Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ο νέος υπερηχητικός «εξολοθρευτής» του Πούτιν έτοιμος το 2019 (βίντεο)


Το πρώτο Σύνταγμα που θα εξοπλιστεί με το σύστημα Avangard, που περιλαμβάνει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) και ένα υπερηχητικό όχημα ολίσθησης, θα τεθούν σε επιχειρησιακή λειτουργία μέχρι το τέλος του 2019, δήλωσε πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα προβλέπει το τέλος του 2019 για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου Συντάγματος σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, το οποίο θα εξοπλιστεί με έξι μονάδες του συγκεκριμένου συστήματος, πυραύλων.

Σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση ελέγχου του φορέα ολίσθησης του βλήματος “UR-100N UTTKh” , προτού το υπερηχητικό σύστημα γίνει δεκτό για ενδεχόμενες επιθεωρήσεις. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις επιτυχημένες προηγούμενες δοκιμές του οχήματος ολίσθησης και της ύπαρξης του ήδη αξιόπιστου πυραύλου, πιθανώς δεν θα πραγματοποιηθεί τέτοια εκτόξευση «, ανέφερε η πηγή.

Όπως δήλωσε επισήμως το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τα πρώτα συστήματα πυραύλων Avangard θα τεθούν για επιχειρησιακή λειτουργία στο τμήμα πυραύλων Red Banner που εδρεύει στην περιοχή Orenburg στα νότια Ουράλια.



Υπεραστικό σύστημα Avangard

Το Avangard είναι ένα στρατηγικό διηπειρωτικό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων εξοπλισμένο με υπερηχητικό όχημα ολίσθησης. Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, το πρωτοποριακό αυτό οπλικό σύστημα αναπτύχθηκε από την Ένωση Έρευνας και Μηχανικής Παραγωγής, στην πόλη Reutov στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, με τις πρώτες δοκιμές του ήδη από το 2004.

Το όχημα ολίσθησης είναι ικανό να πετάει με υπερηχητική ταχύτητα σε πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας, να πραγματοποιεί ελιγμούς χάρη στο σύστημα πλοήγησής του σε υψόμετρα όπου μπορεί να διεισδύει σε αντίπαλα συστήματα αεράμυνας.

Το νέο όπλο αποκαλύφθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση την 1η Μαρτίου. Αργότερα, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης στις 7 Ιουνίου ότι «το σύστημα Avangard βρίσκεται ήδη στη διαδικασία κατασκευής του και βρίσκεται στο στάδιο παραγωγής, ώστε το 2019 να παραδοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το UR-100N UTTKh (SS-19 Stiletto) είναι μια μεγάλη αναβάθμιση του συστήματος πυραύλων UR-100 που αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση στη δεκαετία του 1960 από το Design Bureau-52 με επικεφαλής τον Vladimir Chelomei. Τέθηκε σε επιχειρησιακή χρήση το 1980. Σήμερα, η στρατηγική πυραυλική δύναμη της Ρωσίας διαθέτει 30 τέτοιους πυραύλους, οι οποίοι έχουν βάρος απογείωσης περίπου 100 τόνους. Δείτε βίντεο με στοιχεία για τον υπερηχητικό πύραυλο “Avangard” :

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...