Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Που το πάει το CNN; - «Αν δολοφονηθεί ο Ν.Τραμπ η προεδρία των ΗΠΑ παραμένει στους Δημοκρατικούς»!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
«Τι θα συνέβαινε αν, σε λίγες ώρες, στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ , ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά και ο διάδοχός του (εννοεί τον αντιπρόεδρο Πενς)
έπεφτα θύματα δολοφονίας; Ποιος θα αναλάμβανε την προεδρία των ΗΠΑ;» αναρωτιέται το αντι-Τραμπ δίκτυο του CNN προκαλώντας απορίες με το επικίνδυνο δημοσίευμά του το οποίο και απαντάει λέγοντας «οι Δημοκρατικοί».
Το συνεχιζει μάλιστα λέγοντας «είναι ένα καταστροφικό σενάριο το οποίο όμως δεν είναι απίθανο» και επικαλείται έκθεση που βασίζεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ!   
«Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, τότε, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των Ρεπουμπλικανών, η εξουσία θα παρέμενε στους Δημοκρατικούς»
Πολλοί χρήστες των social media έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν επισημαίνοντας ότι, η ανάλυση αυτή του CNN είναι άμεση παρότρυνση προς όσους δεν τον θέλουν για πρόεδρο να αναλάβουν δράση.    
«Με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα, αν κάποιος δολοφονούσε τον Αμερικανό νεοεκλεγέντα πρόεδρο στην τελετή ορκωμοσίας του τότε θα αναλάμβανε ένας υπουργός του Ομπάμα»!
   
«Ο αντικαταστάτης του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου δεν θα ήταν κάποιος από το κυβερνητικό του επιτελείο αλλά ένα υπουργικό στέλεχος του απερχόμενου Δημοκρατικού προέδρου»

Υπενθυμίζεται ότι στο αμερικανικό δίκτυο κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο νέος πρόεδρος  είχε αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του CNN, λέγοντάς του να "βγάλει τον σκασμό" καθώς είχε κατηγορήσει το CNN για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»

Με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ, αν συμβεί κάτι στον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, τα καθήκοντά τους ασκούνται από τους υπουργούς Εξωτερικών. 

Μέχρι το μεσημέρι, οι υπουργοί του Ομπάμα θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί , αυτό ισχύει βεβαίως και για τον ΥΠΕΞ,  Τζον Κέρι.
Το ζήτημα το ξεκίνησε ο δημοσιογράφος του CNN Wolf Blitzer όταν συζητούσε με τον Brian Todd ο οποίος είπε «τι θα γινόταν εάν συνέβαινε το χειρότερο στις 20 Ιανουαρίου»;
Τότε ο Blitzer έθεσε το ερώτημα, «τι θα γινόταν εάν ένας επερχόμενος πρόεδρος και οι άμεσοι διάδοχοί του εξλοθρεύονταν (αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε) μέσα σε μία ημέρα;». Από εκεί το ανέλαβε ο Brian Todd για να προσδιορίσει ποια είναι η «γραμμή διαδοχής»
«Σε περίπτωση που σκοτωθούν και οι δύο κεφαλές του κράτους τότε αναλαμβάνει ο Υπουργός Εξωτερικών και τώρα ΥΠΕΞ είναι ο Τ,Κέρι, αλλά κάποιοι αντιδρούν λέογντας ότι επειδή η θητεία του λήγει το απόγευμα τότε ο διάδοχος θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων Paul Ryan ή ακόμα και ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ομπάμα Tom Shannon.
Σύμφωνα με την ανάλυση του CNN, o αντικαταστάτης του Τραμπ  δεν θα παρίσταται στην σημερινή τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ για λόγους ασφαλείας. 
Είναι σαφές ότι το CNN ειναι ακόμα πολύ θυμωμένο με το εκλογικό αποτέλεσμα, όμως αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο.



Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...