Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Καταγγελία - «βόμβα» από Λαφαζάνη: Ευρώπη και ΗΠΑ προσπαθούν να μπλοκάρουν τον αγωγό με τη Ρωσία.

«Φεύγω, διαφωνώντας με την πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς, αλλά θα συνεχίσω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ»,
ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

«Είναι μία στιγμή δύσκολη για μένα, αλλά η πολιτική έτσι είναι, υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές και πρέπει να δείχνει κανείς αντοχή και στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Φεύγω από το υπουργείο με τις καλύτερες αναμνήσεις, φεύγω αλλά συνεχίζω να είμαι παρών στη μάχη που δίνει το κόμμα μου, ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζω πλήρως την ενότητά του μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων», συνέχισε.

«Φεύγω διαφωνώντας βεβαίως με μία πολιτική συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους λεγόμενους θεσμούς. Δεν απογοητεύομαι όμως, θα αγωνιστώ ώστε το νέο μνημόνιο να γίνει μικρή παρένθεση για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «ηλεκτρική καρέκλα» το υπουργείο, λέγοντας ότι «έχει μεγάλα συμφέροντα απέναντί του που το πολιορκούν και ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι πάνω από αυτά τα συμφέροντα και θα προσβλέπει μόνο στο συμφέρον του ελληνικού λαού».

Μάλιστα, ο κ. Λαφαζάνης, αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό φυσικού αερίου, κατήγγειλε πως ασκούνται πιέσεις «ακόμη και αυτήν την ώρα» εναντίον του από την «ευρωπαϊκή και την υπεραντλαντική πλευρά».

Ο κ. Λαφαζάνης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των επιχειρήσεων ενέργειας, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί κεντρικής σημασίας το δημόσιο χαρακτήρα τους.

«Στόχος ήταν η προάσπιση της νομιμότητας και η προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος», τόνισε, καταγγέλλοντας πως «η Eldorado κινείται όλο και περισσότερο σε δρόμους ασύμβατους με τη συμφωνία που έχει υπογραφεί».


newsbomb.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...