Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Τελικός νικητής του πολέμου, εφόσον δεν εξελιχθεί σε πυρηνικό καταστρέφοντας τον πλανήτη, θα είναι εκείνος που θα συμμαχήσει με τη Ρωσία

analyst.gr

Σύμφωνα με αυτούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο που μαίνεται τα τελευταία χρόνια, οι μανιώδεις επιθέσεις των Η.Π.Α. εναντίον της Ρωσίας, με «φόντο» την Κίνα, διεξάγονται κατά 80% στον τομέα της πληροφορίας, κατά 15% στην οικονομία και μόλις κατά 5% σε συμβατικούς τομείς – με κέντρο βάρους του τελευταίου τη Σαουδική Αραβία, όπου διακυβεύεται το μέλλον του δολαρίου οπότε της παλαιάς παγκόσμιας τάξης πραγμάτων, ενώ δευτερευόντως στην Ουκρανία.

Εν προκειμένω η ρωσική στρατηγική αντιμετώπισης των επιθέσεων της αμερικανικής αυτοκρατορίας επικεντρώνεται στα εξής σημεία:(α) Αποφυγή της άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τις Η.Π.Α. για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, ταυτόχρονα με την προετοιμασία της για συμβατικό/πυρηνικό πόλεμο, (β) Άμυνα απέναντι στις χρηματοπιστωτικές επιθέσεις που δέχεται και (γ) Ανεξαρτητοποίηση της από το δυτικό σύστημα του χρέους με την υιοθέτηση εναλλακτικών δυνατοτήτων, σε συνεργασία με την Κίνα.

Από την άλλη πλευρά οι Η.Π.Α. (α) προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το ρωσικό κίνδυνο για να δώσουν ένα νόημα, καθώς επίσης έναν σκοπό στην αυτοκρατορία τους και στο ΝΑΤΟ, (β) ενοχλούν μεθοδικά τη Ρωσία σε όλους τους τομείς, καθώς επίσης (γ) υπονομεύουν και αποδυναμώνουν όσο μπορούν οποιαδήποτε χώρα ή πολιτικό έχει την τάση να δείχνει ανυπακοή στις εντολές τους ή προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί.

Το μεγάλο μειονέκτημα της Ρωσίας είναι το ότι, οι Η.Π.Α. καταστρέφουν ότι προσπαθεί να δημιουργήσει – ενώ όλες σχεδόν οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, φοβούνται την οποιαδήποτε σύγκρουση με την υπερδύναμη. Πλεονέκτημα της η διαδικασία παρακμής των Η.Π.Α. που ευρίσκεται σε εξέλιξη – με κέντρο βάρους το εσωτερικό τους, σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο (ως γνωστόν οι χώρες πάντοτε καταρρέουν εκ των έσω). Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις, τελικός νικητής του πολέμου, εφόσον δεν εξελιχθεί σε πυρηνικό καταστρέφοντας τον πλανήτη, θα είναι εκείνος που θα συμμαχήσει με τη Ρωσία εναντίον του αντίπαλου δέους – είτε οι Η.Π.Α. δηλαδή, είτε η Κίνα, αφού αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι μονομάχοι και διεκδικητές της παγκόσμιας ηγεμονίας.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει ένας δεύτερος πόλεμος, μεταξύ της Μ. Βρετανίας που αποφάσισε να εγκαταλείψει την ΕΕ και της Γερμανίας – επίσης στο επίπεδο της πληροφορίας, όπου ως συνήθως τα «αεροπλανοφόρα» της Γερμανίας είναι τα ΜΜΕ. Το έχουμε άλλωστε βιώσει σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα, όταν δεχθήκαμε τις μαζικές επιθέσεις τους για να υποταχθούμε συλλογικά – μία διαδικασία που δυστυχώς στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ειδικότερα, γνωρίζοντας η Γερμανία πως η Αχίλλειος πτέρνα της Μ. Βρετανίας είναι ο χρηματοπιστωτικός της τομέας, ο οποίος εξαρτάται κατά 50% από την Ευρώπη, ξεκίνησε την πρώτη επίθεση εναντίον της μεγαλύτερης τράπεζας της – της HSBC, την οποία έχει το θράσος να χαρακτηρίζει ως «τράπεζα των σκανδάλων», όταν ο τίτλος ανήκει ασφαλώς στην Deutsche Bank που τα ίδια τα γερμανικά ΜΜΕ τη θεωρούν ως μία εγκληματική συμμορία.



Στα πλαίσια αυτά έχει ανακοινωθεί η προβολή ενός ντοκιμαντέρ από τη γερμανική τηλεόραση (ARTE), το οποίο θα αναφέρεται στα αμέτρητα σκάνδαλα που είναι μπλεγμένη η HSBC – στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος που όμως η Γερμανία είναι ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωταθλητής (άρθρο), στη φοροδιαφυγή, στη χειραγώγηση επιτοκίων και νομισμάτων, στη διαφθορά κοκ. (πηγή). Ισχυρίζεται δε πως κάθε φορά η τράπεζα καταφέρνει να ξεφύγει με την πληρωμή ενός προστίμου, χωρίς δίκη ή καταδίκη – επειδή, πάντοτε κατά τους Γερμανούς, η τράπεζα είναι πολύ μεγάλη για να οδηγηθεί στη φυλακή (too big to jail), ενώ οι αρχές και η δικαιοσύνη της Βρετανίας έχουν συμβιβαστεί απέναντι στη χρηματοπιστωτική αυτή αυτοκρατορία, αξίας περί τα 3 τρις $!

Περαιτέρω, θεωρεί τους τραπεζίτες της HSBC ως πρωτότυπα των «Banksters» – ενώ την ίδια την τράπεζα ως βασική υπεύθυνη για τη μετατόπιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου από τη Δύση στην Ασία και ειδικά στην Κίνα. Αναφέρει επίσης πως η HSBC ιδρύθηκε πριν από 1,5 αιώνες στο Χονγκ Κονγκ από λαθρεμπόρους – ενώ χαρακτηρίζεται σήμερα ως η πιο ευρωπαϊκή από τις κινέζικες τράπεζες ή η περισσότερο κινεζική από τις ευρωπαϊκές.

Επί πλέον την κατηγορεί για το ότι μεταφέρει εκατοντάδες δις € κινεζικού κεφαλαίου στην Ευρώπη, για την εξαγορά επιχειρήσεων– κάτι που διευκολύνθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία έχει συμμαχήσει με την Κίνα, με σημαντικότερο ενδιάμεσο την τράπεζα. Ως εκ τούτου, πάντοτε κατά τη Γερμανία, η Βρετανία στο όνομα του ελεύθερου εμπορίου έχει ανοίξει τις πύλες της Ευρώπης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας – επιτρέποντας έτσι στο λύκο να μπει στη στάνη με τα πρόβατα!

Ολοκληρώνοντας, ο πόλεμος της Γερμανίας εναντίον της Μ. Βρετανίας θα είναι κατά την άποψη μας αμείλικτος – αφού η πρωσική κυβέρνηση της χώρας φοβάται τυχόν επιτυχία της χώρας που ανέκαθεν τη νικούσε, επειδή κάτι τέτοιο θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου στην ΕΕ. Με δεδομένο δε το ότι, έτσι θα κινδύνευαν πολύ σοβαρά να αποτύχουν τα σχέδια της για τη δημιουργία του 4ου Γερμανικού Ράιχ, ενώ η ίδια θα καλούταν να πληρώσει το κόστος τυχόν διάλυσης της Ευρωζώνης, δεν πρόκειται να διαστάσει να χρησιμοποιήσει κανένα αθέμιτο όπλο – ενώ ταυτόχρονα θα αμύνεται απέναντι στην Κίνα, την οποία ασφαλώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί πουθενά.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...