Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

«Η Ρωμηοσύνη» (Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψη) – Παρασκευή 5/10 ώρα 6:30 μ.μ. Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης

 

Διενοριακή Συνεργασία Ιερών Ναών Αγ. Παντελεήμονος, Ζωοδ. Πηγής, Αναστάσεως του Κυρίου – Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης – Παρασκευή 5/10 ώρα 6:30 μ.μ.


Η πρώτη ομιλία της φετινής περιόδου,στο πλαίσιο του τομέα ΠΑΙΔΕΙΑ,θα πραγματοποιηθεί την μεθεπόμενη Παρασκευή 5/10,στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων.Ομιλητής θα είναι ο θεολόγος,ενεργός εκπαιδευτικός κ.Θόδωρος Κουτσιώρας.Ικανός ομιλητής και γνώστης του θέματος ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ,ο κ.Κουτσιώρας θα εγκαινιάσει την έναρξη των εκδηλώσεών μας.Θα ακολουθήσουν, η συνέχεια της Ρωμαίικης Ιστορίας μας,από τον Ηράκλειο μέχρι την Άλωση και θα δίνεται η ευκαιρία να προσεγγίζουμε θέματα που μέχρι σήμερα μας ταλαιπωρούν.Τέτοια είναι η σχέση μας με τη Δύση και την Ανατολή,η εικονομαχία,η Φραγκοκρατία(που σε κάποιες περιοχές της χώρας μας διήρκεσε μέχρι την Απελευθέρωσή μας από τους ζυγούς,η προσέγγιση της Αγιότητας στο κοσμικό κράτος καί άλλα πολλά.

Σ’αυτήν την πορεία αναζήτησης της ταυτότητάς μας,θα εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας με ξεναγήσεις στην πόλη μας και τη γνωριμία μας με την πολιτιστική κληρονομιά μας.Παρακαλώ όλοι να συνοδοιπορήσουμε σ’αυτό το μονοπάτι αναζητώντας μονάχα το Φώς που θα φωτίσει τα πραγματικά γεγονότα και Αλήθειες.Ελάτε να συζητήσουμε,να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ό,τι καλό προς αυτήν την κατευθυνση.



https://simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...