Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Στη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

σχόλιο Γ.Θ : Θυμάστε στην εποχή ΠΑΣΟΚ πως τα κανάλια και οι δημοσιογραφίσκοι έγλειφαν, εξυμνούσαν και προστάτευαν τις κυβερνήσεις Σημίτη που μας έφεραν ως εδώ; Και για αυτούς κάποτε θα έρθει η δικαιοσύνη...




Στη φυλακή οδηγούνται ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου μετά την πολύωρη απολογία τους ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων πληρωμών, που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας. 
Οι δύο σύζυγοι, μετά από πολύωρη διαδικασία, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως και των ανακριτών για την κατηγορία της νομιμοποίηση παράνομων εσόδων ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο Γ. Παπαντωνίου ως δώρο κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του το 2003. 
Κατά την εξαντλητική διαδικασία που ουσιαστικά ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, και σήμερα για την Σ. Κουράκου, το ζευγάρι αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου ότι έλαβαν δώρα για να προωθήσει ο πρώην ΥΕΘΑ την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στη γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.
Κατά τη διήμερη απολογητική διαδικασία, ο Γ. Παπαντωνίου φέρεται να δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για τη σύμβαση που δεκαπέντε χρόνια μετά την υπογραφή της, τον κατέστησε υπόλογο ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Είναι η σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6/2/2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ως κύριου αναδόχου) και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND BV και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Στο βαρύτατο κατηγορητήριο που υπερίσχυσε έναντι των απαντήσεων του πρώην υπουργού και της συζύγου του στην κρίση των δικαστικών λειτουργών για την ποινική τους μεταχείριση, αναφέρεται ότι για την επίμαχη σύμβαση ο Γ. Παπαντωνίου έλαβε ως δώρο το επίμαχο χρηματικό ποσό. Μάλιστα οι ανακριτές θεωρούν τα χρήματα αυτά μέρος ενός ποσού περίπου 4 εκατ. ελβετικών φράγκων που ερευνάται καθώς πιθανολογείται πως διατέθηκαν για να προωθηθούν συγκεκριμένες συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας.

Το ποσό της δωροδοκίας που καταλογίζεται στον Γ. Παπαντωνίου φαίνεται να είναι σε άμεση σχέση με το κόστος για το έργο της αναβάθμισης των φρεγατών, περίπου 400 εκατ. ευρώ, χρήματα που πλέον οι ανακριτές θεωρούν ζημιά του δημοσίου.
Η δικογραφία αναφέρεται σε εισροές χρηματικών ποσών από λογαριασμό της γαλλικής εταιρίας σε λογαριασμό που διατηρούσε στην Γενεύη ο αποβιώσας πλέον αντιπρόσωπος της Χαράλαμπος Μπεκατώρος. 

Από εκεί τμηματικά μεταφέρονται στην Κύπρο από όπου γίνονται τμηματικές αναλήψεις ποσών. Τα επίμαχα ποσά κατά τους ανακριτές εμφανίζονται κατατεθειμένα σε λογαριασμούς πολιτικού μηχανικού, φίλου του ζεύγους Παπαντωνίου. 
Ο μηχανικός, που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση, απολογήθηκε πριν από λίγες ημέρες στους ανακριτές Διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
http://www.pontos-news.gr/article/185826/sti-fylaki-o-giannos-papantonioy-kai-i-syzygos-toy

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...