Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία στους αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν την Τουρκία

Νέα ταξιδιωτική σύσταση για την Τουρκία εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την οποία προκύπτει ότι διατηρούνται οι φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση.
Ειδικότερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημερώνει τους αμερικανούς πολίτες για αυξημένους κίνδυνους εξαιτίας των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στην Τουρκία. Ως εκ τούτου τους καλεί να «σκεφτούν προσεκτικά την ανάγκη να ταξιδεύσουν στην Τουρκία αυτό το διάστημα». Ειδικότερα, η οδηγία εκτιμά ότι τρομοκρατικές επιθέσεις ενδέχεται να λάβουν χώρα σε κεντρικά σημεία, τουριστικές περιοχές, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, εμπορικά κέντρα, θρησκευτικούς τόπους, μέσα μεταφοράς.
Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους την τελευταία διετία σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία, με κυριότερους στόχους την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τις κουρδικές περιοχές στα νοτιοανατολικά.
Πρόκειται για την πρώτη ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία αφού ανέλαβε καθήκοντα ο νέος υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson.
Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως κρατά σε ισχύ την οδηγία για προσωρινή απομάκρυνση των οικογενειών των υπαλλήλων που υπηρετούν στο Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, λόγω πληροφοριών ότι εξτρεμιστικές οργανώσεις σχεδιάζουν επιθέσεις έναντι αμερικανικών στόχων.
Επίσης, όλοι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης που σχεδιάζουν να μεταβούν στην Πόλη χρειάζονται πρώτα την άδεια του υπουργείου.

Με πληροφορίες από skai.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...