Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Μήνυση κατά του εκδότη της "Ακρόπολη" από τον Μητροπολίτη Πειραιώς.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος που είναι ιδιοκτήτης και Διευθυντής...
της ημερήσιας Εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΗ δημοσίευσε σήμερα άρθρο ενός αγνώστου μου Αριστοτέλη Βασιλάκη με το οποίο εκδικείται την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς και το πρόσωπό μου βρίζοντάς με σαν «ανάξιο Ιεράρχη που βεβηλώνω την ιστορία της Εκκλησίας» και ότι δήθεν «διαπλέκομαι με πολιτικούς και επιχειρηματίες και ότι ακόμη χειρότερα δεν πρέπει να ρίχνω μύδρους κατά των ομοφυλοφίλων την ίδια στιγμή που η αυλή μου πνίγει το κουνέλι» δηλ. έχω συνεργάτες μου ομοφυλόφιλα πρόσωπα τα οποία εγώ παρά τους λόγους μου δήθεν ανέχομαι.
Στο ίδιο απαράδεκτο δημοσίευμα καθυβρίζει τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ και τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟ.
Αυτά τα ανυπόστατα ψεύδη των δύο παρά πάνω είναι η εκδίκηση του Παναγιώτη Μαυρίκου όπως δήλωσε στην δικηγόρο της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Βάϊα Στεργιοπούλου επειδή όπως γνωρίζει όλη η Ελλάδα η Εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΗ στις 28/11/2012, 2 και 9/12/2012 δημοσίευσε πρωτοσέλιδα άρθρα «ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» ισχυριζόμενη ότι δήθεν είχε αποδεικτικό υλικό και ειδικώτερα DVD που έδειχνε εν ενεργεία ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος που υπηρετεί στην Πελοπόννησο να ασχημονεί με νεαρό Αλβανό.
Για να προσδώσει κύρος σε αυτό το όπως απεδείχθη δικαστικά μεγάλο ψέμμα και συκοφαντία σε βάρος της Αγιωτάτης μας Εκκλησίας, η Εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΗ και ο συντάκτης Άρης Σπίνος ισχυρίστηκαν ότι δήθεν το αποδεικτικό υλικό το είχαν δώσει σε 5 Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος που δεν κατονόμαζαν μεταξύ των οποίων και σε μένα που κατονόμαζαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση και προβληματισμός στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εις βάρος μου.
Κατόπιν αυτών υπέβαλα μήνυση ενώπιον των ποινικών Δικαστηρίων για δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση και τακτική αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη.
Στα ποινικά δικαστήρια που δικάστηκε η υπόθεση κατά του Παναγιώτη Μαυρίκου και Άρη Σπίνου και οι δύο δήλωσαν ότι ουδέποτε μου έδωσαν αποδεικτικό υλικό εναντίον συναδέλφου Ιεράρχου της Πελοποννήσου και δημοσίευσαν την σχετική δήλωση στην Εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ της 15/5/2014 αρ. φύλλου 15553 με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» όπως ακριβώς είναι το παρατιθέμενο δημοσίευμα και δήλωσαν ενώπιον των δικαστικών αρχών ότι μου ζητούν συγγνωμη και ότι ήταν δήθεν «προϊόν παραπληροφόρησης».
Κατόπιν αυτού ως Επίσκοπος τους συνεχώρησα. Μήνυση όμως και αγωγή εναντίον τους είχε καταθέσει και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που είχαν δημοσιεύσει με τα προαναφερόμενα άρθρα για εν ενεργεία Μητροπολίτη της Πελοποννήσου.
Όταν εξεδικάσθη η τακτική αγωγή της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς εναντίον τους εζήτησα όπως ήταν ευνόητο για να αποσυρθεί η αγωγή να δηλώσουν δημόσια και με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στο έντυπό τους ότι όλα όσα έγραψαν για Μητροπολίτη της Πελοποννήσου της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν ψεύδη και δεν είχαν στα χέρια τους κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Επειδή αρνήθηκαν να το κάνουν η αγωγή δικάστηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς και εξεδόθη η υπ’αριθ. 577/2015 Απόφαση Του με την οποία έγινε δεκτή η αγωγή και υποχρεώθησαν να καταβάλουν στην Ι. Μητρόπολη Πειραιώς το ποσόν των 10.000 Ευρώ.
Η απόφαση κατέστη τελεσίδικη και αμετάκλητη και επειδή τα χρήματα αυτά ανήκουν στο ΝΠΔΔ της Μητροπόλεως και όχι στο προσωπό μου και θα ήταν απιστία εκ μέρους μου να μην τα διεκδικήσει η Μητρόπολη και επειδή δεν ανευρέθη κανένα περιουσιακό στοιχείο στον Παναγιώτη Μαυρίκο και Άρη Σπίνο η Ι. Μητρόπολη κατέθεσε στις 19/6/2015 ενώπιον του Ειρηνοδικείου Πειραιά αίτηση κατασχέσεως των σημάτων της Εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΗ και ΑΚΡΟΠΟΛΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ που είναι τα μόνα περιουσιακά στοιχεία που φέρεται να έχει ο ιδιοκτήτης και εκδότης Παναγώτης Μαυρίκος που θα δικαστεί στις 20/10/2015 και ενέγραψε την αίτηση κατασχέσεως των σημάτων στην Διεύθυνση Εμπορικής Ιδιοκτησίας της Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας με αριθμ. Πρωτ. 68568/24.6.2015 και 68569/24.6.2015.
Κατόπιν των ανωτέρω επηκολούθησε το σημερινό δημοσίευμα που αποτελεί την εκδίκηση του Παναγιώτη Μαυρίκου για την οποία δηλώνω ότι δεν πρόκειται να τον συγχωρήσω διότι προσέβαλε όχι το πρόσωπό μου γεγονός που θα μπορούσα να συγχωρήσω μιμούμενος τον Χριστό αλλά τους Κληρικούς και Λαϊκούς συνεργάτες μου που καθημερινώς χύνουν αίμα για να διακονήσουν την Εκκλησία και τον συνάνθρωπο γιατί δεν είναι εύκολο στις ημέρες μας να προσφέρεις 6.000 μερίδες φαγητό την ημέρα χωρίς κανένα οικονομικό πόρο και να λειτουργείς Κατασκηνώσεις 2.500 νέων και νεανίδων και Ραδιοφωνικό Σταθμό παγκοσμίου εμβέλειας.
Τέλος καλώ δημόσια τους συκοφάντες μου Παναγιώτη Μαυρίκο και Αριστοτέλη Βασιλάκη να καταθέσουν άμεσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς και στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος οποιοδήποτε στοιχείο ισχυρίζονται ότι έχουν εναντίον Κληρικών η Λαϊκών συνεργατών μου γιατί δεν υφίσταται ΤΙΠΟΤΑ και γιατί πλησίον μου δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν ούτε δευτερόλεπτο τέτοια πρόσωπα.
Αν είχαν το παραμικρό στοιχείο θα το είχαν χρησιμοποιήσει ασφαλώς στα Δικαστήρια που προηγήθησαν.
Ήδη κατετέθη μήνυση για εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση και των Παναγιώτη Μαυρίκου και Αριστοτέλη Βασιλάκη ενώπιον των Ποινικών αρχών και Αστική αγωγή αποζημιώσεως.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...