Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

To Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνέταξε ειδική λίστα επιτάξεων


Περιπολίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από μέλη των Ειδικών Δυνάμεων
Σε τεντωμένο σκοινί ευρίσκονται πλέον οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα επεισόδια στο Αιγαίο …

ενδεχομένως θα πολλαπλασιαστούν σε αριθμό και θα αυξηθούν σε ένταση, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πλέον ανοικτά .
Σύμφωνα λοιπόν με την κυριακάτικη έντυπη έκδοση «Το πρώτο θέμα» , το υπουργείο εθνικής άμυνας έχει συντάξει ειδική λίστα επιτάξεων, με οχήματα , πλοία, αεροσκάφη , τρένα κά που «ενεργοποιούνται επ΄ωφελεία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων», ενώ η χρήση τους διέπεται από την σχετική νομοθεσία σε πολεμική περίοδο. Το σχετικό δημοσίευμα μπορείτε να το δείτε στη σελίδα 14 της σημερινής έκδοσης.
Ήδη το υπουργείο ναυτιλίας έχει απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία ναυτιλίας και μεταφορών με αίτημα την επικαιροποίηση των σχετικών πινάκων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς , που αφορούν πλοία , λεωφορεία., τρένα , ακόμη και αεροπλάνα που θα επιταχτούν σε περίπτωση κρίσης με την Τουρκία , και τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην λίστα .
«Μας ζήτησαν να καταθέσουμε πλήρη στοιχεία με τον στόλο λεωφορείων που διαθέτουμε», λέει στο «Θέμα» ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αυτοκινητιστών υπεραστικών συγκοινωνιών ( ΠΟΑΥΣ) , αποκαλύπτοντας ότι ήδη έχουν αποστέλλει όλες οι πληροφορίες που έχουν ζητηθεί .
«Το ΥΕΝ έχει πλήρη εικόνα του αριθμού των πλοίων και του μεγέθους τους που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της ελληνικής ναυσιπλοΐας», δηλώνει ο κ Σακκέλης πρόεδρος των επιχειρήσεων ακτοπλοΐας.
Το ίδιο ισχύει και για το δίκτυο τρένων και οχημάτων δημόσιας χρήσης.
Στο Πεντάγωνο επιτελείς , σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα εκτιμούν ότι μετά το επεισόδιο στην Σκύρο και την μοιραία πτώση του ελληνικού μαχητικού , οι Τούρκοι θα επιδιώξουν ..σχετικά γρήγορα να πιστοποιήσουν την κατάσταση ετοιμότητας της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.
Στον σχεδιασμό του ελληνικού γενικού επιτελείου συμπεριλαμβάνεται η «ειδική ενίσχυση» νησιών , μικρονήσων , στα οποία οι Τούρκοι θα μπορούσαν να επιδιώξουν «θερμό επεισόδιο»…με προέκταση ακόμη και αποβατική ενέργεια.
Για τον λόγο αυτόν η ΑΣΔΕΝ ή διοίκηση Αρχιπελάγους όπως θα ονομάζεται ευρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με τις διάσπαρτες μονάδες της , ενώ έχουν κληθεί και «κρίσιμες ειδικότητες» για να επανδρώσουν τα νησιά από τυχόν τουρκικές προκλητικές ενέργειες.
Ήδη διεξάγονται περιπολίες στα νησιά του Ανατολικά Αιγαίου από μέλη των ειδικών δυνάμεων μιας και οι ημέρες είναι δύσκολες και οι νύχτες ακόμα πιο πολύ.
Περιπολίες και ενέδρες έχουν αυξηθεί και ενισχυθεί σε όλα τα σημεία του Αρχιπελάγους και στις περιπολίες παίρνουν μέρος εκτός Καταδρομείς και πολλοί άλλοι ελέγχοντας την όλη κατάσταση.
Στην λίστα των τουρκικών στόχων περιλαμβάνεται το σύμπλεγμα Καστελόριζου που αποτελείται από 14 νησίδες, καθώς και όλα τα νησιά που … είναι στην λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με 25 νησιά και 127 νησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές μη καθορισμένης κυριαρχίας οι οποίες έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα» και τις οποίες σαφώς διεκδικούν οι Τούρκοι με προκλητικές δηλώσεις εδώ και μεγάλο διάστημα.
Για τον λόγο αυτόν έχει τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα ολόκληρος στόλος υποβρυχίων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού , τα αεροσκάφη όλων των τύπων, ενώ όλες οι κινήσεις των Τούρκων στα μικρασιατικά παράλια παρακολουθούνται στενά από την ελληνική πλευρά μέσω δορυφόρου από ειδικό δορυφορικό κέντρο , καταλήγει η εφημερίδα .
Υπενθυμίζουμε ότι από 30 Απριλίου έως 10 Μαΐου 2018 ο τουρκικός στρατός υλοποιεί την άσκηση EFES -2018 με την οποία προετοιμάζεται για πιθανές επικείμενες πολεμικές επιχειρήσεις στα ελληνικά νησιά εδώ και πολλά χρόνια, σύμφωνα με τα πάγια σχέδια τους εκεί στην Άγκυρα . Η απάντηση από ελληνικής πλευράς όμως είναι διαχρονικά έχοντας την ίδια ένταση και παλμό…το Αιγαίο και τα νησιά μας είναι και θα παραμείνουν ελληνικά στον αιώνα τον άπαντα .
Εφημερίδα Το Θέμα
Δείτε εικόνες πο δημοσιεύει ο λογαριασμός στο twiter AegeanHawk
Eιδικές Δυνάμεις στο Α. Αιγαίο.



http://aegeanhawk.blogspot.gr/
https://national-pride.org/




Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...