έλληνες όλου του κόσμου και από τους Έλληνες του Εξωτερικού, που είναι και οι μεγάλοι, συχνά μοναχικοί υπερασπιστές των εθνικών δικαίων. Θα θέλαμε λοιπόν μέσω του Νοιάζομαι, να σας ζητήσουμε να στείλετε σχετικά με τη Μακεδονία μας, ένα μήνυμα σε αυτόν όλο τον απανταχού, πικραμένο, Παγκόσμιο Ελληνισμό, σε εσωτερικό και εξωτερικό, μετά και τις θλιβερές εξελίξεις Νίμιτς.
Μάρτης – Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες, ότι αδύνατον η υπόθεση να χαθεί!!! Τα κραυγάζονταμάρμαρα της αλήθειας, θα διαλαλούν στους αιώνες τα δίκαιά μας! Διότι θα είναι αντιληπτά ακόμη και από επιστήμονες με στοιχειώδη μόλις γνώση!.. Είμαι τελικά αισιόδοξος! Ας το καταλάβει ο κόσμος, να αγωνιστεί!

ΜΕΡΟΣ Β΄
ΜΑΡΤΗΣ: ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ
Στο τελευταίο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης στο Νοιάζομαι, ο τέως Υπουργός κ. Νικόλαος Μάρτης και συγγραφέας του περίφημου βιβλίου για την Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας, αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον του διορατικού Γέροντα Παϊσίου για τη Μακεδονία: 


 

Ν- Κύριε Μάρτη, είχατε μιλήσει με το γνωστό Γέροντα Παΐσιο;
Μ – Βέβαια! Και είχε γράψει ένα ποίημα για μένα! (σ.σ. αυτούσιο το ποίημα με το γραφικό χαρακτήρα του Γέροντα, δημοσιεύεται στο βιβλίο του Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Μαρτυρίες Προσκυνητών- Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Άθωνας» σελ. 272). Μου είχε πει μάλιστα «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτη η Επανάσταση του ΄21, Μάρτης αγωνίζεται και για το θέμα της Μακεδονίας»…
Ν – Είχε μεγάλη αγάπη για τη Μακεδονία ο Γέροντας!
Μ- Πολύ! Και σε κάποιους προσκυνητές που διένειμαν δωρεάν χριστιανικά βιβλία, τους έλεγε να αγοράζουν και να διανέμουν και το βιβλίο μου, για την Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας!
Ν - Σχετικά με τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών σας είχε πει κάτι συγκεκριμένο; Για την προπαγάνδα των Σκοπίων;
Μ – Ναι! Ο Γέροντας Παΐσιος μου είχε πει ότι «οι κόποι σου δεν θα πάνε χαμένοι! Θα βρεθούν τίμιοι άνθρωποι, που θα αξιοποιήσουν και θα δικαιώσουν τον αγώνα σου» για τη Μακεδονία!
Ν - Δηλαδή θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα;
Μ- Βεβαίως!
Ν – Κύριε Μάρτη, από την όλη συζήτηση που είχατε με το Γέροντα, αισθανθήκατε δηλαδή ότι ήταν σίγουρος για την τελική μας δικαίωση;
Μ – Αφού μου είπε «ο κόπος σου δεν θα πάει χαμένος»!..
Ν- Είναι πολύ σημαντικά αυτά που μας αναφέρετε…Διότι πρόκειται ακριβώς για το διορατικό Γέροντα Παΐσιο!..
Κύριε Μάρτη, σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την τόσο ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχωρήσατε στο Νοιάζομαι, όσο και για τον μεγάλο και ωραίο αγώνα που κάνετε για τη Μακεδονία μας…
Μ – Και εγώ σας ευχαριστώ…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, συνεχίζει μαζί σας τον ανυποχώρητο δρόμο που μας δίδαξε ο Νικόλαος Μάρτης. Όπως τον ακούσαμε και τον καταγράψαμε από το ίδιο το στόμα! Αυτή είναι η εντολή του! Αυτή είναι ΔΙΑΘΗΚΗ του για τη Μακεδονία! Που όπως ο Παύλος Μελάς, μας ζητά να συνεχίσουμε ανυποχώρητοι τον Αγώνα! Και ο Αγώνας αυτός, δι’ ευχών ΓέροντοςΠαΐσίου, θα δικαιωθεί απολύτως!

Ο Θεός ας αναπαύσει τον μεγάλο και ακούραστο αγωνιστή. Τον μεγάλο πρωτεργάτη του σύγχρονου Μακεδονικού Αγώνα! Τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του ως τελευταίας πνοής στην υπεράσπιση της γης του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Στη γη μας!

Αθάνατος!

noiazomai.net
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...