Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Πανευρωπαϊκός κώδικας για την online παραπληροφόρηση... Οι ψεύτες και οι απατεώνες θα ορίζουν τι είναι ψέμα στο διαδίκτυο!


Έναν κώδικα ορθής πρακτικής σε επίπεδο Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης μέσω του Διαδικτύου προωθεί η Ευρώπη. Πρόκειται για ένα μόνο από τα μέτρα, που δρομολογεί η Ε.Ε. και ανακοινώθηκαν χθες, με στόχο την καταπολέμηση της online παραπληροφόρησης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ορίζει ως παραπληροφόρηση τις “αποδεδειγμένα ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες που δημιουργούνται, παρουσιάζονται και διαδίδονται για οικονομικό όφελος ή για τη σκόπιμη παραπλάνηση του κοινού και που ενδέχεται να βλάψουν το κοινό συμφέρον”.

Στην τελευταία έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, το 83% όσων απάντησαν δήλωσαν ότι οι ψευδείς ειδήσεις συνιστούν κίνδυνο για τη δημοκρατία. Στο μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα του Κοινού Κέντρου Ερευνών, τα δύο τρίτα των καταναλωτών διαδικτυακών ειδήσεων προτιμούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές από πλατφόρμες, που λειτουργούν με αλγόριθμους, όπως είναι οι μηχανές αναζήτησης και οι φορείς συγκέντρωσης ειδήσεων, καθώς και μέσω των ιστοτόπων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υφιστάμενες ανησυχίες, η Επιτροπή προτείνει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται ένας “Κώδικας ορθής πρακτικής για την παραπληροφόρηση”.

Έως τον Ιούλιο και ως πρώτο βήμα, οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα πρέπει να αναπτύξουν και να ακολουθούν κοινό κώδικα ορθής πρακτικής προκειμένου να εξασφαλίζουν διαφάνεια σχετικά με το χρηματοδοτούμενο με χορηγία περιεχόμενο, ιδίως την πολιτική διαφήμιση, καθώς και να περιορίζουν τις επιλογές στόχευσης για την πολιτική διαφήμιση και να μειώνουν τα έσοδα των διακινητών παραπληροφόρησης.

Επίσης, θα πρέπει να παρέχουν σαφέστερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των αλγορίθμων και να δίνουν τη δυνατότητα επαλήθευσης από τρίτους, αλλά και να καθιερώσουν μέτρα για τον εντοπισμό και το κλείσιμο των πλαστών λογαριασμών και την αντιμετώπιση των αυτοματοποιημένων προγραμμάτων.

Εξακρίβωση γεγονότων

Ένα άλλο μέτρο, που εισηγείται η Επιτροπή είναι η δημιουργία ανεξάρτητου ευρωπαϊκού δικτύου φορέων εξακρίβωσης γεγονότων. Το δίκτυο θα καθιερώσει κοινές μεθόδους εργασίας, θα ανταλλάσσει βέλτιστες πρακτικές και θα εργάζεται με στόχο την ευρύτερη δυνατή κάλυψη διορθώσεων ειδήσεων σε ολόκληρη την Ε.Ε. Επίσης, στόχος είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης στα μέσα ενημέρωσης: το υψηλότερο επίπεδο γραμματισμού στα μέσα επικοινωνίας θα βοηθήσει τους Ευρωπαίους πολίτες να εντοπίζουν τη διαδικτυακή παραπληροφόρηση και να προσεγγίζουν το διαδικτυακό περιεχόμενο με κριτική ματιά.

Ένα άλλο μέτρο είναι η προώθηση των συστημάτων οικειοθελούς διαδικτυακής ταυτοποίησης, με σκοπό να βελτιωθεί η ιχνηλασιμότητα και ο εντοπισμός των παρόχων πληροφοριών και να προαχθεί η αύξηση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας στις αλληλεπιδράσεις στο διαδίκτυο και στις πληροφορίες και τις πηγές τους·

Το μέλλον

Η Επιτροπή θα συγκαλέσει σύντομα πολυμερές φόρουμ, με στόχο να προσφέρει ένα πλαίσιο αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών πλατφορμών, της βιομηχανίας διαφήμισης και των μεγάλων διαφημιστών, και να εξασφαλιστεί η δέσμευση για συντονισμό και ένταση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης. Το πρώτο αποτέλεσμα των εργασιών του φόρουμ θα πρέπει να είναι ο κώδικας πρακτικής σε επίπεδο Ε.Ε. για την παραπληροφόρηση, που πρόκειται να δημοσιευτεί έως τον Ιούλιο του 2018, με σκοπό να υπάρξει μετρήσιμος αντίκτυπος έως τον Οκτώβριο του 2018.

Έως το Δεκέμβριο του 2018, η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Η έκθεση θα εξετάσει, επίσης, την ανάγκη περαιτέρω δράσης για να διασφαλιστεί η συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση των δράσεων που περιγράφονται.

[sepe.gr]
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι οι χειρότεροι ψεύτες και απατεώνες είναι οι μεγάλοι παγκόσμιοι οργανισμοί οι οποίοι έχουν φυσικά προσβάσεις στο διαδίκτυο... και οι οποίοι ελέγχονται πλήρως από την Νέα Τάξη (δηλαδή τις μυστικές λέσχες και στοές)...

Πάρτε για παράδειγμα τους τελευταίους βομβαρδισμούς των Αμερικανο-Αγγλο-Γάλλων κατά της Συρίας με αφορμή τους χημικούς βομβαρδισμούς που θεωρητικά έκαναν οι δυνάμεις του Ασαντ κατά αθώων πολιτών....

Ολοι σχεδόν οι παγκόσμιοι και διεθνείς οργανισμοί (συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ κλπ), όλα τα μεγάλα ΜΜΕ και όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της δύσης μαζί φυσικά με τις δυτικές κυβερνήσεις, κραύγαζαν ότι ο Ασαντ ευθύνεται για τους θανάτους εκατοντάδων αθώων πολιτών συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, με μια επίθεση με χημικά όπλα που έκανε στην Συρία....

Την καταγγελία ξεκίνησε μια ΜΚΟ (ποιος άλλος;) τα Λευκά Κράνη η οποία κατήγγειλε ότι βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο έγκλημα του Ασαντ... μάλιστα έδειξε και πλήθος φωτογραφιών...

Κατόπιν ακολούθησε ο βομβαρδισμός των Συριακών στρατοπέδων απο τις δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας ως αντίποινα...

Και τελικά ΟΛΟ ΑΥΤΟ αποδείχθηκε .....ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ..

Ολο ήταν κατασκευασμένο από τα Λευκά Κράνη και όλο ήταν μια πρόφαση για να βομβαρδιστούν στόχοι εντός της Συρίας η οποία φαίνεται ότι νικά στον πόλεμο κατά των δυτικόφιλων τζιχαντιστών εγκληματιών... τους οποίους πάλι η Νέα Τάξη όπλισε και οργάνωσε ώστε να προκαλέσει ένα θανατηφόρο πλήγμα στην ..... Ευρώπη, σπρώχνωντας εκατομμύρια αρχικά πρόσφυγες (μέχρι την Τουρκία) και έπειτα λαθρομετανάστες προς τις χώρες της Ευρώπης, δημιουργώντας τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες του μέλλοντος όπου η εγκληματικότητα και η τρομοκρατία θα αυξηθούν υπέρμετρα (όπως και συμβαίνει) με απώτερο σκοπό την πρόκληση τεράστιων πολιτισμικών συγκρούσεων για την αντιμετώπιση των οποίων, τελικώς θα επικαλεστούν την μόνη λύση... την παγκόσμια διακυβέρνηση!!!!!!

Και τώρα ΟΛΟΙ αυτοί οι απατεώνες τι θέλουν;

Να ελέγχουν τι είναι η ψεύτικη είδηση (Fake news) και τι όχι...
Ποιός είναι αυτός που την προωθεί στο διαδίκτυο και πως θα μπλοκαριστεί....

Αντε λοιπόν τώρα να βγάλετε τα συμπεράσματά σας....

ΘΑΝΟΣ

ΥΓ. Μεγάλη πλάκα έχει η δήλωση ότι: "οι ψευδείς ειδήσεις συνιστούν κίνδυνο για τη δημοκρατία"......
Χα χα χα, ποια δημοκρατία ρεεεεεε.... φασιστοειδή της Νέας Τάξης;
Οι ψεύτικες ειδήσεις παράγονται από εσάς τους ίδιους...
Σιχάματα...

http://koukfamily.blogspot.gr/2018/04/online.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...