Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Τα 50 εκατομμύρια του Σόρος και η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά


Σ Ο Κ από τις αποκαλύψεις της προδοσίας!

Του Τάσου Ευαγγελίου

Απίστευτες καταγγελίες και εκατέρωθεν κατηγορίες για μυστικά κονδύλια και μίζες, από…

βίζες με αποκορύφωμα τις αναφορές του Πάνου Καμμένου σε 50 εκατομμύρια ευρώ που -κατά τον υπουργό Άμυνας- διατέθηκαν από τον Τζόρτζ Σόρος δείχνοντας τον Νίκο Κοτζιά ως εμπλεκόμενο, τίναξαν στον αέρα το υπουργικό συμβούλιο και οδήγησαν στην παραίτηση του τελευταίου από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από όσους συμμετείχαν στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο εγείρουν σειρά ερωτημάτων και προκαλούν ταυτόχρονα μείζον θέμα δεδομένου ότι ενώπιον του ίδιου του πρωθυπουργού ειπώθηκαν πράγματα που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Ο Νίκος Κοτζιάς εθίγη. Οι επιθέσεις του Πάνου Καμμένου και οι διαρροές που είχαν προηγηθεί τον άγγιξαν προσωπικά σε σημείο που όπως τελικά αποδείχθηκε, μέτρησε περισσότερο από την υπουργική καρέκλα και την εξουσία που συνολικά η κυβέρνηση που υπηρέτησε είναι αποφασισμένη να διατηρήσει όσο περισσότερο μπορεί.

Ο Πάνος Καμμένος ακολουθώντας την τακτική των επιθέσεων προς πάσα κατεύθυνση φέρεται να κατηγόρησε ευθέως τον Νίκο Κοτζιά ότι:

- Έλαβε 50 εκατομμύρια από τον Τζόρτζ Σόρος για να προχωρήσει και να επιταχύνει τη συμφωνία των Πρεσπών
- Κακοδιαχειρίζεται τα μυστικά κονδύλια των Πρεσπών
- Εμπλέκεται με υποθέσεις που έχουν να κάνουν με παράνομες εκδόσεις βίζας.

Το όνομα Τζόρτζ Σόρος το εμφανίζει σε κάθε περίπτωση. Μάλιστα και στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε αναφερθεί στον «Σόρος που έχει μοιράσει δισεκατομμύρια από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική και τα Βαλκάνια» για την υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η συζήτηση στο υπουργικό άνοιξε από τον ίδιο τον κ. Κοτζιά, ο οποίος γνώριζε μεν ότι την προηγούμενη ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο και είχαν αποφασίσει από κοινού να ρίξουν τους τόνους αναμένοντας τις εξελίξεις στα Σκόπια και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές.

Εν τούτοις, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ήταν αποφασισμένος να κλείσει το θέμα με τα όσα του καταμαρτυρούσε το τελευταίο διάστημα ο κυβερνητικός εταίρος. Μάλιστα εκ των παρευρισκόμενων στο υπουργικό προκύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδιάστηκε από τη συζήτηση που άνοιξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Όμως προκάλεσε έκπληξη, όπως τουλάχιστον μεταφέρεται, πως δεν έλαβε θέση κατά τη διάρκεια της σε υψηλούς τόνους, διαμάχη των δύο υπουργών. Έκπληξη προκάλεσε και στον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος και αποχώρησε από το υπουργικό νωρίτερα από όλα τα στελέχη.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Κοτζιάς περίμενε μέχρι την Τετάρτη το πρωί έστω και μια διαρροή από το Μαξίμου που θα έδειχνε πως τον στηρίζει. Αντιθέτως άκουσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον αδειάζει περαιτέρω δείχνοντάς του το δρόμο της εξόδου.

Πάντως όλα δείχνουν ότι ο ίδιος δεν θα σταματήσει στο σημείο αυτό. Θα αναλάβει πρωτοβουλία για έλεγχο από τη Βουλή των μυστικών κονδυλίων των υπουργείων, ενώ ταυτόχρονα θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη στάση που θα τηρήσει έναντι του Πάνου Καμμένου. Άλλωστε το υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει πολλά στοιχεία, όπως λένε κύκλοι του περιβάλλοντος του πρώην υπουργού, σχετικά με τη διαχείριση πόρων των υπουργείων κυρίως εκτός Ελλάδας…

https://www.liberal.gr 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...