Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Πεντάγωνο: Ορατός ο κίνδυνος αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου

«Ρωσική επιρροή στην Αλβανία, Πεντάγωνο: Ο κίνδυνος προέρχεται από …νότια»
«Η αλβανική κυβέρνηση ζήτησε στρατιωτική παρουσία στα Τίρανα, καθώς ανησυχεί για τον «ρωσικό κίνδυνο». Το αίτημα προέρχεται από την υπουργό Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, που συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, στρατηγό Τζέιμς Ματίς στην επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Με τον ‘γελοίο’ προϋπολογισμό της Αλβανίας, οι ένοπλες δυνάμεις δεν καλύπτουν ούτε καν τους μισθούς των αξιωματικών του στρατού και αδυνατεί να εκσυγχρονίσει το στρατό με νέο όπλα και έρχεται αυτό σε μια στιγμή που οι εντάσεις στα Βαλκάνια, γίνονται ολοένα και πιο θερμές.
Αυτό οδήγησε την αλβανική κυβέρνηση να ζητήσει από τις ΗΠΑ να εγκαταστήσουν βάσεις στη χώρα.

Η απειλή από την «Αυτονομία της Νότιας Αλβανίας»-‘Autonominë e Jugut të Shqipërisë’

Το αίτημα προς τον στρατηγό Ματίς, δεν βρήκε την αναμενόμενη ‘θερμότητα’, γιατί η δημιουργία μιας στρατιωτική βάσης απαιτεί χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά βλέποντας την άνοδο της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν τον ενδεχόμενο μιας τέτοιας βάσης στην Αλβανία.

«Η Αλβανία εκτός από την ανατολική ρωσική επιρροή, κινδυνεύει επίσης από το Νότο», δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, χωρίς να προσδιορίζει ποιος είναι αυτός ο κίνδυνος από το νότο (Ελλάδα)- η παρένθεση στο δημοσίευμα-. Είναι ήδη σαφές ότι η Αλβανία απειλείται επίσης από τον μυστικό σύμμαχο της Ρωσίας, την Ελλάδα, που με κάθε τρόπο προσπαθεί να επιτύχει «Αυτονομία της Νότιας Αλβανίας», ένας σχεδιασμός που παίρνει σιγά – σιγά ζωή.

Τώρα, η Ελλάδα, με εντολή της Ρωσίας, εγκατέλειψε ήσυχα τις συνομιλίες με την Αλβανία, όπου οι σχέσεις μεταξύ της χώρας και του εκκρεμούντος πολέμου αναμένεται να επιδεινωθούν.

Το ελληνικό κράτος εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία του στην Αλβανία συγκέντρωσε πολλούς γνωστούς Αλβανούς φίλους, μεταξύ των οποίων Αλβανοί αναλυτές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί και οι Ηνωμένες Πολιτείες το γνωρίζουν αυτό.

Του Τζιλντίνχο Οζούνι (Xhildinho Ozuni)

(Στοιχεία από shqiperiaebashkuar.al)

https://www.echedoros-a.gr
The Hellenic Information Team

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...