Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Η Τουρκία μας απειλεί ανοιχτά με πόλεμο: Aνακοίνωσε την έναρξη εξορύξεων στη θάλασσα της Κύπρου – Αναφέρεται σε «συνιδιοκτησία» των πόρων

Η Τουρκία ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της ελληνοτουρκικής κρίσης και μας απειλεί πλέον ανοιχτά με πόλεμο λέγοντας πως θα «αναλάβει όλες τις απαιτούμενες δράσεις».

Για αναφαίρετα και νόμιμα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων γύρω από το νησί της Κύπρου, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλώνοντας πως η Άγκυρα θα αναλάβει όλες τις απαιτούμενες δράσεις, προκειμένου να «προστατεύσει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τα δικαιώματα και συμφέροντα στην υφαλοκρηπίδα της», στηρίζοντας την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Η Άγκυρα, μέσω της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, κάνει λόγο για «μονομερείς δραστηριότητες» της ελληνοκυπριακής διοίκησης και χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός ότι οι Ελληνοκύπριοι «λειτουργούν ως μοναδικός ιδιοκτήτης του νησιού», χαρακτηρίζοντας τους τουρκοκύπριους, που έχουν εγκατασταθεί στην υπό κατοχή πλευρά του νησιού, μετά τη στρατιωτική εισβολή του τουρκικού στρατού, ως «συνιδιοκτήτες».

Αφορμή για την τουρκική αντίδραση και τις έμμεσες απειλές που εκτοξεύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αποτέλεσε η παρουσία ενός σκάφους γεώτρησης στο οικόπεδο έξι, το οποίο ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές του, σύμφωνα με το πλάνο που έχει καθοριστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Τουρκία ανακοινώνει την έναρξη των εξορύξεών της στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, στα οικόπεδα που η Άγκυρα θεωρεί ότι έχει δικαιώματα.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...