Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες και αδιαφορώντας για την παγκόσμια Ορθοδοξία και την ενότητα το Φανάρι ανακοίνωσε την πρόθεση για αυτοκεφαλία στην Ουκρανία


σχόλιο Γ.Θ : Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το Φανάρι βάζει σε δεύτερη μοίρα την Ορθοδοξία και σε πρώτη το φαναριώτικο πρωτείο.
Παίρνοντας εκδίκηση για την μη συμμετοχή της Ρωσίας στην κακόδοξη σύνοδο, το Φανάρι συστρατεύεται πλήρως με την αμερικανική αυτοκρατορία του κακού χτυπώντας την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία



Χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες για την παγκόσμια Ορθοδοξία και αδιαφορώντας για την ενότητα το Φανάρι ανακοίνωσε την πρόθεση για αυτοκεφαλία στην Ουκρανία δίνοντας με «παπικό συγχωροχάρτι” άφεση αμαρτιών στους σχισματικούς.

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου σήμερα αποφάσισε να χορηγήσει κανονικό καθεστώς στον αυτοανακηρυγμένο “Πατριαρχείο Κιέβου” και την “Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία”, τους δύο σχισματικούς φορείς στην Ουκρανία.

Σημειώνεται πως από τότε που η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κήρυξε ανάθεμα στον Φιλάρετο Ντενισένκο το 1997, καμία τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν ήταν σε κοινωνία με το «Πατριαρχείο Κιέβου».

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πάντως αρνήθηκε σε πρώτη φάση να σχολιάσει τις αναφορές των ΜΜΕ ότι η Σύνοδος της Κωνσταντινούπολης αναγνώρισε ως κανονικές τις δύο μεγαλύτερες θρησκευτικές σχισματικές οργανώσεις στην Ουκρανία,

Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο καλεί το Φανάρι να αποφύγει να λάβει οποιαδήποτε μέτρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σχίσμα στον ορθόδοξο κόσμο.

«Πέρα από κάθε αμφιβολία, δεν θα θέλαμε να ληφθούν μέτρα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα βαθύ σχίσμα στον ορθόδοξο κόσμο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας του προεδρικού Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...