Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Μαύρα νέα για τις ΗΠΑ: Το νέο υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τις ΗΠΑ

Προειδοποιούν οι ειδικοί: Θα μπορούν να πλήξουν το Γκουάμ - Έντονη κινητικότητα στα ναυπηγεία Sinpo

Και ενώ η Βόρεια Κορέα εργάζεται πυρετωδώς για την κατασκευή του πρώτου υποβρυχίου της που θα είναι ικανό να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους, όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές φωτογραφίες από ένα βορειοκορεατικό ναυπηγείο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, οι ειδικοί ανησυχούν και προειδοποιούν ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορεί πλέον να πλήξει το αμερικανικό έδαφος του νησιού Γκουάμ στον Ειρηνικό.

Οι νέες φωτογραφίες δείχνουν να έχει γίνει σημαντική πρόοδος στα ναυπηγεία Sinpo στις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας και ότι ένα ακόμα υποβρύχιο ικανό να φέρει πυραύλους ναυπηγείται εκεί.
Ο καθηγητής του Αεροδιαστημικού Πανεπιστημίου της Κορέας δήλωσε συγκεκριμένα στο Arirang News πως «εάν η προβλεπόμενη εμβέλεια του πυραύλου Pukkuksong-1 ήταν 1.600 χιλιόμετρα, ο νέος θα μπορούσε να έχει μια εμβέλεια έως 4.000 χιλιομέτρων. Αυτό θα έπληττε το Γκουάμ».


Την ίδια ώρα η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Κάνγκ Κιουνγκ-χα, έδωσε σήμερα έμφαση στην ανάγκη που υπάρχει για αποτελεσματικά κανάλια επικοινωνίας με την Βόρεια Κορέα, μετά την τελευταία πυραυλική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ, τον προηγούμενο μήνα.
Η Κάνγκ υποστήριξε στην διάρκεια ενός φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Σεούλ, ότι τα αποτελεσματικά κανάλια επικοινωνίας θα βοηθήσουν στην μεταβίβαση μιας ενοποιημένης φωνής από την διεθνή κοινότητα στην Βόρεια Κορέα. Η ίδια, υποστήριξε ότι οι Κορεάτες που ζουν χωριστά, χρειάζονται άμεσα ειδικές επικοινωνίες στρατιωτικής χρήσης, αλλά και την επανένωση των οικογενειών τους.

πηγή
Πρώτο Θέμα

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...