Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Την ασύλληπτη ταχύτητα των 8 Mach έπιασε ο Ρωσικός «Zircon» – Τα σχέδια επίθεσης με υπερ-υπερηχητικά όπλα εναντίον USS Gerald R. Ford και HMS Queen Elizabeth

Την ασύλληπτη ταχύτητα των 8 mach (9,900 km/h) έφτασε ο σούπερ υπερηχητικός αντιπλοικός πύραυλος των Ρώσων 3M22 Zircon (Brahmos-II) καθιστώντας τον πιο γρήγορο και φονικό πύραυλο στον πλανήτη Γη. Είναι όμως αυτός ο υπερ-υπερηχητικός πύραυλος ο οποίος θα διαθέτει χερσαία, θαλάσσια και εναέρια έκδοση , συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης από υποβρύχιο, αρκετός για να ανασχέσει τα βρετανικά και αμερικανικά αεροπλανοφόρα;

«Kατά την διάρκεια των δοκιμών, επιβεβαιώθηκε ότι ο πύραυλος Zircon ξεπέρασε τις προσδοκίες μας που ήταν 5-6 Mach και έφτασε την ασύλληπτη ταχύτητα των 8 Mach» ανέφεραν οι Ρώσοι.

Ο επικεφαλής της Αμυντικής Επιτροπής Viktor Bondarev, επιβεβαίωσε το γεγονός λέγοντας πως ειδικά τα βρετανικά αεροπλανοφόρα πρέπει να μείνουν εκτός εμβέλειας.

«Δεν υπάρχει μέθοδος προστασίας εναντίον του Ζircon. Ακόμη και αν ο πύραυλος χτυπηθεί από κοντινά όπλα, τα μέρη του πυραύλου θα έχουν τέτοια κινητική ενέργεια που θα προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στα αμερικανικά και βρετανικά πλοία».

Οι Ρώσοι δεν διευκρίνισαν όμως από ποια πλατφόρμα εκτοξεύτηκε ο εν λόγω πύραυλος και που έγινε η δοκιμή.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Zircon θα εγκατασταθεί στα καταδρομικά κλάσης Kirov, RFS Admiral Nakhimov (080) και RFS Pyotr Velikiy (099)

Ο Zircon έχει εμβέλεια 450 χιλιομέτρων. Για τον πύραυλο-φονιά, όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες όπως το βάρος της κεφαλής.

Πιθανολογείται πως η εξαγωγική του έκδοση είναι ο BrahMos II και έχει ταχύτητα Mach 7 (8,600 km/h).

Την ίδια στιγμή Βρετανία και ΗΠΑ συνεχίζουν ακατάπαυστα τις δοκιμές των αεροπλανοφόρων τους.


Στη μάχη θα ριχτεί και το δεύτερο βρετανικό αεροπλανοφόρο, το «HMS PRINCE OF WALES».

Νωρίτερα όμως αυτή τη βδομάδα έγινε γνωστό πως το καμάρι του στόλου, το μεγαλύτερο και ισχυρότερο πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο… μπάζει νερά.

Το πρόβλημα στη στεγανοποίηση των αξόνων που κινεί τις προπέλες του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth εντοπίστηκε στη διάρκεια των δοκιμαστικών ταξιδιών του και έχει ως αποτέλεσμα να εισρέουν στο σκάφος κάπου 200 λίτρα νερό την ώρα.

Το αεροπλανοφόρο κόστους 3,1 δισεκατομμυρίων στερλινών που εντάχθηκε πριν από έναν μήνα επίσημα στη δύναμη του πολεμικού ναυτικού της χώρας βρίσκεται τώρα στο Πόρτσμουθ και ίσως αναγκαστεί να μετακινηθεί σε ναυπηγείο για να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές, που αναμένεται να στοιχίσουν εκατομμύρια λίρες.

Πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό επέρριψαν την ευθύνη στην Aircraft Carrier Alliance, που ναυπήγησε το πλοίο τονίζοντας ότι θα πρέπει εκείνη να αναλάβει το κόστος της επισκευής.

Πανηγυρίζουν στις ΗΠΑ – Ετοιμο το νεότερο και πιο σύγχρονο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN-78)

Πρόκειται για το πρώτο νέο σχέδιο αεροπλανοφόρου εδώ και 42 χρόνια μετά την κυριαρχία της κλάσης Nimitz.

Ανάμεσα στους νεοτερισμούς που φέρει το σκάφος περιλαμβάνονται ηλεκτρομαγνητικοί καταπέλτες, οι οποιοι αντικαθιστούν τους κλασικούς που δουλεύουν με ατμό, έχει μικρότερο Η/Μ ίχνος για να ανιχνεύεται δυσκολότερα από τα ραντάρ επιφανείας και αέρος-επιφανείας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η μικρότερων διαστάσεων «νησίδα», μεγαλύτερων διαστάσεων κατάστρωμα πτήσεων, διπλάσια ηλεκτρική ισχύ σε σχέση με υπάρχοντα αεροπλανοφόρα, ενώ τέλος έχει χαμηλότερες απαιτήσεις κατά 500 άτομα σε ότι αφορά το πλήρωμα.

Το εκτόπισμα του σκάφους ανέρχεται στους 100.000 τόνους περίπου, το μήκος στα 337 μέτρα και το μέγιστο πλάτος καταστρώματος έχει μήκος 76 μέτρα όσο μια… κορβέτα!

Το σκάφος θα φέρει εκτός από τα μαχητικά F/A-18E/F και μια Μοίρα με το νέο stealth μαχητικό F-35C, αν και τα προβλήματα κατά την εκτόξευση του αεροσκάφους (μεγάλη ταλάντωση στον διαμήκη άξονα στους καταπέλτες ατμού) δεν είναι γνωστό εάν έχουν ξεπεραστεί με τον νέο Η/Μ καταπέλτη.

Με το νέο αεροπλανοφόρο, το οποίο από σήμερα είναι και επίσημα σε υπηρεσία. οι ΗΠΑ θα διαθέτουν 11 συνολικά, έναντι 1+2 (υπό κατασκευή) της κίνας και 1+1 (υπό ανάπτυξη)) της Ρωσίας.

Μιλώντας τότε στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, στην καθέλκυση του αεροπλανοφόρου, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε:

«Από σήμερα θέτω το αμερικανικό σκάφος Gerald R Ford σε αποστολή. Ο Θεός να ευλογεί αυτό το πολεμικό πλοίο και όσους θα πλέουν πάνω του».την τελετή καθέλκυσης μίλησε και η Σούζαν Φόρντ, η κόρη του Τζέραλντ Φόρντ, του 38ου Αμερικανού προέδρου που έδωσε το όνομά του στο αεροπλανοφόρο.

«Κανένας, απολύτως κανένας, δεν θα ήταν πιο περήφανος βλέποντας αυτό το σκάφος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζέραλντ Φόρντ είπε η κλόρη του η οποία έδωσε την εντολή στους αξιωματικούς και στο πλήρωμα να ανέβουν στο πλοίο.

Τα πολεμικά σχέδια της Ρωσίας

Αν οι σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ επιδεινωθούν και άλλο και οι ΗΠΑ συνεχίσουν την προβολή ισχύος κοντά στα ρωσικά σύνορα τότε θα ξεκινήσουν τρία κύματα με επιθέσεις υπερηχητικών πυραύλων εναντίον του ΝΑΤΟϊκού Στόλου ώστε να καταστραφεί το πλεονέκτημα που διαθέτει το ΝΑΤΟ στη θάλασσα .

Σκοπός των επιθέσεων με υπερηχητικούς πυραύλους θα είναι οι ομάδες μάχης των αεροπλανοφόρων, τα αμφίβια πλοία , τα ναυτικά κονβόι που μεταφέρουν στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό αλλά και φορτηγά πλοία που τυχόν θα έχουν επιστρατευθεί.

Στόχος θα είναι να καταστραφούν τα αμερικανικά πλοία που φέρουν αντιβαλλιστικά συστήματα AEGIS εξοπλισμένα με πυραύλους SM-3 block 1b, κινητά συστήματα THAAD και η αμερικανική ασπίδα σε Πολωνία -Ρουμανία.

Το νέο ρωσικό στρατιωτικό δόγμα αναφέρει ότι η επίθεση στην αμερικανική εισβολή που θα ξεκινήσει μέσω του Στόλου θα γίνει σε τρία κύματα ώστε να αποτραπούν οι εκστρατευτικές ναυτικές ομάδες να λάβουν θέσεις μάχης δίπλα στα ρωσικά σύνορα στην Βαλτική Θάλασσα.

Το πρώτο κύμα ομοβροντίας υπερηχητικών πυραύλων θα ξεκινήσει από τα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια στον Ατλαντικό και θα διαλύσουν τις Αμερικανικές ενισχύσεις που θα προσπαθήσουν να περάσουν από τον Ατλαντικό προς την Ευρώπη.

Οι αμερικανικές ομάδες μάχης χρειάζονται 7-8 μέρες για να περάσουν τον Ατλαντικό ενώ το αεροσκάφος Il-76MD-90A φτάνει μέσα σε λίγες ώρες.

Αν το πρώτο κύμα δεν καταστρέψει τους στόχους τότε το δεύτερο κύμα υπερηχητικών όπλων θα ξεκινήσει εναντίον των αμερικανικών ομάδων μάχης που θα βρίσκονται 1.000 χλμ από την ανατολική ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού.

Η επίθεση θα ξεκινήσει από ρωσικά υποβρύχια στην θάλασσα Barents ή ακόμη και από την ίδια τη βάση Plesesk.

Το τρίτο κύμα θα ξεκινήσει με πυραύλους 3M22 Zirkon εναντίον αμερικανικών πλοίων όταν θα περνάνε στο Στενό Skagerrak όταν δηλαδή θα περνάνε από τη Βόρεια Θάλασσα προς την Βαλτική Θάλασσα.

Αν τα αμερικανικά πλοία περάσουν στη Μαύρη Θάλασσα θα χτυπηθούν από το τρίτο κύμα υπερηχητικών όπλων στο Βόσπορο και στα Δαρδανέλια.











Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...