Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Στα Εξάρχεια τρώνε τυλιχτό με γύρο…μανιταριών!


Οι Αθηναίοι vegans, πρώην φανατικοί του πιο ελληνικού street food, απέκτησαν πλέον το στέκι τους στα Εξάρχεια. O λόγος για το σουβλατζίδικο Amanita Grill, που εδώ και μερικές μέρες ξεκίνησε να σερβίρει το απόλυτο χορτοφαγικό σουβλάκι με γύρο μανιταριών!



Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ο Αντώνης και ο Βασίλης, βαρέθηκαν να βλέπουν συνέχεια να ανοίγουν μαγαζιά copy paste και έτσι αποφάσισαν να κάνουν την ανατροπή και να ανοίξουν ένα μαγαζί, που για πολλούς έλειπε από το κέντρο. Με το κίνημα του βιγκανισμού να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στην Ελλάδα και με τον επικείμενο ερχομό χιλιάδων τουριστών λόγω καλοκαιριού, το Amanita αναμένεται να κάνει πάταγο.



Μπορεί η λέξη Amanita να αναφέρεται σε ένα γένος μανιταριών, που περιλαμβάνει 65 είδη, ωστόσο στο vegan σουβλάκι τους ο Αντώνης και ο Βασίλης χρησιμοποιούν μόνο πορτομπέλο και πλευρώτους, τα οποία και νοστιμίζουν με κάθε λογής μπαχαρικά και στη συνέχεια ψήνουν στο γκριλ. Η πατάτα ολόφρεσκη και κομμένη στο χέρι, τηγανίζεται σε 80% έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 20% ηλιέλαιο, με αποτέλεσμα να είναι απίστευτα τραγανή στο εξωτερικό και μοναδικά μαλακή στο εσωτερικό.



Ο κατάλογος, αν και μικρός, θα σε δυσκολέψει σίγουρα στην τελική σου επιλογή: Red Amanita με γύρο μανιταριών, αβοκάντο, vegan μαγιονέζα, σάλτσα ντομάτας και σαλάτα, Yellow Amanita με γύρο μανιταριών, αβοκάντο, vegan μαγιονέζα, μουστάρδα και σαλάτα, Amanita Kebab με σουτζουκάκια από φακή, σάλτσα ντομάτας, τυρί κρέμα από αμύγδαλο και σαλάτα και Amanita Potato Fries -όλα στα 2,5€. Στο μέλλον αναμένεται να προστεθούν και άλλες επιλογές, όπως ντάκος, μουσακάς και λαζάνια.

Ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε και να σάς μεταφέρουμε εντυπώσεις!

info
Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια, 2111822343, Δευτ.-Σάβ. 13.30-01.00, https://www.facebook.com/pages/Amanita-Grill/894950420676236
Πηγή: olivemagazine.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...