Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Γιατι πέφτουν τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη;

Η Ρωσικη Πολεμική Αεροπορία, τον τελευταίο μηνα, εχει πληγεί απο μια σειρά συντριβών μαχητικών αεροσκαφών, κατι που αναδεικνύει τα δεινά στον τομέα συντήρησης και εκσυγχρονισμού της χώρας.

Από τις 4 Ιουνίου, υπήρξαν πέντε μεγάλες συντριβές στην Πολεμική Αεροπορία, όπως αναφέρει το USNI News. Στις 4 Ιουνίου, έπεσαν ενα MiG-29 και ενα Su-34. Το SU-34 είναι ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας, και εισήχθη επίσημα στην υπηρεσία τον Μάρτιο του 2014.
Αυτά τα περιστατικά ακολούθησε η συντριβή ενός βομβαρδιστικού Tu-95 του οποίου ο κινητήρας τυλίχθηκε στις φλόγες στις 8 Ιουνίου, ένα άλλο MiG-29 συνετρίβη στις 3 Ιουλίου, και ενα Su-24, στις 6 Ιουλίου, και οι δυο πιλότοι σκοτώθηκαν

Πιο πρόσφατα, ένα δεύτερο Tu-95 συνετρίβη την Τρίτη κοντά στα κινεζικά σύνορα. Το περιστατικό οδήγησε στη γείωση των Tu-95 μεχρι η Ρωσία να πραγματοποιήσει τις αναγκαίες επιθεωρήσεις των αεροσκαφών της.

Τα αεροπορικά επεισόδια είναι ίσως αναπόφευκτα, ακόμη και στις πιο προηγμένες ένοπλες δυνάμεις. Αλλά ο ταχύς ρυθμός των συγκρούσεων στη Ρωσία μπορει να ειναι απόδειξη ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία στο σύνολό. Μια πιθανή συμβολή στην έξαρση των ατυχημάτων είναι η ταχεία άνοδος των ρωσικών εναέριων ελιγμών που προκύπτουν από την κρίση στην Ουκρανία, μαζί με τη γενική κακή συντήρηση και τη γήρανση του στόλου.

Η Ρωσία πραγματοποιεί εξορμήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, με μεγαλύτερη συχνότητα ακόμη και απο την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Αυτή η αύξηση του "φόρτου εργασίας" εχει επιβαρύνει τον πεπαλαιωμένο στόλο βομβαρδιστικών της εποχής του Ψυχρού Πολέμου και των μαχητικών που η Ρωσία μόλις τώρα προσπαθεί να εκσυγχρονίσει.

"Η πλειοψηφία του εξοπλισμού, εκτός από τη πρόσφατη συντριβή του Su-34, είναι πολύ παλιά. Υπο τους Υπουργούς Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ και Σεργκέι Σοϊγκού, τα αεροπλάνα έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ εκτεταμένα," ρωσική πηγή δήλωσε στο Defense News. "Αν ξαφνικά αρχίσεις να χρησιμοποιείς εξοπλισμό που κατασκευάστηκε πριν πολλά χρόνια, ακόμη και αν ειναι σε καλή κατάσταση, το ποσοστό αποτυχίας ειναι μεγαλύτερο.”

Το θέμα του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού επιδεινώνεται από το γεγονός ότι τα ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη είναι σε κακή κατάσταση.
"Αυτά τα παλιά αεροσκάφη απαιτούν πολλή συντήρηση και τα ανταλλακτικά που βρίσκονται σήμερα στις αποθήκες είναι παλιά," δήλωσε στο Defense News. ο Vadim Kozyulin, ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο ρωσικό think tank PIR Centre.

Αυτό δεν είναι το μόνο σημάδι οτι οι προσπάθειες της Ρωσίας να προβάλει στρατιωτική ισχύ στην πραγματικότητα ειναι μια προσπάθεια για να καλύψει κάποιες τρομερές εσωτερικές αδυναμίες: Στις 13 Ιουλίου 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν ένας στρατώνα σε κέντρο εκπαίδευσης στο Ομσκ κατέρρευσε. 

Πηγή - BusinessInsider.com
Απόδοση/Μετάφραση - OnAlert.gr

http://www.onalert.gr/stories/giati-peftoun-ta-rwsika-bombardistika/43734


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...