Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Κυρώσεις ε; Πάρτε τώρα την αμυντική γιγάντωση της Ρωσίας.



russian_defence_industry
Τα έσοδα των επιχειρήσεων άμυνας της Ρωσίας έφθασαν σε νέα υψηλά το 2014 σύμφωνα με την κατάταξη του Defense News Top 100,
υποδεικνύοντας ότι οι κυρώσεις της Δύσης δεν είχαν καμία επίδραση σε μία από τις βασικές βιομηχανίες της Ρωσίας.
Επτά από τις μεγαλύτερες εταιρείες άμυνας της Ρωσίας φιγουράρουν στην τελευταία κατάταξη του Defense News Top 100, φτάνοντας σε νέα υψηλά επίπεδα, παρά τις ευρείες Δυτικές πολιτικές κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η λίστα έχει στην κορυφή της τις αμερικανικές εταιρείες Lockheed Martin και Boeing, καθώς και την βρετανική πολυεθνική BAE Systems.
Εν τω μεταξύ, η ρωσική JSC Concern VKO Almaz-Antey, μια κοινή επιχείρηση βιομηχανίας όπλων, είδε ένα 10 τοις εκατό ($ 883,500,000) αύξηση των εσόδων το 2014, ανεβαίνοντας στην ενδέκατη θέση με ένα σωρευτικό εισόδημα $ 9.2 δισεκατομμυρίων.
Η United Aircraft Corporation η οποία περιλαμβάνει Sukhoi, MIG Irkut, βρίσκεται στην 14η θέση, με $ 6.2 δισεκατομμύρια έσοδα.
Η εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής ελικοπτέρων Russian Helicopters, είδε τα έσοδά της να αυξάνονται 16 τοις εκατό σε $ 3.960.000.000 και κατετάγη 23η. Εν τω μεταξύ, η United Engine-Building Corporation, μια άλλη εκμετάλλευση της Oboronprom, κατετάγη 26η, αφού είδε τα έσοδά της να αυξάνονται 25 τοις εκατό από έτος σε έτος σε 3,3 δις $ το 2014.
Η Tactical Missile Systems Corporation είχε την πιο δραματική βελτίωση, αναφέροντας 48,6 τοις εκατό αύξηση από έτος σε έτος, κερδίζοντας $ 2.8 δισεκατομμύρια το 2014 και την 31η σειρά κατάταξης.
Άλλες ρωσικές εταιρείες άμυνας που αναφέρονται στην κατάταξη, περιλαμβάνουν την Uralvagonzavod, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες αρμάτων μάχης στον κόσμο, με συνολικά έσοδα $ 1.540 εκατομμύρια το 2014 και την RTI, παραγωγός ηλεκτρονικών εξαρτημάτων της Ρωσίας, η οποία κέρδισε $ 947 εκατομμύρια το 2014, αναφέροντας ένα κέρδος από έτος σε έτος σχεδόν 15 τοις εκατό.
Σχολιάζοντας την επιτυχία της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας, δυτικοί αναλυτές παραδέχονται ότι, παρά την πίεση των αντι-ρωσικών κυρώσεων και την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου, η Μόσχα έχει πάει καλύτερα από ό, τι αναμενόταν. Επίσης, επισημαίνουν το γεγονός ότι οι κυριότεροι πελάτες των εξαγωγών της Μόσχας είναι μη-Δυτικές χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Αλγερία και η Βενεζουέλα. Μέχρι στιγμής, οι αμυντικές πωλήσεις δεν έχουν επηρεαστεί από τη Δυτική πολιτική κυρώσεων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές εξαγωγές άμυνας έσπασαν ένα ρεκόρ το 2014: περίπου $ 13.2 δισεκατομμύρια στρατιωτικού υλικού πωλήθηκε στο εξωτερικό πέρυσι.
Δυτικοί αναλυτές επισημαίνουν επίσης το δεκαετές πρόγραμμα επανεξοπλισμού του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η συνολική αξία του έργου θα ανέλθει σε $350 δισεκατομμύρια.

http://hellasforce.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...