Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Αλί Τουρκσέν: H Ελλάδα θα αυξήσει από 6 σε 12 τα ναυτικά μίλια στο Αιγαίο

Ο Αλί Τουρκσέν, ο πρώην κομάντο που είχε τοποθετήσει το 1996 την τουρκική σημαία στα Ίμια και τώρα είναι υποψήφιος του καινούριου εθνικιστικού κόμματος
«Καλό Κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ‘Ντογάν’ υποστηρίζει ότι σκοπός της Ελλάδας είναι να αυξήσει από 6 σε 12 τα ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο «τότε θα τραβάμε κουπί στη θάλασσα του Μαρμαρά. Δεν θα μπορεί κανείς να περάσει από εκεί, να κάνει το ο,τιδήποτε», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, ο Αλί Τουρκσέν ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα προσπαθεί να πείσει την τουρκική κυβέρνηση λέγοντάς της «μην λέτε ότι κάτι τέτοιο θα είναι αιτία πολέμου για να ηρεμήσουμε κι εμείς».

«Η Ελλάδα καραδοκεί και όταν το πείτε αυτό στο πι και φι θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια», είπε ο Αλί Τουρκσέν, ενώ κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι εδώ και 10 και κάτι χρόνια δεν επέδωσε καμία νότα διαμαρτυρίας ούτε και αντέδρασε για την εγκατάσταση ανθρώπων σε νησιά.

«Ακόμη κι αν πάτε στο Διεθνές Δικαστήριο θα σας πουν πού ήταν το μυαλό σας. Όταν επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια θα έχουν κλείσει όλο το Αιγαίο. Τότε θα τραβούμε κουπί στη θάλασσα του Μαρμαρά. Δεν θα μπορεί κανείς να περάσει από εκεί, να κάνει το ο,τιδήποτε», ανέφερε.

Ο Αλί Τουρκσέν είπε ότι σε 18 νησιά και μια βραχονησίδα από τις 152 νησίδες των οποίων η κυριαρχία τους αμφισβητείται στο Αιγαίο, η Ελλάδα τις έχει κάνει κατοικίσημες. «Τα επισκέπτονται πρόεδροι, σουβλίζουν αρνί, βάζουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο».

Υποστήριξε ότι το 1936 ο τότε Τούρκος ΥΠΕΞ, μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε τότε, πήγε στα άδεια νησιά, τοποθέτησε πινακίδες και τα ενέγραψε στο κτηματολόγιο. «Έχουμε καταγραμμένα νησιά μας στη Μούγλα, το Αϊδίνι και τη Σμύρνη. Αν το δείτε από νομικής άποψης ο εκεί δήμαρχος είναι δήμαρχος και σε κάθε ένα από τα νησιά αυτά», ανέφερε ο Αλί Τουρκσέν, υποστηρίζοντας ότι ένας Τούρκος αξιωματικός ερεύνησε αυτό το θέμα και όταν ζήτησε τις εγγραφές αυτές στο κτηματολόγιο, η τουρκική κυβέρνηση δεν τους τις έδωσε.

Ο Αλί Τουρκσέν ανέφερε ακόμη πως στην περίπτωση που επεκταθούν τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας ό,τι υπάρχει στο βυθό της θάλασσας, είτε πετρέλαιο είτε ό,τιδήποτε άλλο θα περάσει εξολοκλήρου στην Ελλάδα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...