Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η ρωσική εκκλησία στηρίζει Ντόναλντ Τραμπ και τον καλεί σε αγώνα για την προστασία των χριστιανών της Μ. Ανατολής – Διθυραμβικά σχόλια για τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη Ρέϊνς Ηρακλή Πρίμπους

Θέση υπέρ του προέδρου των ΗΠΑ Ν.Τραμπ πήρε η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία με την προοπτική όμως της βοήθειας του ενάντια στην γενοκτονία των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το πατριαρχείο Μόσχας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Αν ο Τραμπ επιθυμεί η Αμερική να υπερασπιστεί τα σύνορά της, είναι ένα εντελώς συνειδητό και καλά μελετημένο μήνυμα. Αν η Αμερική διακόψει την πολιτική της στη Μέση Ανατολή η οποία παρέπεμπε σε «ταύρο σε υαλοπωλείο», τότε όλα θα αλλάξουν. Ελπίζουμε ότι η γενοκτονία των χριστιανών και άλλων θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων, η οποία συνεχίζεται στη Μέση Ανατολή για πάνω από δέκα χρόνια, θα λάβει τέλος», δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, επικεφαλής του Συνοδικού τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων του πατριαρχείου Μόσχας, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Η σημερινή κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι σε μεγάλο βαθμό συνέπεια των πολιτικών της Αμερικής», είπε ο Ρώσος Μητροπολίτης.

Ο Ρώσος ιεράρχης σχολίασε επίσης το γεγονός της ορθόδοξης λειτουργίας που έλαβε χώρα λίγο πριν την ορκομωσία Τραμπ, όπου συμμετείχε και ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Reince Priebus κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου .

«Αυτό δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγάλη θρησκευτικότητα και αυτό είναι πολύ σοβαρό, δεν ήταν μια τυπική διαδικασία για αυτούς. Δεν είναι τυχαίο, είτε, ότι ο πρόεδρος Τραμπ κάλεσε όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες των ΗΠΑ στην ορκωμοσία του», είπε ο Ρώσος προκαθήμενος.

Ο μητροπολίτης είπε ότι πιστεύει ότι η τελετή της ορκωμοσίας του Τραμπ ήταν ήταν «μια θρησκευτική τελετή».



«Ελπίζω ότι ο πρόεδρος της Αμερικής θα λάβει θέση κάτω από το σύμβολο της ελπίδας με την βοήθεια του Θεού», κατέληξε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων .

Ο νέος ελληνοαμερικανός προσωπάρχης «στοχοποιείται» από την ρωσική ορθόδοξη εκκλησία ως ο πιθανός «σύνδεσμος» με τον Αμερικανό πρόεδρο για συνεννόηση για κοινά θρησκευτικά θέματα που αφορούν τους χριστιανούς τόσο στις δύο χώρες όσο και στο κόσμο.

Προφανώς και οι δηλώσεις του Reince Priebus για μια νέα θητεία «με την βοήθεια του Θεού» και η γενικότερη στάση του εκτιμήθηκε αντικειμενικά ως θετική από την Μόσχα και τον Πατριάρχη για να βρεθούν «γέφυρες» με μια κυβέρνηση στην οποία μέχρι τώρα βασίλευε, η αθεΐα , η ανομία, οι γκέι …και πολλά άλλα.

Ελπίζουμε να ευοδωθεί το όλο σχέδιο και οι δυο υπερδυνάμεις να σώσουν τους χριστιανούς όχι μόνο στην Μέση Ανατολή , αλλά και στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια στα οποία ξανα-κινδυνεύουν σήμερα από Τούρκους και Αλβανούς.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...