Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Συναρπαστικές αποκαλύψεις στη Βεργίνα: Ο Φίλιππος Β΄ είναι όντως θαμμένος εκεί – Βρέθηκαν αντικείμενα του Μεγάλου Αλεξάνδρου! [εικόνες]

Μία εξαιρετική αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται στο προσκήνιο για τους τάφους της Βεργίνας.
Συγκλονιστικά στοιχεία για τον Φίλιππο Β’ και την πανοπλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου έρχονται στο φως έπειτα από προσπάθεια ομάδας ερευνητών με επικεφαλής τον παλαιοανθρωπολόγο Αντώνη Μπαρτσιώκα.

Για πρώτη φορά αποδεικνύεται ότι:
– Ο Φίλιππος Β’ είναι όντως θαμμένος στη Βεργίνα! Πιστοποιήθηκε ότι ένα οστού από τον Τάφο Ι στη Βεργίνα με μία τρύπα στο γόνατο είναι το κουτσό πόδι του Φιλίππου Β’. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, τρία χρόνια πριν από τη δολοφονία του το 336 π.Χ., κατά τη διάρκεια μάχης, ο Φίλιππος τραυματιστηκε από ένα δόρυ που πέρασε μέσα από το πόδι του και τον κατέστησε κουτσό. Έπειτα από 2,300 χρόνια, αυτό το εντυπωσιακό οστό φέρει ακόμα την οπή που προκάλεσε το δόρυ. Το οστό έχει επίσης υποστεί αγκύλωση μεταξύ της κνήμης και του μηρού, που δείχνει ότι το άτομο κούτσαινε, γεγονός που συνάδει με αυτά που ξέρουμε για τον Φίλιππο Β’.
 http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2015/07/osto-filippos-500.jpg
Το οστό με την τρύπα που δημιουργήθηκε από δόρι
– Στον ίδιο τάφο, δίπλα από τον Φίλιππο πιστοποιήθηκε πως είναι θαμμένη η Κλεοπάτρα, τελευταία σύζυγος του βασιλιά, η οποία δολοφονήθηκε μαζί με το νεογέννητο παιδί της από την πρώτη σύζυγο και μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα.
 http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2015/07/osta-kleopatras-500.jpg
– Επιβεβαιώθηκε ότι στον Ταφο ΙΙ είναι θαμμένος ο ετεροθαλής αδελφός του Μέγα Αλεξάνδρου. Η ομάδα μάλιστα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μερικά αντικείμενα από την πανοπλία του Τάφου ΙΙ πρέπει να ανήκουν στον ίδιο το Μέγα Αλέξανδρο και όχι στον Αρριδαίο! Ο λόγος που βρέθηκαν στον τάφο, είναι επειδή ο Αρριδαίος ήταν ανίκανος για μάχη λόγω διανοητικών προβλημάτων και προκειμένου να θαφτεί με όλα όσα είχε ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, τοποθετήθηκε η πανοπλία του αδερφού του, δηλαδή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο Αρριδαίος τάφηκε, όχι μόνο μαζί με την πανοπλία του αδελφού του, αλλά και με την ασπίδα του και αυτό προκύπτει από τις παραστάσεις επάνω στην ασπίδα, που επιβεβαιώνουν την καταγωγή του Μέγα Αλέξανδρου από τον Αχιλλέα, όχι από την πλευρά του πατέρα του, αλλά από την πλευρά της μητέρας του, της Ολυμπιάδας.
Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον Τάφο ΙΙ
http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2015/07/panoplia-500-687x600.jpg

Χρυσό περιλαίμιο (ή περιτραχήλιο) από την πανοπλία του μεγάλου στρατηλάτη

Είναι πιθανότατα δώρο του βασιλιά των Σκυθών.
http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2015/07/xifos-alexandroy-500-480x360.jpg

Χρυσοποίκιλτο ξίφος από την πανοπλία του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Είναι δώρο του Κιτίου της Κύπρου. Λόγω φθορών δεν διασώθηκε η χρυσελεφάντινη επικάλυψη.
http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2015/07/thorakas-500-480x360.jpg

Χρυσοποίκιλτος θώρακας από την πανοπλία

Είναι δώρο της νήσου Ρόδου. Λόγω φθορών δεν διασώθηκε η χρυσελεφάντινη επικάλυψη.

Από το 1987 ο επιστήμονας E. Borza και το 2.000 η αρχαιολόγος Όλγα Παλαγγιά είχαν υποστηρίξει ότι στον τάφο ΙΙ βρίσκεται θαμμένος ο Αρριδαίος, αφού πρόκειται για ένα σκελετό που δεν φέρει καθόλου σημάδια από τραύματα και σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, ο ετεροθαλής αδελφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν ανίκανος για μάχη, εξαιτίας των διανοητικών ασθενειών από τις οποίες έπασχε. Τα νέα επιστημονικά στοιχεία ήρθαν στο φως από ομάδα Ελλήνων και Ισπανών επιστημόνων με επικεφαλής τον Αντώνη Μπαρτσιώκα και τον Juan Luis Arsuaga, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις πιο σύγχρονες μεθόδους για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους.
Ο Φίλιππος Β πέθανε σε ηλικία 45 ετών και είχε ύψος 1,80 μέτρα
Οι επιστήμονες εξήγαγαν πολλά άλλα ενδιαφέροντα από τα οστά, όπως για παράδειγμα οτι ο Φίλιππος Β᾽ ήταν πολύ ψηλός, στο 1.80, και πέθανε σε ηλικία κοντά στα 45. Tο σημαντικότερο όμως επακόλουθο της έρευνας είναι ότι για πρώτη φορά μπορεί να υποστηριχθεί με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα κατέχει αντικείμενα που ανήκουν στην πανοπλία του γνωστότερου παγκοσμίως βασιλέα της αρχαιότητας, του Μεγάλου Αλέξανδρου!FILIPPOS-B-500
Με την σημαντική αυτή επιστημονική ανακάλυψη αλλάζουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα για την Βεργίνα και πλέον καθίσταται σίγουρο ότι ο Φίλιππος ο Β” είναι θαμμένος εκεί, αλλά ότι και προσωπικά αντικείμενα ενός από τους μεγαλύτερους βασιλείς στον κόσμο, ανά τους αιώνες, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, βρίσκονται θαμμένα στο σημείο αυτό της Μακεδονίας.
Η νέα επιστημονική έρευνα δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.
http://www.freepen.gr/2015/07/blog-post_2641.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...