Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ που στοίχισε τη ζωή σε δύο Τούρκους στρατιώτες.

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ που στοίχισε τη ζωή σε δύο Τούρκους στρατιώτες
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΤΟΥ ΡΚΚ

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη χθες το βράδυ κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και προκάλεσε τον θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό τεσσάρων.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την ώρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σειρά επιδρομών εναντίον στρατοπέδων των ανταρτών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνείου της επαρχίας, το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη συνοικία Λίτσε κατά την άφιξη αυτοκινητοπομπής της χωροφυλακής, η οποία είχε λάβει κλήση για φωτιά σε αυτοκίνητο σε μια διασταύρωση.
Το PKK χαρακτήρισε χθες «επίθεση» τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί ο τουρκικός στρατός εναντίον στρατοπέδων του και θεώρησε ότι «έχουν παραβιαστεί οι όροι της εκεχειρίας» μεταξύ των μαχητών του και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, η οποία τηρείτο από τον Μάρτιο του 2013.
Η ισλαμο - συντηρητική κυβέρνηση της Άγκυρας έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή των αεροπορικών επιδρομών έπειτα από σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες αποδόθηκαν σε μαχητές που πρόσκεινται στο ΡΚΚ.
Το κουρδικό κίνημα ανέλαβε την ευθύνη, την Τετάρτη, για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στη νοτιοανατολική πόλη Τσεϊλανπινάρ, στα σύνορα με τη Συρία, ως αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας στη νότια πόλη Σουρούτς, που αποδόθηκε στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κατά την οποία 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατό τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους νέοι υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος.
Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άρχισε το φθινόπωρο του 2012 ειρηνευτικές συνομιλίες με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σε μια προσπάθεια τερματισμού της εξέγερσης η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή 40.000 ανθρώπων από το 1984.
Η διαδικασία αυτή δεν κατέληξε σε συμφωνία.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...