Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Bloomberg: "Ο A.Τσίπρας πέρασε το νομοσχέδιο με τη ρητορική των προκατόχων του"

Με την παρατήρηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το δεύτερο πακέτο μέτρων για το τρίτο Μνημόνιο με τη ρητορική των προηγούμενων κυβερνήσεων σχολίαζει το πρακτορείο  Bloomberg το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα αν και πιστεύει ότι οι πολιτικές που επιβάλλονται είναι λάθος προσθέτοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιώσει την τελική συμφωνία.
«Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρατήσει ενωμένη την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να καταλήξει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για το πακέτο των 86 δισ. ευρώ που χρειάζεται η χώρα του προκειμένου να αποφύγει την κατάρρευση» προστίθεται στο άρθρο του Bloomberg.
Από την πλευρά του το πρακτορείο Reuters «μεταφράζει» το αποτέλεσμα ως «περιορισμό από τον Τσίπρα της επανάστασης από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ».
Το Reuters καταγράψει ότι σχεδόν το 1/4 των 149 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το σύνολο του νομοσχεδίου ή δήλωσε «παρών» αν και, όπως σημειώνει, «είναι σημαντικό ότι ήταν μικρότερη η "επανάσταση" σε σχέση με τους 39 βουλευτές στην ψηφοφορία της προηγούμενης Τετάρτης».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...