Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Τεράστια ήττα για ΗΠΑ με 128-9 – Οχι και από Ελλάδα – Οθωμανική εμφάνιση Τουρκίας και σφαγή με ΗΠΑ-Ισραήλ – Ξεχειλίζει η οργή του Ν.Τραμπ – Θέμα χρόνου ο Τρίτος Ναός

του Βασίλη Καπούλα
 
128 χώρες ψήφισαν κατά ΗΠΑ-Ισραήλ, μόνο 9 υπέρ και 35 χώρες απείχαν. Το ψήφισμα καταδίκης εγκρίθηκε. η Ελλάδα ψήφισε εναντίον ΗΠΑ-Ισραήλ.
Στην φωτογραφία παρακάτω θα δείτε τις χώρες που είναι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ-Ισραήλ στην ψηφοφορία. Πρωτοφανές στα ιστορικά χρονικά , τεράστια ήττα για την μεσανατολική πολιτική των ΗΠΑ.

Ηχηρό μήνυμα προς τις ΗΠΑ
έστειλε ο πλανήτης, καθώς 128 χώρες καλούν τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο τους να ανακαλέσει την απόφαση του για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, καθώς και για μεταφορά εκεί της πρεσβείας των ΗΠΑ στην χώρα.
Για «μεγάλη νίκη» έκανε λόγο στις πρώτες του δηλώσεις ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς.
———————————————————————————

Oθωμανική εμφάνιση Τουρκίας από το Βήμα του ΟΗΕ,  μετωπική και σφαγή με ΗΠΑ-Ισραήλ το οποίο πάει φουλ για την κατασκευή του Τρίτου Ναού μετά την πλήρη και χωρίς όρους υποστήριξη των ΗΠΑ. Επιπλέον ο Ν.Τραμπ στο βίντεο με τις δηλώσεις του φαίνεται πολύ εξοργισμένος και δεδομένου του χαρακτήρα του μπορεί να ξεκινήσουν σοβαρές περιπέτειες σε ανύποπτη στιγμή στη Μέση Ανατολή.
Η εμφάνιση του Τσαβούσογλου ήταν αναμενόμενη μετά τις δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν. Εμφανίζεται πλέον ως εκπρόσωπος και ηγέτης των Μουσουλμάνων.
 Ο πρέσβης του Ισραήλ, Danny Dannon κρατώντας ένα νόμισμα, είπε:
«Αυτό είναι ένα νόμισμα του 67 ΠΧ που είχε βρεθεί στην Ιερουσαλήμ. Πάνω ήταν γραμμένο στα εβραϊκά «Ελευθερία ΣΤΗ Σιών». Κανένα ψήφισμα των ΗΕ δεν θα μας πετάξει εκτός Ιερουσαλήμ.
«Οι δεσμοί μας δεν σπάνε» 
«Σας παρέδωσα φακέλους με αντίγραφο από το νόμισμα»
«Είναι καθαρή απόδειξη από την εποχή του Δεύτερου Ναού»
«Οι χώρες που θα ψηφίσουν κατά του Ισραήλ είναι μαριονέτες των Παλαιστινίων».
Οι ΗΠΑ επέμεναν στην τακτική των απειλών και του εκφοβισμού με την μόνιμη αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Νίκι Χέιλι, να επαναλαμβάνει αυτό που είπε ο Ν.Τραμπ:
«Θα σας κόψουμε τη χρηματοδότηση»!
«Οταν κάνουμε γενναίες συνεισφορές, στον ΟΗΕ περιμένουμε σεβασμό»
«Οι ΗΠΑ θα θυμούνται αυτή την ημέρα. Αυτή η ψηφοφορία θα κάνει τη διαφορά στον τρόπο που βλέπουμε τον ΟΗΕ και αυτή την ψήφο θα την κρατήσουμε».
«Είναι ντροπή, τα ΗΕ είναι ένα εχθρικό μέρος για το κράτος του Ισραήλ»
«Είναι λάθος και υποβαθμίζει την αξιοπιστία του θεσμού και αυτό είναι επιβλαβές για ολόκληρο τον κόσμο»
Η Νίκι Χέιλι είπε πως απορεί γιατί το Ισραήλ παραμένει στα ΗΕ δεδομένης της αντιπάθειας του οργανισμού.
«Συχνά αναρωτιέμαι γιατί το Ισραήλ παραμένει. Και μετά θυμάμαι ότι παραμένει για να υπερασπίζεται τον εαυτό του και την ύπαρξη του ως Έθνος».
O Toυρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε:
«Η Τουρκία ποτέ δεν θα εγκαταλείψει την Ιερουσαλήμ».
«Ο Παλαιστινιακός λαός δεν θα είναι ποτέ μόνος»
«Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από 5 χώρες».
«Οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να δημιουργήσουν δικό τους κράτος στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα. Αυτή είναι η κύρια παράμετρος και η μόνη ελπίδα για μια δίκαιη και μακρόχρονη ειρήνη στην περιοχή».
«Οι Αμερικανικές απειλές για διακοπή χρηματοδότησης και βοήθειας προς τις χώρες που θα ψηφίσουν «ΟΧΙ» είναι απαράδεκτες. Απαράδεκτο το μπούλινγκ των ΗΠΑ».
«Είναι ανήθικο να σκέφτεται κάποιος ότι οι ψήφοι και η αξιοπρέπεια είναι για πούλημα, μπορεί να είσαι δυνατός αλλά αυτό δεν σε κάνει δίκαιο»
«Τα ΗΕ πρέπει να λάβουν μέτρα γι αυτό. Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει αποτύχει να εκπληρώσει τις ευθύνες του για μια ακόμη φορά και αυτή η ευθύνη πλέον βαραίνει τον ΓΓ . Αυτός πρέπει να φέρει δικαιοσύνη».
«Η Ιερουσαλήμ είναι η κοιτίδα των τριών μονοθειστικών θρησκειών, είναι ανθρωπιστικό καθήκον να σώσουμε την πόλη».
Νωρίτερα ο Ερντογάν «έστρωσε το έδαφος» – Κύριε Τραμπ, δεν μπορείτε να εξαγοράσετε την τουρκική ψήφο
Σφοδρή επίθεση εναντίον των ΗΠΑ εξαπέλυσε η Τουρκία με αφορμή το ψήφισμα που θα τεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το κείμενο του οποίου απορρίπτει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι “δεν μπορεί να αγοράσει τη δημοκρατική βούληση της Τουρκίας” με τα χρήματά του. «‘Ολες οι υπόλοιπες χώρες θα δώσουν “ένα καλό μάθημα” στις ΗΠΑ».
«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αγοράσουν τη βούληση των ανθρώπων με τα δολάριά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας τις απειλές Τραμπ πως θα κόψει τα αμερικανικά κονδύλια προς χώρες που θα ψηφίσουν ενάντια στη θέση της Ουάσιγκτον σε μια κίνηση καταδίκης της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
«Αποκαλούν τις ΗΠΑ το λίκνο της δημοκρατίας. Το λίκνο της δημοκρατίας ψάχνει να αγοράσει την βούληση ενός έθνους με δολάρια», δήλωσε ο Ερντογάν.
«Κύριε Τραμπ δεν μπορείτε να αγοράσετε τη βούλησή μας. Καλώ όλο τον κόσμο: Μην πουλάτε τον αγώνα σας για δημοκρατία για μερικά δολάρια. Η στάση σας είναι σημαντική», πρόσθεσε.
«Ελπίζω πως οι ΗΠΑ δεν θα λάβουν το αποτέλεσμα που περιμένουν σήμερα και ο κόσμος θα δώσει στις ΗΠΑ ένα πολύ καλό μάθημα», τόνισε αναφερόμενος στη σημερινή συνέλευση του ΟΗΕ.




πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...