Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Έπεσε για την σημαία – «Έλληνες αντισταθείτε, ελευθερία ή θάνατος» – «Να ενωθεί η Ελλάδα με την Β. Ήπειρο» – Τα τελευταία λόγια του ήρωα Κ. Κατσίφα


Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις του Ήρωα Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αλβανική αστυνομία.


Ο 35χρονος είχε πολύ έντονη παρουσία στο facebook με αναρτήσεις με τις οποίες εξέφραζε Πατριωτικές θέσεις

Την ημέρα που θα γίνει ο εορτασμός των πολιτών ελληνικής καταγωγής στους Βουλιαράτες, o Κατσιφάς είχε αποφασίσει να ‘στείλει ένα μήνυμα’ όπως έγραψε προς τον Τσίπρα και τον Ράμα.

Στο προφίλ του στο διαδίκτυο, ο Έλληνας Ήρωας έγραψε πολλά μηνύματα και καλούσε σε αντίσταση τους Έλληνες στην Βόρεια Ήπειρο».

Σε ένα από αυτά ο Ήρωας έγραψε:

«Ο Ράμα και ο Τσίπρας κάνουν σχέδια χωρίς τους νοικοκύρηδες του σπιτιού. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι. Η νεολαία της Ηπείρου δεν θα σταθεί ως θεατής. Όλοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου καλούνται στις 28 Οκτωβρίου να στείλουν ένα μήνυμα σε κάθε πλευρά:
Ελλάδα ή Θάνατος!, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Σε άλλο post, λίγες μέρες νωρίτερα, χαρακτήρισε καθήκον όλων, την 28η Οκτωβρίου, «να τιμήσουμε τους προγόνους μας στο μνημείο πεσόντων στους Βουλιαράτες», συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φράση του Ιωάννη Μεταξά.

Στην περσινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου είχε αναρτήσει φωτογραφία με την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτες, στην οποία έγραφε «Βόρεια Ηπειρος γη ελληνική».



















Στο μεταξύ «βράζουν» οι Βορειοηπειρώτες με την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία.

Οπως αναφέρει το Himara.gr,, Οι κάτοικοι της περιοχής από την αρχή φοβόντουσαν για την ζωή του νεαρού συγχωριανού τους καθώς πίστευαν πως οι Αλβανοί αναζητούσαν εξιλαστήριο θύμα. Αυτό δείχνει και η εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων της χώρας.

Η προβοκάτσια των αλβανικών ΜΜΕ έκανε την δουλειά της. Κάθε χρόνο στην επέτειο του ΟΧΙ τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία. Το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την αστυνομία.

Ενδεικτικά ένα από τα μηνύματα τα οποία λάβαμε από τους αναγνώστες μας ήταν και το εξής:

«Οσες σφαιρες και να ριξουν,η ιστορια δε μπορει να αλλαξει. Η Βορεια Ηπειρος ειναι εκει. Σημερα θρηνει την απωλεια του Κωσταντινου,που ειπε το δικο του ΟΧΙ.»
Το χρονικό όσων έγιναν

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Όπως κάθε χρόνο, οι κάτοικοι στα χωριά της ελληνικής μειονότητας βάζουν σημαίες στα σπίτια και τους δρόμους. Έτσι έγινε και στο χωριό Βουλιαράτι, κοντά στο Αργυρόκαστρο.

Ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς ύψωσε την ελληνική στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων. Όμως Αλβανοί αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν, σύμφωνα με το himara.gr, να κατεβάσουν την ελληνική σημαία. 




Κατά τα αλβανικά ΜΜΕ, η κίνηση αυτή εξόργισε στον 35χρονο, που φέρεται να πυροβόλησε με καλάσνικοφ. Κατά τις αλβανικές πηγές, μάλιστα, ο Κατσιφάς πυροβόλησε εναντίον περιπολικού. Στο σημείο κλήθηκε και ομάδα των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).

Ξεκίνησε καταδίωξη, με τον 35χρονο να κρύβεται στο υδραγωγείο του χωριού.

Ο 35χρονος Κ.Κατσίφας είχε υπηρετήσει ως καταδρομέας στον ελληνικό στρατό. Φέρεται να μην υπάκουσε στις εκκλήσεις της αστυνομίας των Βουλιαράτων να ρίξει το όπλο, αρνούμενος να παραδοθεί, προφανώς διότι γνώριζε ότι θα τον βασάνιζαν και φέρεται να πυροβόλησε πρώτος προς τους αστυνομικούς της δύναμης RENEA οι οποίοι στην συνέχεια, τον εκτέλεσαν με πολλές σφαίρες στο κεφάλι και στο στήθος, χαρακτηριστικό του τρόπου που ήθελαν να τον σκοτώσουν .

Τα αλβανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν και φωτογραφίες από το περιπολικό που φέρεται να πυροβόλησε ο Κατσιφάς, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και video με τους πάνοπλους άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων που έφτασαν στο χωριό.


Ο Κατσίφας είχε εισέλθει στην Αλβανία στις 2 Οκτωβρίου, ενώ τις τελευταίες ημέρες τοποθετούσε ελληνικές σημαίες στο χωριό Βουλιαράτες . Είχε προειδοποιήσει μέσω του Facebook ότι θα επιτεθεί στην αστυνομία αν παρεμποδιστεί . Ο δημοσιογράφος της αλβανικής τηλεόρασης Piro Nase ανέφερε ότι τα τελευταία λόγια του Έλληνα πριν σκοτωθεί από την επ΄΄ιλεκτη δύναμη RENEA ήταν :Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω ο Ελληνισμός. 




Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...