Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση ΣΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα των κινεζικών ΕΔ: "Πόλεμος με τις ΗΠΑ τώρα"

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Οι Κινέζοι στρατιωτικοί διοικητές έδωσαν «κόκκινο συναγερμό» στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας λόγω σφοδρής έντασης με τις ΗΠΑ στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό… απόψε σε μια κρίσιμη βραδιά για ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα των κινεζικών ΕΔ αναφέρεται η πρόταση «πόλεμος με τις ΗΠΑ τώρα» , ως μια «ωμή πραγματικότητα» για αυτό που λαμβάνει χώρα «στα νερά της περιοχής στα οποία η «θερμοκρασία» έχει ανέβει απότομα και «κοχλάζουν» από την παρουσία τεράστιου αμερικανικού στόλου .



Η ανακοίνωση στο κινεζικό υπουργείο άμυνας αναρτήθηκε από υπάλληλο στο εθνικό τμήμα άμυνας που ανήκει στην πανίσχυρη κινεζική κεντρική στρατιωτική επιτροπή, η οποία ελέγχει στην ουσία την αχανή χώρα .

Το Πεκίνο απαιτεί από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από το Πεντάγωνο να αποσύρει ΤΩΡΑ τα πολεμικά πλοία του και τους πυραύλους του, εκτός της θαλάσσιας περιοχής του Ειρηνικού, πράγμα που φυσικά οι ΗΠΑ….δεν πρόκειται να πράξουν σε καμία περίπτωση .

Το Πεκίνο έδωσε αμέσως εντολή στους διοικητές των χερσαίων , ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων να θέσουν σε υψηλή ετοιμότητα τις δυνάμεις τους ενόψει «εξελίξεων» ΑΠΟΨΕ στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, με τον αμερικανικό στόλο της περιοχής μεταδίδουν έγκυρα βρετανικά ΜΜΕ.

Στην πραγματικότητα υπάρχει ήδη μια «εμπόλεμη» κατάσταση με τις ΗΠΑ η οποία είναι πλέον μια «πραγματικότητα», καθώς οι Κινέζοι ανώτατοι διοικητές συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους για να είναι έτοιμες ακόμη και για γενική σύγκρουση με την αμερικανική υπερδύναμη σήμερα το βράδυ .



Οι ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές του λαϊκού απελευθερωτικού στρατού (PLA) έχουν εκδώσει «πολεμική ανακοίνωση σοκ», καθόσον Κίνα και ΗΠΑ ευρίσκονται σε διαμάχη για τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Δεκάδες πολεμικά πλοία με αντιπλοϊκούς πυραύλους Cruise και υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη από την αμερικανική ναυτική υπερδύναμη του Ειρηνικού ετοιμάζονται για την σύγκρουση , ενώ το Πεκίνο πνέει μένεα έναντι του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ Trump έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Κίνα λέγοντας ότι δεν θα υποχωρήσει πάνω σε καίρια ζητήματα όπως το εμπόριο και τα «αμφισβητούμενα» νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πρόκειται για πολεμικές προετοιμασίες ενώ επικρατούν συνθήματα από κινεζικής πλευράς όπως « ο πόλεμος ξεσπά απόψε», τα οποία δεν είναι απλώς συνθήματα, αλλά η πραγματικότητα.

Η κινεζική εφημερίδα The Global Times, που αποτελεί όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος, γράφει ότι επίκειται ακόμη και πόλεμος με τις ΗΠΑ.

«Αν η νέα αμερικανική κυβέρνηση ακολουθήσει αυτή την διαδρομή και υιοθετήσει αυτή τη στάση, τότε αυτό θα οδηγήσει σε έναν πόλεμο μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ , και αυτό θα ισοδυναμούσε με το τέλος της ιστορίας των ΗΠΑ ή ακόμα και όλης της ανθρωπότητας», αναφέρει ο Jin Canrong, αναπληρωτής κοσμήτορας του Πανεπιστημίου της Κίνας στην εφημερίδα.

Ο ίδιος είπε: «Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν τρία αεροπλανοφόρα στην περιοχή του δυτικού Ειρηνικού , εμείς έχουμε την δυνατότητα, εάν εισβάλουν στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, να τα καταστρέψουμε όλα».



Ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας «δεν είναι πλέον αδιανόητος», σύμφωνα με διεθνείς εμπειρογνώμονες, ειδικά όπως συνεχίζουν να κινούνται οι δύο πλευρές…η σύγκρουση φαίνεται να είναι πλέον αναπόφευκτη .

Οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει στο Ειρηνικό δεκάδες πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη τα οποία είχαν αποσταλεί στην Ιαπωνία μόλις την περασμένη εβδομάδα..και αυτό οι Κινέζοι δεν δέχονται σε καμία περίπτωση .

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...