Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η γερμανική Αντικατασκοπεία ευχαριστεί τον Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού γραφείου για την προστασία του Συντάγματος της Γερμανίας, Hans-Georg Maasen,
βρήκε ως θετικές τις πληροφορίες του Αμερικανού πρώην πράκτορα,  Έντουαρντ Σνόουντεν για τις αποκαλύψεις του στις παρακολουθήσεις  της αμερικανικής εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας (NSA), στη Γερμανία.
Οι αποκαλύψεις του πρώην Αμερικανού πράκτορα,  που έχει καταφύγει τη Ρωσία, άλλαξαν δραματικά τη στάση της γερμανικής κοινωνίας ως προς την ασφάλεια της Γερμανίας, η οποία θεωρούνταν δεδομένη, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει  η Frankfurter Allgemeine.
«Θα πρέπει, πιθανώς, να είμαστε, τουλάχιστον, ευγνώμονες στον Σνόουντεν, επειδή αυτός επέστησε την προσοχή στο θέμα της κατασκοπείας στη Γερμανία», είπε ο Μάασεν την Τρίτη, μιλώντας σε συνέδριο στη Στουτγάρδη.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας απηύθυνε έκκληση προς τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επιδείξουν μεγαλύτερη επαγρύπνηση, επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις της βιομηχανικής κατασκοπείας μπορεί να γίνουν  ‘τεράστιες’.
Είναι η πρώτη φορά που ο Μάασεν έκανε τέτοιες απίστευτες δηλώσεις μετά  τις πρώτες αποκαλύψεις, πριν από δύο χρόνια, του πρώην κατασκόπου  της αμερικανικής υπηρεσίας NSA.
Προστίθεται ότι ο ίδιος ο Σνόουντεν είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει για τους κινδύνους της βιομηχανικής κατασκοπείας.
Έτσι, στο ντοκιμαντέρ «Battlefield - Internet» ο Σνόουντεν είπε ότι αμφέβαλε ότι η NSA χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για την ασφάλεια (των εταίρων της)  και όχι για επιθετικούς σκοπούς, όπως έκανε με την εισαγωγή του ιού Stuxnet σε συναφή αντικείμενο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, γράφει με την εφημερίδα.
The Hellenic Information Team

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...