Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Η συγκλονιστική απάντηση στο ερώτημα γιατί ο Θεός να μην κάνει τους ανθρώπους να είναι καλοί, να ζουν σε ειρήνη και αγάπη;

Γιατί υπάρχουν τόσα κακά στον κόσμο και ο Θεός δεν σταματά τη βία;

Ένα βιβλίο περιγράφει ένα τέτοιο περιστατικό.

Μόλις συγκεντρωθηκαν οι άνθρωποι, βγήκαν στη φύση και αμφισβήτησαν τον Θεό.

"Αν, Θεέ, υπάρχεις", είπαν, "γιατί η αδικία αυτή βασιλεύει στον κόσμο; Γιατί τόσοι πολέμοι, δολοφονίες, βιασμοί, ληστείες;"

Και ο Θεός ρώτησε:

" Σας αρέσει; "

-" Όχι, βέβαια".

-" Σας έδωσα ελεύθερη βούληση, γιατί σκοτώνετε, βιάζετε, ληστεύετε;"

"Ο Κύριος δεν δημιουργεί το κακό, οι άνθρωποι το δημιουργούν στον εαυτό τους. Τα ρούχα δημιουργούν σκώρους και ο σκώρος τρώει τα ρούχα. Ο σίδηρος δημιουργεί σκουριά και η σκουριά τρώει το σίδερο, το κακό δεν είναι εκεί.

Γιατί πολλοί ρωτούν αν ο Θεός είναι Παντοδύναμος δεν θα εμποδίζει το κακό στη γη; Γιατί να μην κάνει τους ανθρώπους να είναι καλοί, να ζουν σε ειρήνη και αγάπη;

Και η συγκλονιστική απάντηση... Φανταστείτε ότι είστε υπνωτιστής και θέλετε τα παιδιά σας να σας υπακούσουν και να σας αγαπήσουν.

Για να το πετύχετε αυτό, τους φέρνετε σε μια κατάσταση υπνωτισμου στην οποία δεν είναι σε θέση να κάνουν οποιαδήποτε λογική επιλογή.

Να τους λέτε δηλαδή: "Καθίστε εδώ μέχρι να επιστρέψω" - "Φάτε!" - "Σταματήστε να τρώτε!" - "Κοιμηθείτε ! "

Τα παιδιά υπνωτισμένα σας υπακούουν.

Θα θέλατε τέτοια υπακοή, θα ήσασταν ικανοποιημένοι από τέτοια αγάπη; Σκληρό... Φυσικά, θέλετε τα ίδια τα παιδιά σας, με δική τους βούληση να σας υπακούσουν και να σας τιμήσουν, θέλοντάς μόνο το καλό, αλλά θέλετε να έχετε την ελευθερία επιλογής. Ο Θεός θέλει επίσης να έχει τέτοια παιδιά: Αυτός μας έδωσε, στη δημιουργία Του, ελεύθερη βούληση, έτσι ώστε να επιλέγουμε μεταξύ καλού και κακού.


https://apantaortodoxias.blogspot.com 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...