Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Πλήθος κόσμου κατά Κίσινγκερ: «Να σαπίσεις στην κόλαση»

Η ομιλία του περιβόητου πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, διακόπηκε αρκετές φορές από πλήθος κόσμου που τον κατηγόρησε για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει.

Διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία του σκοτεινού Χένρι Κίσινγκερ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα, κατάφεραν να μπουν μέσα στο χώρο που διεξαγόταν η εκδήλωση και του επιτέθηκαν φραστικά υπενθυμίζοντας του ότι είναι εγκληματίας πολέμου και συνυπεύθυνος για γενοκτονία.

​Στην διαδήλωση που είχε τον τίτλο «Οι εγκληματίες πολέμου είναι ανεπιθύμητοι στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης» ο κόσμος στηλίτευσε τον ρόλο που έπαιξε ο Κίσινγκερ στην αμερικανική πολιτική έναντι της Χιλής, της Καμπότζης και στον πόλεμο του Βιετνάμ. Ο ερεβώδης Κίσινγκερ, πραγματοποίησε ομιλία στο Πανεπιστήμιο για την επέτειο των 45 ετών από τότε που του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης -άκουσον άκουσον!

Το πόσο διευθαρμένος είναι ο θεσμός των Νόμπελ δεν φαίνεται μονάχα στην περίπτωση του συγκεκριμένου φονιά.

Οι διαδηλωτές που κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα, διέκοψαν την ομιλία του Κίσιγνκερ αρκετές φορές και αποκάλυψαν πολλά από τα εγκλήματα του. Μέλη της ασφάλειας, τους έβγαλαν τελικά "δημοκρατικά" από την αίθουσα.

​«Είσαι υπεύθυνος για τη δολοφονία εκατοντάδων λατινοαμερικανών, μεταξύ των οποίων και μέλη της δικής μου οικογένειας», ακούγεται να λέει διαδηλωτής.

Άλλος τον κατηγορεί για γενοκτονία και πως είναι «εξίσου κακός με τους ναζί» και πως τα χέρια του είναι ματωμένα.

«Σου αξίζει να λογοδοτήσεις για τα εγκλήματά σου, που είναι εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σου αξίζει να πας φυλακή και να σαπίσεις στην κόλαση», φώναξε νεαρή διαδηλώτρια στον φονιά της Αμερικής.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...