Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Τηλεφωνική συνομιλία Μαδούρο-Άσαντ. "Αυτό είναι το τίμημα της άρνησής μας να υποταγούμε στη Δύση", είπε ο Άσαντ

Η συριακή προεδρία πριν από λίγο αποκαλύπτει μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα ο πρόεδρος Άσαντ με τον ομόλογό του της Βενεζουέλας.
Μια συνομιλία με σημειολογία και μήνυμα προς διάφορους αποδέκτες και κυρίως τις ΗΠΑ. Είναι η στιγμή που έχει τεθεί το θέμα της δημιουργίας »ζωνών ασφαλείας » στη Συρία.

Το ανακοινωθέν αναφέρει ότι ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ έλαβε τηλεφωνική κλήση από το Πρόεδρο της Μπολιβιριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και την κατάσταση και των 2 χωρών.
Ο πρόεδρος Μαδούρο συνεχάρη τον πρόεδρο Άσαντ και το συριακό λαό για τα σημαντικά κατορθώματα στον πόλεμο κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από εχθρικά προς τη Συρία κράτη λέγοντας ότι αυτές οι επιτυχίες είναι το αποτέλεσμα της εκπληκτικής αντίστασης των συρίων που παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, των συρίων οι οποίοι και θα πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι υπό τον ηγέτη τους προς την αντιμετώπιση αυτού του πολέμου.Εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας του προς τη Συρία ευχόμενος την σύντομη επιστροφή της ειρήνης και της σταθερότητας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για τις θέσεις του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο στην υποστήριξη της Συρίας τονίζοντας ότι οι κοινοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι 2 χώρες προέρχονται από εξωτερικές απόπειρες με σκοπό την αποδυνάμωση την αποσταθεροποίηση και τη δημιουργία χάους.Αυτό είναι το τίμημα για της προσκόλησή μας στην εθνική κυριαρχία και την αυτονομία των αποφάσεών μας αλλά και της απόρριψής μας των υπαγορεύσεων της Δύσης και των πρακτόρων τους ενάντια στα συμφέροντα των 2 λαών των 2 χωρών .

dimpenews.com
https://dimpenews.com
http://corfiatiko.blogspot.gr/2017/01/blog-post_741.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...